• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
14

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία
Εκτύπωση

Οι καθυστερήσεις στη διάθεση των σχολικών βιβλίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μονοπώλησαν τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σεπ
14

Αγωνία και ένταση για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Εκτύπωση

Ξέφυγε από κάθε παιδαγωγικό πλαίσιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού και Φιλιατών και να συγχωνεύσει τα ΚΠΕ Κόνιτσας και Πραμάντων.

Σεπ
13

Χειρόφρενο και την Τετάρτη για τα ταξί
Εκτύπωση

Χειρόφρενο τραβούν και την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί των Ιωαννίνων, καθώς κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και μία 24ωρη απεργία, μετά τη 48ωρη που έχει αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σεπ
13

Τέλος στα σενάρια διαδοχής έβαλε ο Φ. Φίλιος
Εκτύπωση

Απάντηση με πολιτικό περιεχόμενο και όχι σε προσωπικούς τόνους, έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε όσα έλαβαν χώρα πριν από λίγες ημέρες στη συνεδρίαση στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή του επικεφαλής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Σεπ
13

Αρωγός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ο Δήμος Ιωαννιτών
Εκτύπωση

Σε λύσεις εκ των έσω προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπίσει σε πρώτη τουλάχιστον φάση, την έλλειψη σχολικών βιβλίων, μέχρι να καλυφθούν τα κενά από τον Οργανισμό Έκδοσης Βιβλίων.

Σεπ
13

Με εμπόδια η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Εκτύπωση

Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε χθες για 21.663 μαθητές Πρωτοβάθμιας και 19.725 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ήπειρο, τη στιγμή που ταυτόχρονα στις αίθουσες τοποθετήθηκαν 5.855 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές.

Σεπ
10

Κλειστές λόγω απεργίας οι Εφορίες
Εκτύπωση

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι με αιτήματα τη μισθολογική τους διασφάλιση, ενάντια στην ανάκληση της συμφωνίας των Ομοσπονδιών τους με την κυβέρνηση για την προσωπική διαφορά.

Νοε
30

Ακόμη πιο ψηλά η πραγματική ανεργία
Εκτύπωση

Επιβεβαίωση όσων υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα για την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας και τα «λουκέτα» στην αγορά, αποτελούν για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την αύξηση της ανεργίας στην Ήπειρο στο 18,5%.

Σεπ
10

Απεταξάμην τον... «ιντερνετισμό»
Εκτύπωση

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει μία νέα μορφή εθισμού, κυρίως σε προεφηβικές και νεαρές ηλικίες, εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet.

Σεπ
10

Πρώτο κουδούνι με… ηλεκτρονικό διάβασμα
Εκτύπωση

Στη σκιά των ελλείψεων στα σχολικά βιβλία και με φόντο την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, μαθητές, γονείς και καθηγητές περιμένουν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Σεπ
09

Το δρόμο για τη ΔΕΘ παίρνουν οι ιδιοκτήτες ταξί
Εκτύπωση

Ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του κλάδου, μετά την έγκριση που έλαβε το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών από το υπουργικό συμβούλιο.

Σεπ
09

Με αντιδράσεις στο νέο ωράριο στα φαρμακεία
Εκτύπωση

Σε νέο, απογευματινό ωράριο λειτουργίας μπαίνουν από την 1η Νοεμβρίου τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος