• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
09

ΟΚΠΑΠΑ - Νέο σήμα κινδύνου για τους παιδικούς σταθμούς
Εκτύπωση

Πυρά από τον Φ. Τσουμάνη κατά της Θ. Φωτίου για την «ενίσχυση» των δομών προσχολικής ηλικίας

 

Με πυρά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, Φίλιππας Τσουμάνης, πήρε χθες θέση, αναφορικά με το αν τελικά ενισχύονται στην ουσία οι παιδικοί σταθμοί, όπως προ ημερών είχε δηλώσει η αν. υπουργός.

Ιαν
09

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - Οι αυτοκινητόδρομοι δίνουν ώθηση στην επιβατική κίνηση
Εκτύπωση

 

Αυξήθηκε η κίνηση το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ωστόσο παραμένει «αγκάθι» το υψηλό κόστος των διοδίων - Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε ισχύ οι νέες τιμές των διοδίων στην Ιόνια Οδό

 

Ώθηση στην επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, δίνουν όπως αποδεικνύεται οι αυτοκινητόδρομοι, καθώς κυρίως η λειτουργία της Ιόνιας Οδού, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αυξηθούν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ, το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Ωστόσο, τα ακριβά διόδια, της Ιόνιας, αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» για ακόμη πιο σημαντικά βήματα από την πλευρά του ΚΤΕΛ, όταν μάλιστα τα διόδια, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξήθηκαν και άλλο.

Ιαν
09

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ - Πλήθος κόσμου σε Γιάννενα, Ζίτσα, Ζαγόρι και Δωδώνη
Εκτύπωση

Παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει το παραλίμνιο γιορτάστηκαν και φέτος στη λίμνη Παμβώτιδα, τα Θεοφάνια.

Εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής, βρέθηκαν μετά την λειτουργία στην Μητρόπολη για την τελετή κατάδυσης του σταυρού που έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων Σεβασμιότατου Μάξιμου.

Ιαν
09

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Ασπίδα» προστασίας στο τουριστικό προϊόν
Εκτύπωση

Συντονισμένη προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες, ώστε να αντιμετωπιστεί από τώρα το ενδεχόμενο να… φύγει η «μόδα» των Ιωαννίνων - Όσο εύκολα έρχονται οι επισκέπτες, άλλο τόσο εύκολα μπορούν να αποχωρήσουν, εξαιτίας μιας κακής φιλοξενίας ή κακών υπηρεσιών

 

Μια νέα συντονισμένη προσπάθεια φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από τους τοπικούς φορείς, το Δήμο Ιωαννιτών και τους επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου από τώρα να υπάρξει ένα «πλέγμα» προστασίας, του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες γνωρίζει ραγδαία αύξηση.

Ιαν
09

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Υποδέχεται με πολύχρωμα στολίδια, το 2018…
Εκτύπωση

 

Δίνοντας περισσότερο χρώμα και έμφαση στη δημιουργία, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, βάζει μπρος για τις Απόκριες του 2018, που φέτος είναι νωρίς.

Ιαν
09

«Η Παναγία των Παρισίων» στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

Μία υπερπαραγωγή για παιδιά από το Θέατρο «Έκφραση», για πέντε μόνο παραστάσεις

 

Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το κλασικό έργο του Βίκτωρος Ουγκώ «Η Παναγία των Παρισίων» θα παρουσιάσει, πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού της, η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Έκφραση για πέντε μόνο παραστάσεις, το τριήμερο 13 έως 15 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ιαν
06

Δύο νεκροί στην άσφαλτο της Ηπείρου το Δεκέμβριο
Εκτύπωση

Η υπερβολική ταχύτητα ένα από τα κυριότερα αίτια των τροχαίων

 

Δύο νεκρούς και περισσότερα τροχαία, είχαμε το Δεκέμβριο στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον καθιερωμένο απολογισμός.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι ενός το 2016, κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι τεσσάρων το 2016 και επτά τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου, έναντι δύο το 2016.

Ιαν
06

Θεοφάνεια στη λίμνη και τα ποτάμια της Ηπείρου
Εκτύπωση

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

 

Τον δικό τους συμβολισμό αποκτούν οι τελετές αγιασμού των υδάτων στην σημερινή γιορτή των Θεοφανείων σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Οι εκδηλώσεις, στα Γιάννενα, θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, με λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και έπειτα επίσημοι και πολίτες, θα κατευθυνθούν στην πλατεία Μαβίλη όπου έχει στηθεί και η εξέδρα για την ρίψη του Σταυρού, από τον Μητροπολίτη Μάξιμο.

Ιαν
06

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκινά συλλογή και ανακύκλωση των καλύκων
Εκτύπωση

Στο «πράσινο» κάλεσμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου για ανακύκλωση φυσιγγίων, ανταποκρίνεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, προχωρώντας και σε μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών.

Ιαν
06

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - Νέες τιμές με μικροαυξήσεις στα διόδια
Εκτύπωση

Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη θα είναι αυξημένα κατά 0,05 ευρώ έως 0,10 ευρώ σε ορισμένες κατηγορίες, ενώ σε κάποιες άλλες οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το 2017.

Ιαν
06

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Κίνητρο η επιδότηση για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις
Εκτύπωση

 

Επιδοτούμενη θα μπορεί να είναι πλέον η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς εμπορικές εκθέσεις. Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω» που θα ενεργοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2018, οι μικροί εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εντός 30 μηνών έως και 50.000 για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Ιαν
06

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ - Ενστάσεις και σκληρή κριτική για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ
Εκτύπωση

Τις σοβαρότατες διαφωνίες των Πρυτάνεων των ΑΕΙ της χώρας, ενάντια στην ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, με φόντο την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που προωθεί με νομοσχέδιό του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και συνολικά η κυβέρνηση, μετέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος