• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
18

ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ - Σωματεία και Σύλλογοι του Ζαγορίου, ζητούν αναστολή εργασιών
Εκτύπωση

Την αναστολή των εργασιών για τις έρευνες υδρογονανθράκων ζητούν 16 Πολιτιστικά, Μορφωτικά και Αθλητικά Σωματεία του Ζαγορίου, με κοινή επιστολή τους.

Τα Σωματεία και οι Σύλλογοι, αναφέρουν αρχικά πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν στην πολιτισμική κληρονομιά του Ζαγορίου, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι το φυσικό περιβάλλον.

Ιαν
18

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Καινοτομεί ανοίγοντας τα συστήματά της σε τρίτους με την πλατφόρμα «rAPIdLINK»
Εκτύπωση

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζοντας πλήρως τη φιλοσοφία ότι «τα δεδομένα ανήκουν στους πελάτες» της, ανακοινώνει την εμπορική διάθεση της πλατφόρμας «rAPIdLINK». Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας, καθίσταται εφικτή η άμεση (real-time) πρόσβαση των πελατών της στα τραπεζικά δεδομένα τους και η εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών, μέσω εφαρμογών λογισμικού τρίτων συνεργαζόμενων εταιριών.

Ιαν
18

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Η πόλη τίμησε τον Πολιούχο, Άγιο Γεώργιο
Εκτύπωση

Με λαμπρότητα και με θρησκευτική κατάνυξη τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο.

Χθες, ημέρα γιορτής του Αγίου και Πολιούχου των Ιωαννίνων, τελέστηκε νωρίς το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου αλλά και στον Σεπτό του Οίκο.

Ιαν
18

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - Διευρύνονται τα γεωγραφικά τους όρια στην Ήπειρο
Εκτύπωση

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο δεν τους εξασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον

 

Τα κύρια σημεία του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) και άλλες διατάξεις» παρουσίασε και ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, επισημαίνοντας πως, με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, το επίπεδο κύρωσης προστατευόμενων περιοχών φτάνει στο 100%.

Ιαν
18

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Προχωρούν έργα αποκατάστασης ζημιών
Εκτύπωση

Αποφάσεις για έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ανέδειξε αναδόχους για τα εξής:

Ιαν
18

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - Λύσεις με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
Εκτύπωση

Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία με τη βοήθεια των έντεκα scanner, που προμηθεύτηκε ο Δήμος

 

Η αύξηση των ελέγχων με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, είναι ένας από τους τρόπους που αποφασίστηκε να προχωρήσουν για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ήδη, άλλωστε, η αλλαγή της νομοθεσίας που επιτάσσει την υποχρεωτική επανένταξη των αδέσποτων ζώων που διαχειρίζονται από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται πως πραγματικά μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος.

Ιαν
18

ΗΠΕΙΡΟΣ - Τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα στα Αρχαία Θέατρα!
Εκτύπωση

Παγκόσμια πρώτη για τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», στις 20 Οκτωβρίου – Πρωτοπορεί η Περιφέρεια με το καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο σε συνεργασία με το «Διάζωμα», θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή

 

Εννέα μήνες ακριβώς απομένουν προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα το καινοτόμο και ίσως μοναδικό στον κόσμο, πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, οι «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα».

Όπως έγινε γνωστό χθες, από τα Γιάννενα, το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα λειτουργήσει επίσημα στις 20 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωσή του.

Ιαν
18

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ - Ένας θεατρικός «Περίπατος» για τις ανθρώπινες σχέσεις
Εκτύπωση

Η Πειραματική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» παρουσιάζει ένα θεατρικό «σχόλιο» πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας έναν θεατρικό «περίπατο» με βάση πέντε σχετικά κείμενα:

Ιαν
17

ΗΠΕΙΡΟΣ - Γερά «θεμέλια» για ισχυρή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εκτύπωση

 

Ευοίωνες προοπτικές για την περιοχή από το ενδεχόμενο κοινής πορείας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ηπείρου – Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας

 

Σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία αναμένεται να εισέλθει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο, εφόσον τελικά υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου και ακολουθήσουν κοινή πορεία το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή έχει καταθέσει το πόρισμά της στο υπουργείο Παιδείας και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να μπουν γερά «θεμέλια» για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιαν
17

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Έξι ματς «φωτιά» σε 20 ημέρες!
Εκτύπωση

Ένα εξαιρετικά δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα έχει μπροστά του ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών καλείται να δώσει έξι πολύ δύσκολα ματς, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο.

Από την Κυριακή που μας έρχεται μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, καλούνται να ξεχάσουν τη λέξη «κόπωση» και με πάθος και αγωνιστικότητα να πάρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Ιαν
17

Υψηλές επιδόσεις για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ
Εκτύπωση

Aύξηση κατά 60% παρουσίασε κατά το 2017, το ενεργητικό των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και διαμορφώθηκε στο τέλος του έτους στα €558 εκ. Την ίδια στιγμή το συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς Α/Κ παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο.

Η πλειοψηφία των Α/Κ της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ σημείωσε θετικές αποδόσεις το 2017. Την κορυφαία ετήσια απόδοση για το 2017, κατέγραψε το Πειραιώς Α/Κ Ομολόγων Εσωτερικού με απόδοση 35,44%, ενώ ακολούθησαν το Πειραιώς Α/Κ Μικτό Εσωτερικού με απόδοση 29,27% και το Πειραιώς Α/Κ Δυναμικών Επιχειρήσεων Μετοχικό Εσωτερικού με απόδοση 28,69%.

Ιαν
17

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα Γιάννενα το Σάββατο ο Λ. Αυγενάκης
Εκτύπωση

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 8.00 το απόγευμα στο Cesaria, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Παρών στην εκδήλωση, που αναμένεται να έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, θα είναι μεταξύ άλλων και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος