• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
27

ΠΩΓΩΝΙ - Βήμα – βήμα η μεταφορά των ανεμογεννητριών στον Κασιδιάρη
Εκτύπωση

Εικόνες που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς, αντίκρισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες πολίτες του Λεκανοπεδίου.

 

Ο λόγος για τη δύσκολη, αλλά και εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς των πυλώνων και άλλων εξαρτημάτων, απαραίτητων για το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και δεκάδες συνοδευτικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν φάρους.

Νοε
27

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Πιλοτική ανακύκλωση το 2020 και στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Το νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του υπουργείου θα εφαρμοστεί, από 5 Δεκεμβρίου και στο Δήμο Ιωαννιτών - Για κάθε συσκευασία θα επιστρέφονται στον πολίτη 3 λεπτά, με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ συνεργαζόμενα με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.

 

Πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ρίχνοντας πρώτος πλαστικές συσκευασίες στο ειδικό «σπιτάκι» που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του υπουργείου.

Νοε
26

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στόχος οι κοινές διεκδικήσεις με την ΚΕΔΕ
Εκτύπωση

Η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου με τη νέα σύνθεσή της, πραγματοποιήθηκε χθες, ενόψει και της πρώτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, με την εκπροσώπηση των περιφερειακών οργάνων όπως αυτά προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στις ΠΕΔ.

Νοε
26

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Καλύτερα αποτελέσματα με συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. – Αυτοδιοίκησης
Εκτύπωση

Για να αποδειχθούν επιτυχημένα στην πράξη, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, κρίνεται αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων – Το μείζον ζήτημα συζήτησαν στα Γιάννενα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλας και ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ

 

Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ίσως η μοναδική λύση, για να αποδώσουν καρπούς τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Νοε
22

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Στη νέα εποχή η Παιδιατρική Κλινική
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη για τους μικρούς ασθενείς από τις παρεμβάσεις που έγιναν στην Παιδιατρική, η οποία πλέον δεν θυμίζει… κλινική – Σημαντική η αναβάθμισή της μετά την αντικατάσταση των κλινών και την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού

 

Στη νέα εποχή με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα των μικρών ασθενών βαδίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Νοε
21

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Νέα ανταποδοτικά τέλη με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων
Εκτύπωση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα νέα τέλη που προβλέπουν μείωση στην πόλη των Ιωαννίνων κατά 5,4%, από 1,85 ευρώ στα 1,75 ανά τετραγωνικό μέτρο – Ουσιαστικές αλλαγές θα επέλθουν μέσα από τον καθορισμό ζωνών

 

Με… ένταση και με διαφορετικές ως είθισται απόψεις σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως τα ανταποδοτικά τέλη, ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Σώμα να εγκρίνει τα νέα τέλη για το 2020.

Νοε
21

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΛΑΝΤΗ - Στην κορυφή της λίστας των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή
Εκτύπωση

Ανάμεσα σε 9 εκ. ερευνητές ξεχώρισε η Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων

 

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία, σύμφωνα με τον κατάλογο «The Highly Cited Researchers».

Νοε
21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Πολύτιμος για τους ασθενείς ο νέος αξονικός τομογράφος
Εκτύπωση

Με ένα υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο (80 τομών), εξοπλίστηκε, εδώ και δυο ημέρες, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νοε
21

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο προσκήνιο προσφυγικό, υδατοδρόμιο και έργα
Εκτύπωση

Το προσφυγικό, το υδατοδρόμιο και η πορεία των έργων αποτέλεσαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Νοε
20

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - Μείωση ανταποδοτικών τελών, μετά από χρόνια
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ρωτήθηκε χθες και για τα δημοτικά τέλη καθώς μετά την εισήγηση που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Νοε
20

Αύξηση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες με υψηλά ποσοστά στο ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Το δεύτερο θέμα που αποτέλεσε επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με τον Πρωθυπουργό να τονίζει πως στο εξής θα υπάρχει σύνδεση των κονδυλίων με τη διαχειριστική επάρκεια.

Νοε
20

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Απότσαξη τσίπουρου από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών
Εκτύπωση

Με μια εκδήλωση που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια και σηματοδοτεί συμβολικά την έναρξη της καλλιτεχνικής - εκπαιδευτικής χρονιάς, η οποία έλαβε χώρα στους χώρους του, στο Πάρκο Κουραμπά, συνέχισε την φετινή πορεία το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων, που φέτος διανύει την 36η χρονιά λειτουργίας του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος