• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Απρ
20

ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Β. ΠΙΝΔΟΥ - «Δημιουργούμε σήμερα την κληρονομιά του αύριο»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Συμμετέχει στο τριήμερο εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και την συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχουν και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας συνδιοργανώνοντας ένα τριήμερο εκδηλώσεων από τις 20 έως τις 22 Απριλίου, με τίτλο «Δημιουργούμε σήμερα την κληρονομιά του αύριο».

Απρ
20

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αιτήσεις για το «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} span.s1 {text-decoration: underline ; color: #0433ff}

Από την Τρίτη 24 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την πρόκληση «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)», που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.

Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση ΜΜΕ για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ηλεκτρονικών κρατήσεων, πληρωμών κ.ά. έχοντας σαν στόχο την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην λειτουργία τους.

Απρ
20

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ - Τρία ντέρμπι στην 5η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Τρία ντέρμπι για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και άλλα τέσσερα δυνατά ματς, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ νομού Ιωαννίνων «Ευγενία Μουτσίκα».

Η 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 21 και 22 Απριλίου, στο Νέο Κλειστό και στο Γήπεδο του Πανεπιστημίου, ενώ μεταξύ των ντέρμπι περιλαμβάνεται και το ματς… «επανάληψη» του περυσινού τελικού ανάμεσα στους Μηχανικούς και την ομάδα του Ομίλου Νιτσιάκου.

Απρ
20

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ - Τεράστια καθυστέρηση στις μετατάξεις από την Μεταλλουργική
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Στο μείζον ζήτημα των μετατάξεων από την Μεταλλουργική, αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας.

 

Ο κ. Τασούλας, σημειώνει αρχικά πως στις 1 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Πωγωνίου ενημέρωσε τους βουλευτές Ιωαννίνων για έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ζητώντας, δικαιολογημένα, την παρέμβασή τους, ώστε η ιδιωτική εταιρεία που αγόρασε τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, να προσλαμβάνει εργαζομένους κατά προτεραιότητα που κατοικούν στην περιοχή.

Απρ
20

ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ - Έρχεται το «αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Το «αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνει στο Θέατρο Καμπέρειο στην πόλη των Ιωαννίνων, για δυο μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κίτσου με τις Θεοδώρα Τζήμου, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου.

 

Ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και κριτικός ο Όσκαρ Ουάιλντ, εστέτ εκ φύσεως, αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση του ωραίου και του παράδοξου.

Απρ
20

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

 

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του «ξένου» που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Απρ
19

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Κόκκινη γραμμή η αλλαγή του εκλογικού συστήματος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της απλής

αναλογικής - Τα βασικά στοιχεία του «Κλεισθένη Ι», παρουσίασε ο Π. Σκουρλέτης – Τον Οκτώβριο του 2019 οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση – «Όχι» στο νέο εκλογικό σύστημα και από τον Αλ. Καχριμάνη

 

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την αυτοδιοίκηση και να δημοσιοποιήσει έγκαιρα το αναμενόμενο νομοσχέδιο έστειλαν προς την κυβέρνηση οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ κατά την έναρξη των εργασιών του κοινού τους συνεδρίου που ξεκίνησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου, τουλάχιστον δυο μηνών, σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης

«Δεν θα παράσχουμε πολιτική νομιμοποίηση σε διαδικασίες "εξπρές" ψήφισης του νομοσχεδίου» του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Απρ
19

«Συγκοινωνοί ορχούμενοι» από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Συγκοινωνοί ορχούμενοι» είναι ο τίτλος της ετήσιας εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων που πραγματοποιείται την Κυριακή στης 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Και η φετινή παράσταση όπως και οι προηγούμενες οργανώνεται με έμφαση στην τοπική παράδοση, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Ζαγορίσιου πνεύματος.

Απρ
19

Κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου και χωρίς «πλαστικές» δαπάνες
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις φορολογικές δηλώσεις διαπιστώνουν οι λογιστές των Ιωαννίνων – Πολλές είναι οι «παγίδες» έξτρα φόρου στις φετινές δηλώσεις

 

Τη δυνατότητα κατοχύρωσης του αφορολόγητου ορίου χωρίς να έχει καλυφθεί το απαιτούμενο όριο δαπανών με πλαστικό χρήμα ή άλλα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών, βάσει των στοιχείων που έχουν γίνει γνωστά από τις τράπεζες, δίδει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες με την απόφαση που εξέδωσε χθες για τον τύπο και το περιεχόμενο των εντύπων Ε1 και Ε2 των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Απρ
19

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συστάσεις για τη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στα Γιάννενα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί τις προηγούμενες 3 ημέρες στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στη πόλη των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, κυρίως την Τρίτη, όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε τα 100 μg/m3.

Απρ
19

Βραβεύθηκαν οι εθελοντές που συμμετείχαν στο «Δρόμο του Γιοφυριού»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με τη βράβευση των εθελοντών, σε μια κατάμεστη αίθουσα στην πνευματική στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» έπεσε και τυπικά η αυλαία του 4ου Ημιμαραθωνίου «Ο Δρόμος του Γιοφυριού», που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων την Κυριακή 15 Απριλίου.

Η καθιερωμένη, πλέον, εκδήλωση είχε σαν στόχο να τιμήσει και να προβάλλει το έργο των 200 και πλέον εθελοντών που εργάστηκαν για την επιτυχία του αγώνα.

Απρ
19

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ - Προβληματισμός για τους βανδαλισμούς στο Πάρκο Ερμηνείας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το φαινόμενο των βανδαλισμών που έκανε την εμφάνισή του στο Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας που ανήκει στο Φορέα Διαχείρισης.

Ενώ από το 2010 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πάρκου δεν είχαν καταγραφεί σημαντικές φθορές, σε διάστημα λίγων μηνών, από τη στιγμή που ουσιαστικά καταργήθηκε η περίφραξη προκειμένου να υπάρχει μία συνέχεια στην περιπατητική διαδρομή δίπλα στο δρόμο, άρχισαν να καταγράφονται ζημιές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος