• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Αυγ
18

Εν αναμονή των αποφάσεων οι βενζινοπώλες
Εκτύπωση

Τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών σχετικά με την τοποθέτηση του συστήματος εισροών – εκροών καυσίμων στα πρατήρια ολόκληρης της χώρας.

Αυγ
18

«Επικοινωνιακό τρικ» οι αποκαλύψεις
Εκτύπωση

Συκοφαντικό επικοινωνιακό τρικ χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος το πρόσφατο περιστατικό φοροδιαφυγής Πανεπιστημιακών καθηγητών που συμμετείχαν σε ερευνητικά προγράμματα.

Αυγ
18

«Στόχος» οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου
Εκτύπωση

Προσπάθειες να πληγούν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων διακρίνει πίσω από δημοσίευμα του αθηναϊκού τύπου σχετικά με περιστατικό λογοκλοπής σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ο αντιπρύτανης Ισαάκ Λαγαρής.

Αυγ
17

«Αποχαιρετώντας το σώμα του καλοκαιριού»
Εκτύπωση

Με το μοναδικό «πάντρεμα» της ποίησης και της μουσικής ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αποχαιρετώντας το σώμα του καλοκαιριού».

Αυγ
17

«Βούλιαξαν» τα χωριά στο νομό Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Από κόσμο γέμισαν τα χωριά του νομού Ιωαννίνων για τις καλοκαιρινές διακοπές και κυρίως τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Αυγ
17

100 χρόνια προσφοράς
Εκτύπωση

Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το Ιεροδιδασκαλείο της Βελλάς, που ιδρύθηκε το 1911 από τον μεγάλο Ηπειρώτη Ιεράρχη και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας Σπυρίδωνα Βλάχο, προσφέροντας τα μέγιστα στην φτωχή Ήπειρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Αυγ
17

«Μονόδρομος» η απαγόρευση
Εκτύπωση

Στις αντιδράσεις των κυνηγητικών οργανώσεων εξαιτίας της πρότασης για παράταση ενός έτους της απαγόρευσης κάθε κυνηγετικής δραστηριότητας στον Αμβρακικό, απάντησε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, τονίζοντας πως η συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ αφορά στην διαχείριση του ζητήματος και όχι στην ουσία, καθώς ο Φορέας από την αρχή του χρόνου δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.

Αυγ
13

Τιμή στη Μεγαλόχαρη
Εκτύπωση

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας Της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα), τη θεολογική ιδιότητα (π.χ., Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη), την παλαιότητα του εικονίσματός Της (π.χ., Μαυριώτισσα, Γερόντισσα), τον τρόπο εύρεσης της εικόνας Της (π.χ., Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη),  τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ., Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα).

Αυγ
13

Αντίθετοι οι εφοριακοί στην «λευκή απεργία»
Εκτύπωση

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία «απαντούν» οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στην περικοπή των αποδοχών του ενόψει της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

Αυγ
13

Μειωμένη η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ
Εκτύπωση

Σαν ένα απλό Σαββατοκύριακο είναι για το υπεραστικό ΚΤΕΛ το φετινό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, δείγμα του περιορισμού των μετακινήσεων και εκδρομών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αυγ
13

«Ταυτότητα» στα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες
Εκτύπωση

Πιστοποίηση τύπου... ISO προτίθεται να λάβει ο Φορέας Διαχείρισης Πάρκου Βόρειας Πίνδου για υπηρεσίες και προϊόντα που προέρχονται και αφορούν το Πάρκο, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυγ
12

«Σπριντ» με στόχο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ
Εκτύπωση

Την έναρξη λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Ελληνικό επιδιώκουν φορείς της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από χρόνια, όμως οι εκκρεμότητες είναι πολλές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος