• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
18

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 4,59 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε πεδινές περιοχές
Εκτύπωση

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020»

 

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πεδινές- μη δασικές περιοχές χρηματοδοτεί με το ποσό των 4.595.439 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Η σχετική πρόσκληση- που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη – απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους της Ηπείρου.

Ιουλ
18

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - Νέα στοιχεία για τον πολεοδομικό ιστό της Αρχαίας Αμβρακίας
Εκτύπωση

Η ανασκαφική έρευνα που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας έφερε στο φως εξαιρετικά στοιχεία που βοηθούν στην συμπλήρωση της εικόνας του πολεοδομικού ιστού της αρχαίας Αμβρακίας.

Ιουλ
18

ΟΚΠΑΠΑ - Παράταση ενστάσεων μέσω ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς
Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «ΟΚΠΑΠΑ» του Δήμου Ιωαννιτών, ενημερώνει ότι η υποβολή ενστάσεων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2019-2020 παρατείνεται έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου και μέχρι τις 24:00.

Ιουλ
18

Πρωτοποριακό το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο
Εκτύπωση

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και η πέμπτη διοργάνωση

Με πολύ σημαντικά πορίσματα για την ανάγκη της κατανόησης της γλώσσας του «άλλου», αλλά και της διατήρησης ταυτόχρονα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της μητρικής γλώσσας, ολοκληρώθηκαν στη Σύρο οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Rio De Janeiro University – Instituto de Letras.

Ιουλ
18

«Δον Ζουάν» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
Εκτύπωση

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2019 το αριστούργημα του Μολιέρου «Δον Ζουάν».

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ιουλ
17

ΕΛ.ΑΣ. - Επιστροφή στο Σώμα ζητούν ανώτατοι αξιωματικοί
Εκτύπωση

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, 37 ανώτατοι αξιωματικοί – Ανάμεσά τους και τρεις Ηπειρώτες, οι Ηλ. Ντόντης, Γ. Βασιλάκος και Αθ. Γούλας

Ιουλ
17

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του Φορέα Διαχείρισης
Εκτύπωση

Μια νέα προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την ανεξαρτησία λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, προτείνει να ξεκινήσει ο Πρόεδρός του, Φίλιππας Φίλιος.

Ιουλ
17

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Β.ΠΙΝΔΟΥ - Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών η Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου υπεγράφη από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου η σύμβαση και του δεύτερου έργου της Πράξη «Διαχειριστικές Δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 – 2020», της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ιουλ
17

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Προχωρά η οργανωτική συγκρότηση της παράταξης Ελισάφ
Εκτύπωση

Η οργανωτική συγκρότηση αποτέλεσε το κεντρικό θέμα στην ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και χαρακτηρίστηκε από τη μαζική και καθολική συμμετοχή των μελών της.

Ιουλ
17

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - «Αναγκαστική» η μεταφορά του στο Καπλάνειο Δημοτικό
Εκτύπωση

Σε αυτοψία που έγινε στο χώρο του Δημοτικού, διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον προσωρινά τα νήπια μπορούν να στεγαστούν στο Καπλάνειο

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων φορέων της Εκπαίδευσης, του Δήμου Ιωαννιτών και φυσικά των γονεών, μπήκε χθες το Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο, σαν τη μοναδική, προσωρινή λύση, για την μεταφορά εκεί, των νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείου, το οποίο οδηγείται σε «έξωση» από το κτίριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής.

Ιουλ
17

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μπαίνουν «μπουλντόζες» στην οδό Νιάρχου!
Εκτύπωση

Υπογράφτηκε η σύμβαση και ξεκινούν τα έργα, προϋπολογισμού 25,7 εκ. ευρώ για την κατασκευή του δρόμου που αναμένεται να λύσει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ένα έργο μείζονος σημασίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το αμέσως επόμενο διάστημα, ένα έργο που συζητήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η αναγκαιότητα για την κατασκευή του, οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ιουλ
17

ΑΡΤΑ - Κρατούσαν ομήρους 14 αλλοδαπούς και ζητούσαν λύτρα!
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν επτά άτομα που κρατούσαν τους αλλοδαπούς, σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης

Δεκατέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση ομηρίας στην Άρτα εντόπισε και απελευθέρωσε έπειτα από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας επτά Πακιστανούς (ηλικίας από 21 έως 46 ετών) και έναν 66χρονο Έλληνα ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης ενός παλιού πτηνοτροφείου όπου τους κρατούσαν παράνομα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος