• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
22

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Σε «τροχιά» υλοποίησης το Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας
Εκτύπωση

Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε δύο χρόνια να έχουν κατασκευαστεί τμήματα του Πάρκου, συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ., στην περιοχή ανάμεσα από το αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ και το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Με ταχείς πραγματικά ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο θα φέρει την περιοχή μας σε θέση «πρωταγωνιστεί», στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Ιαν
17

Το Σάββατο η πρεμιέρα της παράστασης «Νόρα» του Ίψεν
Εκτύπωση

Στο Καμπέρειο Θέατρο, από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει από το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στο Καμπέρειο θέατρο τη «Νόρα» (1879) του κορυφαίου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία της χαρισματικής Μαρίας Μαγκανάρη.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Πράσινο φως» στον ρεαλιστικό προϋπολογισμό
Εκτύπωση

Ανέρχεται σε 130.944.000 ευρώ και έχουν ενσωματωθεί πλήρως, το Τεχνικό Πρόγραμμα, η απόφαση για τις μειώσεις και τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη και τα συνεχιζόμενα έργα – Μ. Ελισάφ: «Οι προϋπολογισμοί γίνονται κάτω από ασφυκτικές συνθήκες»

 

Ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2020 ο οποίος εγκρίθηκε , το βράδυ της Τετάρτης, με πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ιαν
17

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - «Χαμόγελα» από την πρωτιά του αεροδρομίου Ιωαννίνων
Εκτύπωση

«Χαμόγελα» και στους επαγγελματίες του τουρισμού έχει σκορπίσει το ρεκόρ που κατέγραψε το 2019, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο ήταν το πρώτο σε όλη την χώρα στην αύξηση του ποσοστού της διακίνησης επιβατών.

Ιαν
17

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 24,6 εκ. ευρώ για το «Εξοικονομώ ΙΙ»
Εκτύπωση

Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του προγράμματος για την αναβάθμιση κτιρίων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών

Σημαντική οικονομική βοήθεια για εκατοντάδες οικογένειες θα αποτελέσει και η δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ», για την οποία ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Ιαν
17

ΔΕΥΑΙ- Αυξάνει ταχύτητα για τα έργα στον βιολογικό
Εκτύπωση

Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημοτικής Αρχής, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο επέκτασης του βιολογικού

 

Η τάχιστη ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ώστε το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού να περάσει στην φάση της κατασκευής αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και την Δημοτική Αρχή.

Ιαν
17

ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του χωρίς «εκπτώσεις»
Εκτύπωση

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για να κατασκευαστεί η συνέχεια της Ιόνιας Οδού, μέχρι τα σύνορα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό – Ευρύ μέτωπο διεκδίκησης του έργου από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους δήμους της περιοχής

 

Ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, έχει μπει για τα καλά στο «κάδρο» των ευθυνών, από τους τοπικούς φορείς, για τις τελευταίες, αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Ιαν
16

TOC TOC «Πάλι Πάλι», στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

Η πολυαγαπημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία «TOC TOC Αγάπη ρε» δεν σταματάει!! Επανέρχεται με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Πάλι Πάλι» και χτίζει κάθε φορά μια καινούργια σχέση με τους θεατές.

Ιαν
16

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ - Με ευχές για καλή χρονιά και υγεία, η κοπή πίτας
Εκτύπωση

Στόχος της Δημοτικής Αρχής η περαιτέρω ανάπτυξή του

 

Με ευχές για υγεία και μια καλή χρονιά, πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Ιαν
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Στην κορυφή της χώρας στην εξυπηρέτηση ασθενών
Εκτύπωση

Τη χρονιά που πέρασε απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο, στα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, πάνω από 420.000 ασθενείς

 

Μια εξαιρετική χρονιά ήταν το 2019 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε επίπεδο επισκεψιμότητας και εξυπηρέτησης ασθενών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ιαν
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Οριακά αντισυνταγματική» η εξομοίωση των πτυχίων
Εκτύπωση

Πως σχολίασε ο Πρύτανης, Τρ. Αλμπάνης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

 

Τα πάνω – κάτω φέρνει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που αφορά την εξομοίωση των πτυχίων από ιδιωτικά κολέγια με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων, με τους πτυχιούχους να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη διαδικασία των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ιαν
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Έξι υποψήφιοι στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό
Εκτύπωση

Έξι όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ, για τον οδοφωτισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε 8.038.831 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με το σύστημα του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος