ΘΑ «ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί για μία ακόμη φορά αύριο η χώρα μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκάδες προβλήματα, σε πολλούς τομείς και οργανισμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αερομεταφορές όπου την Πέμπτη δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε μία πτήση, ενώ προβλήματα θα βρουν μπροστά τους και όσοι χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την αυριανή ημέρα απεργούν και οι δημοσιογράφοι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και τα νοσοκομεία.
Με λίγα λόγια η αυριανή ημέρα είναι ιδανική για... πορείες, βόλτες, καφεδάκι και ξεκούραση. Γιατί και δουλειές να έχει κανείς δεν πρόκειται να τις κάνει αφού και στα Γιάννινα τα πάντα, εκτός της αγορά, θα «νεκρώσουν».
[Β.Λ.]
Η ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ
Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες της άνοιξης, όμως ο καιρός φαίνεται πως «μετράει» διαφορετικά, καθώς το σκηνικό τις τελευταίες ημέρες είναι άκρως χειμωνιάτικο. Πέρα από την πτώση του υδράργυρου και τις βροχές, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους Γιαννιώτες η έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Όσοι βρίσκονταν εκτός σπιτιού, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν την πόλη να ντύνεται στα λευκά και να διασκεδάσουν με τις μεγάλες νιφάδες που γρήγορα κάλυψαν δρόμους και αυτοκίνητα.
Ευτύχημα ήταν πως δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και τη συγκοινωνία, όχι τόσο στο κέντρο της πόλης, αλλά στα ορεινά του νομού. Σε αυτό συνέβαλλε η ετοιμότητα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας, που κινήθηκε άμεσα με αποτέλεσμα να μην αποκλειστούν δρόμοι, πλην λίγων εξαιρέσεων.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Άνω Πωγωνίου, όπου για αρκετές ώρες τα συνεργεία του Δήμου και της Νομαρχίας προσπαθούσαν να ανοίξουν όλες τις προσβάσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία των μαθητών τα σχολεία του δήμου δεν λειτούργησαν χθες, ενώ ελάχιστα ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Ντότη.
[Α.]