• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
07

Στροφή σε οικονομικά μοντέλα
Εκτύπωση

Προβληματισμός επικρατεί στην αγορά του αυτοκινήτου από τη συνεχή πτωτική πορεία του κλάδου, που ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια και συνεχίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ιουλ
07

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…
Εκτύπωση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος του αρμόδιου τμήματος Βορείου Ελλάδος που πραγματοποίησαν διήμερη αυτοψία στην εποχική λίμνη Βρέλλη της Δευτέρα και την Τρίτη και αναχώρησαν χθες το πρωί από τα Γιάννινα.

Ιουλ
06

Βαρύ πένθος στην πανεπιστημιακή κοινότητα
Εκτύπωση

Συγκλονισμένη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων από τον αδόκητο χαμό του προέδρου του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κ. Δραΐνα σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ιουλ
06

Πρώτη αντίδραση η 24ωρη απεργία
Εκτύπωση

Με 24ωρη απεργία από σήμερα τα ξημερώματα αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις αλλαγές που προωθεί ο νέος Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, με την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος μέσα από την ελεύθερη χορήγηση νέων αδειών ταξί.

Ιουλ
06

Το ταμείο είναι (πολύ) μείον
Εκτύπωση

Επιβεβαίωση της ανησυχίας που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου, αποτέλεσε η παρουσίαση των στοιχείων της απογραφής των περιουσιακών στοιχείων, των απαιτήσεων και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων του Δήμου.

Ιουλ
05

Στα όρια της απαξίωσης το δημόσιο Πανεπιστήμιο
Εκτύπωση

Σε... θέσεις μάχης εν μέσω καλοκαιριού βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ της χώρας και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, για να προλάβουν το ενδεχόμενο «αιφνιδιαστικής» κατάθεσης του νέου νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ιουλ
05

Βλέπουν ιδιωτικοποίηση πίσω από την αναδιάρθρωση
Εκτύπωση

Αντιδρά η ιατρική κοινότητα στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, με κύρια χαρακτηριστικά την μείωση των κλινών και τις συγχωνεύσεις κλινικών σε πολλές νοσοκομειακές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και της Ηπείρου.

Ιουλ
05

Μειοψηφία τα κλειστά καταστήματα
Εκτύπωση

Ανοιχτά παρέμειναν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων το περασμένο Σάββατο, παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Ιουλ
05

Δήλωσε «παρών» ο βλαχόφωνος ελληνισμός
Εκτύπωση

Με επιτυχία στέφθηκε το 27ο Αντάμωμα Βλάχων, που για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο, με τη συμμετοχή 60 πολιτιστικών συλλόγων και 2000 χιλιάδων χορευτών, κυρίως όμως παρουσία χιλιάδων επισκεπτών.

Ιουλ
02

Με μειωμένη τη συμμετοχή του κόσμου η «πρώτη» του ΠΑΣ
Εκτύπωση

Μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η συμμετοχή των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, και ενόψει της προετοιμασίας που ακολουθεί για το δύσκολο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ιουλ
02

Ζητούμενο η εμπιστοσύνη προς τις Περιφέρειες
Εκτύπωση

Τη διάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων και την ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης, ως δείγμα της εμπιστοσύνης της προς τις αιρετές περιφέρειες, ζήτησαν οι 13 Περιφερειάρχες από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ιουλ
02

Ανάπτυξη του Μετσόβου με στήριγμα το Πολυτεχνείο
Εκτύπωση

Στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής επιδιώκει να συμβάλλει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσω της λειτουργίας του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος