Απρ
18

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Όλοι μαζί στη μάχη για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων»
Εκτύπωση

Το δικό του μήνυμα ενόψει Πάσχα, στέλνει στις Ηπειρώτισσες και στους Ηπειρώτες, ο Αλ. Καχριμάνης

 

Στην πανδημία και στο πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, αναφέρεται στο φετινό Πασχαλινό του μήνυμα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Απρ
18

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Ας γιορτάσουμε με την κρυφή χαρά ότι συμβάλλουμε στη νίκη της ζωής»
Εκτύπωση

Τι αναφέρει, στο μήνυμά του, για τον κορωνοϊό και τον εορτασμό του Πάσχα, ο Μ. Ελισάφ

 

Ευχές προς τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, δίνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, στο φετινό, Πασχαλινό του μήνυμα, με αναφορές στην πανδημία και τον αγώνα όλων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απρ
18

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Μια ακόμη μέρα με μόνο αρνητικά δείγματα στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Ακόμη ένα 24ωρο με μόνο αρνητικά δείγματα για κορωνοϊό, πέρασε για την Ήπειρο, μετά τις εξετάσεις που έγιναν στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, από τα νοσοκομεία της Ηπείρου, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, συνολικά εξετάστηκαν 36 δείγματα, εκ των οποίων τα 34 από την Ήπειρο και τα δύο από το νοσοκομείο της Λευκάδας.

Απρ
16

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - Κερδίζει έδαφος στην εποχή του κορωνοϊού
Εκτύπωση

Μεγάλη ήταν η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις αιμοδοσίες που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΕΠΣΗΠ – Σημαντική η παρουσία νέων εθελοντών αιμοδοτών, που αιμοδότησαν για πρώτη φορά

 

Σημαντικό έδαφος φαίνεται πως κερδίζει στην πράξη πλέον ο εθελοντισμός στην εποχή του κορωνοϊού, όπως αυτό αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις αιμοδοσίες που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΕΠΣΗΠ.

Απρ
14

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Προσπάθεια «φίμωσης» των νοσοκομείων από την 6η ΥΠΕ
Εκτύπωση

Μια απόφαση η οποία ομολογουμένως αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά τόσο στον δημοσιογραφικό κόσμο της Ηπείρου, όσο κυρίως στους πολίτες της, έλαβε η 6η ΥΠΕ, η οποία με έγγραφό της προς τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό, ζητά να λαμβάνει άδεια η διοίκηση του Ιδρύματος, για να προχωρά στη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ.

Απρ
14

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - «Φρένο» στις μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών για το Πάσχα
Εκτύπωση

Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή συντάξεων τον Απρίλιο – Σταθερή η κατάσταση στην Ήπειρο, με εξαίρεση το νέο κρούσμα με τον νεαρό άντρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

 

«Τον Γολγοθά του κορωνοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απρ
14

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Στο ΣτΕ το θέμα της δομής φιλοξενίας στους Ασπραγγέλους
Εκτύπωση

Τη δική του θέση για το θέμα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών, στον Άγιο Αθανάσιο Ασπραγγέλων, δημοσιοποιεί με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ζαγορίου.

Απρ
14

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Αυτονόητη και επιβεβλημένη η απαγόρευση κυκλοφορίας
Εκτύπωση

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και μετά από αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, απαγορεύεται τελικά η κυκλοφορία σε παραλίμνιο, δασύλλιο και στους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού από τις 14.00 έως τις 08.00 το πρωί της επόμενης ημέρας

 

Αυτονόητη και σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη ήταν η απόφαση που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε παραλίμνιο, δασύλλιο και στους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού από τις 14.00 έως τις 08.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, και για καθολική απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα.

Απρ
09

ΗΠΕΙΡΟΣ - Συνεχίζεται η βεβαίωση παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις
Εκτύπωση

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Απρ
09

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Φιλί της ζωής» στην τοπική επιχειρηματικότητα
Εκτύπωση

Οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα στήριξης για την ανακούφιση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Μ. Ελισάφ: «Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανορθώσουμε την οικονομία»

 

Δύο μεγάλες δέσμες μέτρων για την ανακούφιση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοιού έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Απρ
09

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Επιστημονική «πρόκληση» η στρατηγική εξόδου από τα μέτρα
Εκτύπωση

Απαντήσεις για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, δίνει η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων

 

Η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας και νοσηρότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, απαντά σε ερωτήματα που τίθενται καθημερινά από τους Πολίτες για την έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωσή τους:

Απρ
09

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Σε πολύ υψηλό ποσοστό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Εκτύπωση

Τεχνολογικά έτοιμο ήταν το Ίδρυμα για να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων, των φοιτητών

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχοντας προμηθευτεί πρόσφατα μια ενιαία και σύγχρονη ψηφιακή υποδομή εργασίας, βρέθηκε τεχνολογικά έτοιμο να υποστηρίξει εξ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών τμημάτων του, η δε τεχνογνωσία που διαθέτει εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος