• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
20

ΗΠΕΙΡΟΣ - Νέα επιδείνωση του καιρού, από σήμερα
Εκτύπωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Πάργας, Κόνιτσας, Πρέβεζας , Ζηρού και Ηγουμενίτσας

 

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε χθες, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, από τα δυτικά, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Νοε
20

«Βία κατά των γυναικών. Ας σπάσουμε τη σιωπή!»
Εκτύπωση

Μια σημαντική εκδήλωση την Κυριακή, στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

 

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος - Παράρτημα Ιωαννίνων και η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου - Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Βία κατά των γυναικών. Ας σπάσουμε τη σιωπή!».

Νοε
20

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ - Ζητά απαγόρευση κυνηγιού στο Ξηροβούνι Σκλίβανης
Εκτύπωση

Αλλά και την ένταξη της περιοχής, με νόμο ως καταφύγιο άγριας ζωής

 

Επιστολή με θέμα τις παραβιάσεις κανόνων και νόμων των κυνηγητικών δράσεων, απέστειλε προς την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και τον Κυνηγητικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης.

Νοε
20

ΗΠΕΙΡΟΣ - Αλλαγή δεδομένων για το προσφυγικό
Εκτύπωση

Πιθανώς σήμερα οι ανακοινώσεις για τη χωροθέτηση των προαναχωρησιακών κέντρων, που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες – Αλ. Καχριμάνης: «Γραφείο ασύλου θα λειτουργήσει στα Γιάννενα» - Ισοκατανομή και εντός των Περιφερειών, ζητά ο Μ. Ελισάφ

 

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του Αιγαίου.

Νοε
20

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 2,5 εκ. ευρώ για 20 νέα έργα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Εκτύπωση

Με στόχο την αναβάθμιση σε αρκετές περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας

 

Είκοσι έργα εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020.

Πρόκειται για πράξεις του Τοπικού Προγράμματος Leader της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακή Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για την Άρτα και την Πρέβεζα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.

Νοε
20

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Στα μέσα Ιουνίου η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες
Εκτύπωση

Ένα τηλεφώνημα για… βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο, χθες, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ήταν αρκετό για να πάρει αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή ιερών εικόνων και κειμηλίων από ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου και άλλων περιοχών την περίοδο 2005-2010.

Νοε
19

Επιβράβευση στις Περιφέρειες που απορροφούν κονδύλια ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Η μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την αύξηση αρμοδιοτήτων των περιφερειών, στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες - Κ. Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: «Ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη και δεν υπάρχει μεταξύ μας

 

Η μεγαλύτερη απορρόφηση και η ταχύτερη αξιοποίηση τον κονδυλίων του ΕΣΠΑ, το θέμα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των περιφερειών και το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνάντησης που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νοε
19

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Μπαίνει σε «τροχιά» η χωροθέτηση υδατοδρομίου
Εκτύπωση

Έγινε το πρώτο βήμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε η Hellenic Seaplanes, να έχει βάση και στην Παμβώτιδα – Η εταιρεία εξετάζει την ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό

 

Πρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου στα Γιάννενα αποτέλεσε η ευρεία σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο.

Νοε
19

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Μείωση δημοτικών τελών σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης
Εκτύπωση

Μετά το «πράσινο φως» της Οικονομικής Επιτροπής, τα δημοτικά τέλη αναμένεται να μειωθούν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, κατά 5,5% - Μείωση τελών στις κοινότητες της Δ.Ε. Παμβώτιδας, στα ίδια επίπεδα στις Δ.Ε. Ανατολής και Περάματος, με εξαίρεση το Πέραμα όπου αυξάνονται

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η εισήγηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών η οποία αποτελεί θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Νοε
15

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Αποτελεσματικός για χιλιάδες κορίτσια ο αντί-HPV εμβολιασμός
Εκτύπωση

Αρχίζει σήμερα στα Γιάννενα το πολύ σημαντικό συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου & Κολποσκόπησης, που κάθε χρόνο διεξάγεται στην πόλη μας, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα

 

Το Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου & Κολποσκόπησης από την Ελληνική Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα

Νοε
15

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Σε μόνιμη «τροχιά» ανόδου το 2019
Εκτύπωση

Και για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, ο αερολιμένας των Ιωαννίνων, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών, με άνοδο 27,5%

 

Εντυπωσιακή είναι η ανοδική πορεία του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το 2019, καθώς κάθε μήνα που παρουσιάζονται τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ο αερολιμένας της πρωτεύουσας της Ηπείρου, φαίνεται πως πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Νοε
15

ΗΠΕΙΡΟΣ - 3.650 μετανάστες και πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας
Εκτύπωση

Περίπου 2.000 μετανάστες φιλοξενούνται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών

 

Αναλυτική συζήτηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην περιοχή έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ πρόκειται για ένα εθνικό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις. Υπογράμμισε δε ότι σε όλες τις συναντήσεις με τους Υπουργούς επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σχέδιο μετακινήσεων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος