• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
21

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Τέλος από Καρπενήσι, ξεκινά το «μοντάρισμα»
Εκτύπωση

Στα Γιάννενα επέστρεψαν από χθες οι παίκτες του ΠΑΣ και πλέον ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του, μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, ετοιμάζονται να μπουν στη διαδικασία του «μονταρίσματος».

Στο Καρπενήσι, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετούς παίκτες, ενώ η προετοιμασία, περιελάμβανε και την απόκτηση του Μπρούνο Χαλκιαδάκη, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, που ουσιαστικά είναι πλέον το 10αρι που έλειπε από την ομάδα.

Ιουλ
21

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Κόπηκαν τα φτερά του τουρισμού στα Ιωάννινα
Εκτύπωση

Το ζήτημα ανεφοδιασμού με καύσιμα του αεροδρομίου των Ιωαννίνων έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το «Ποτάμι» Γιώργος Αμυράς καλώντας τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ιουλ
21

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Στο ΕΣΠΑ με 2 εκ. ευρώ η αποκατάσταση του Ιστορικού Δημαρχείου
Εκτύπωση

Στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 -2020» (ΕΣΠΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ εντάχθηκε η αναπαλαίωση και αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας.

Η αξιοποίηση του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου αποτελούσε όραμα της Δημοτικής Αρχής, το οποίο πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί στους συμπολίτες και στην Αρτινή κοινωνία ένα κτίριο κόσμημα, με πολύ μεγάλη ιστορία.

Ιουλ
21

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - Χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ για τον ιαματικό τουρισμό
Εκτύπωση

Στοχευμένο ερωτηματολόγιο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προώθησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στους δήμους όλης της χώρας, για τη χαρτογράφηση των υποδομών ιαματικού τουρισμού.

Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρόσκλησης χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία - ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020), που αφορά στην αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων και στόχοι της είναι η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης των ιαματικών πηγών της χώρας, η χαρτογράφηση των αναγκών ανάδειξης και αξιοποίησής τους καθώς και των αναγκών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών.

Ιουλ
21

ΦΟΡΕΑΣ ΛΙΜΝΗΣ - Περισσότεροι πελαργοί το 2017 στο Λεκανοπέδιο
Εκτύπωση

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας (Φ.Δ.Λ.Π.) ολοκλήρωσε την ετήσια απογραφή των πελαργών για το έτος 2017 στα όρια της περιοχής ευθύνης του. Ο πελαργός ή λελέκι είναι είδος συνυφασμένο με την παρουσία του ανθρώπου, καθώς φωλιάζει κοντά σε οικισμούς, σε περιοχές που γειτονεύουν με υγροτόπους, λιβάδια και καλλιέργειες.

Ιουλ
21

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ξεκινούν παρεμβάσεις καθαρισμού μνημείων και προτομών
Εκτύπωση

Σε μια σειρά πολύ σημαντικών παρεμβάσεων καθαρισμού των προτομών κι άλλων μνημείων που έχουν υποστεί ζημιές από βανδαλισμούς προχωρά το τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίτων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή του Άλσους, θα ακολουθήσει η παραλίμνιος και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράσεις θα επεκταθούν σε όλη την πόλη.

Ιουλ
21

ΔΕΥΑΙ - Στη νέα εποχή με καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες
Εκτύπωση

Μετά από 30 χρόνια προχωρά η εξυγίανση της επιχείρησης και ο εκσυγχρονισμός της με μοναδικό στόχο της «διάσωση» της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων – Μετά την εγκατάσταση μηχανογραφικού συστήματος προχωρά το δύσκολο έργο της είσπραξης των οφειλών

 

 

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά χωρίς ίσως το αναμενόμενο αποτέλεσμα, που θα περίμεναν εργαζόμενοι και πολίτες, διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Η συζήτηση για τη ΔΕΥΑΙ, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το οποίο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σχολίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας λέγοντας μάλιστα ότι «προκαλεί μεγάλα ερωτήματα αυτή η ιδιότυπη συμμαχία» διερωτώμενος στη συνέχεια πως είναι δυνατόν να «συμμαχούν» οι υπόλοιπες παρατάξεις με την παράταξη του κ. Γκόντα, που έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που οδηγήθηκε η ΔΕΥΑΙ.

Ιουλ
21

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Κοινή συνεδρίαση με ΔΗΜΤΟ και κριτική στην κυβέρνηση
Εκτύπωση

Στα Γιάννενα αύριο Σάββατο ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Κονταδάκης

 

Κοινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας και των ΔΗΜΤΟ του νομού Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Olympic στα Ιωάννινα, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιου Κονταδάκη και του αναπληρωτή Γραμματέα Ηπείρου Βασίλη Σμπόνια.

Ιουλ
21

ΦΟΥΡΚΑ - Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των γυναικών της Πίνδου
Εκτύπωση

Δέσμευση η λειτουργία του Μουσείου για τη γυναίκα της Πίνδου στην Κόνιτσα

 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των γυναικών της Πίνδου, στη Φούρκα Κόνιτσας, των γυναικών εκείνων που έδωσαν πολύτιμη βοήθεια στον Ελληνικό Στρατό στο Έπος του 1940, ενώ ταυτόχρονα τιμήθηκε και η μνήμη των αξιωματικών Κων. Δαβάκη και Αλ. Διάκου.

Οι ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και εφέτος με ξεχωριστή και ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως ταιριάζει άλλωστε σε ένα έθνος που οφείλει να διδάσκεται και να παραδειγματίζεται από την ιστορία του.

Ιουλ
21

14 εκ. «ραβασάκια» προ των πυλών…
Εκτύπωση

Η Εφορία επιστρέφει… δριμύτερη και ως το τέλος του μήνα αρχίζουν πάλι οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και τέλη

 

Λιγότερες από 20 ημέρες απομένουν για τη λήξη του άτυπου 5μηνου μορατόριουμ πληρωμών που είχε δώσει η Εφορία στους φορολογουμένους. Η τελευταία πληρωμή φόρου από τους περισσότερους φορολογουμένους έγινε στο τέλος Ιανουαρίου και ήταν η πληρωμή της τελευταίας δόσης του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ.

Ιουλ
21

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ - Όλα έτοιμα για τη «Μήδεια» του Ευριπίδη», στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Εκτύπωση

 

Το Σάββατο στις 9.30 μ.μ., η πρεμιέρα του έργου, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου

 

«Μήδεια» του Ευριπίδη, η βαρβαρότητα του έρωτα. Έναν έρωτα που μένει ανοιχτή πληγή, ένα έργο που πραγματεύεται το ανεξήγητο του έρωτα.

Ένα έργο που αποτελεί τον «καρπό» μιας σημαντικής συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα έργο που «επιστρέφει» στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ακριβώς 20 χρόνια μετά!

Ιουλ
21

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΜΟΥ - Σε Γιάννενα και Ήπειρο η φετινή περιηγητική συνάντηση
Εκτύπωση

Στην περιοχή μας θα διεξαχθεί η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσυκλετισμού, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο

 

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο και με επίκεντρο τα Ιωάννινα, η Ταξιδιωτική – Περιηγητική συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM).

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος