• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
17

Τα Ιωάννινα τιμούν τον Πολιούχο τους, Άγιο Γεώργιο
Εκτύπωση

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων τιμά τον Πολιούχο της πόλης μας, τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο, οργανώνοντας εκδηλώσεις τιμής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής του Πολιούχου των Ιωαννίνων, δηλαδή σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Πάργης.

Ιαν
17

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - 300.000 ευρώ για να σωθεί το «Σπίτι του Δεσπότη»
Εκτύπωση

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια Ηπείρου, υπουργείου Πολιτισμού και Μητρόπολης, ξεκίνησαν τα έργα για την αναστήλωση του γνωστού αρχοντικού της πόλης

 

Χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια κα να δοθεί μια ακόμη «μάχη» με τον γραφειοκρατικό μηχανισμό για να φτάσουμε στις αρχές του 2018, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναστήλωση του γνωστού αρχοντικού των Ιωαννίνων, της Οικίας Χουσεϊν Μπέη, ή όπως το γνωρίζει ο κόσμος το «Σπίτι του Δεσπότη».

Πριν από χρόνια, το αρχοντικό αυτό, αποτελούσε εξοχική κατοικία του Χουσεϊν Μπέη. Σήμερα, βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τις πολυκατοικίες στην οδό Πινδάρου. Χθες ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, συνοδευόμενος από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει το έργο της διάσωσης, βρέθηκαν στο σπίτι του Δεσπότη.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Στο ΕΣΠΑ η πρόταση για την αξιοποίηση του Ξενία
Εκτύπωση

Την υποβολή της πρότασης για την αξιοποίηση του πρώην «Ξενία», μέσα στο Κάστρο, μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

 

Η πρόταση για την αξιοποίηση του «Ξενία» ως ένα πολυχώρο αναψυχής (καφέ- εστιατόριο) και πολιτισμού υπεβλήθη σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ, με συνολική χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ.

Ιαν
17

E’ KOH - Προβληματισμός για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων
Εκτύπωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Δήμο Ιωαννιτών και τη Δημοτική Αρχή, που διέθεσε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας δύο ειδικές συσκευές αναγνώρισης (scanner) του κωδικού αριθμού που είναι μοναδικός για κάθε σκύλο.

Η Ε’ ΚΟΗ είναι από τις πρώτες οργανώσεις και τους πρώτους φορείς γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα, που εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην προμήθεια ειδικών συσκευών, τις οποίες χρησιμοποιούν για τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των κωδικών των κυνηγετικών σκύλων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Δικαίωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επιστροφή 120.000 ευρώ
Εκτύπωση

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη απόφασή του δικαίωσε το Δήμο Ζαγορίου στην διαμάχη του με το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από επτά και πλέον χρόνια, για υπόθεση που αφορούσε δημοσιονομική διόρθωση ύψους 120.763,58 ευρώ για έργο στον πρώην Δήμο Κεντρικού Ζαγορίου.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στο Δήμο Ζαγορίου μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται.

Σχετική ενημέρωση, για την θετική αυτή εξέλιξη, έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Καταδικάζει το νέο βανδαλισμό του γλυπτού στην ΤτΕ
Εκτύπωση

Την αποφασιστικότητα της να προστατέψει με κάθε τρόπο τα μνημεία της πόλης, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, η οποία ταυτόχρονα καταδικάζει κάθε ενέργεια βανδαλισμού μνημείων, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, σε βάρος του γλυπτού του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στα «σκαριά» ένα Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας
Εκτύπωση

 

Ο Δήμος θα καταθέσει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, πρόταση αξιοποίησης του Πνευματικού Κέντρου του Κατσικά

 

Πρόταση για την μετατροπή του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά σε Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας με τον διακριτό τίτλο «Σκηνή» θα καταθέσει ο Δημός Ιωαννιτών στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας κι Ανάπτυξης για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».

Αυτό ενέκρινε χθες στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά την εισήγηση του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα.

Ιαν
17

ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ - Πρότυπο έργο που θα προσφέρει στην κοινωνία
Εκτύπωση

Το, υπό κατασκευή, πρότυπο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο,

επισκέφθηκε ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ - Ως αναφορά και για επόμενα έργα μεγάλης κλίμακας είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε με τη μορφή παραχωρήσεων, θα χρησιμοποιήσει το έργο η Περιφέρεια

 

Στην Περιφέρεια της χώρας μας, που αποδεδειγμένα δείχνει σε όλες τις άλλες Περιφέρειες τον δρόμο για την σωστή και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, εξελίσσεται η Περιφέρεια Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

Από την εποχή που ήταν η μοναδική Περιφέρεια στην οποία δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράνομες χωματερές, μέχρι σήμερα που ετοιμάζει με υποδειγματικό τρόπο τη Μονάδα ΑΣΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, πρωταγωνιστεί στη διαχείριση των απορριμμάτων και κερδίζει συνεχώς τα εύσημα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Ιαν
16

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Συμφωνία με εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων
Εκτύπωση

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες μας αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά των γεωργικών μηχανημάτων και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ενίσχυσης, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ».

Σκοπός του προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση των αγροτών με ευνοϊκούς όρους για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, τόσο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 όσο και εκτός. Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επενδυτικό δάνειο, για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού νέου ή μεταχειρισμένου (γεωργικοί ελκυστήρες και παρελκόμενα) με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες.

Ιαν
16

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με μικρή συμμετοχή η συγκέντρωση για το πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, και ειδικά για τη ρύθμιση για τις απεργίες.

Χθες, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία έξω από την Ακαδημία, με μικρή συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, απέδωσε και στην κόπωση αλλά και στις διαφορετικές «στρατηγικές» που ακολουθούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ιαν
16

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Μπορεί να κάνει την υπέρβαση…
Εκτύπωση

 

Τη Λάρισα θα αντιμετωπίσουν στους «8» του Κυπέλλου, οι Γιαννιώτες

 

Μόνο θετική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αν δεν είχαν απέναντί τους τον… γνωστό πλέον διαιτητή Στυλιαρά!

Ακόμη και όταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Σκόνδρα στο 60’ δεν κλείστηκαν πίσω, αλλά διεκδίκησαν το καλύτερο που μπορούσαν.

Ιαν
16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πλήθος κόσμου στην χοροεσπερίδα των αστυνομικών και αξιωματικών
Εκτύπωση

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Κρυφοβό, η ετήσια χοροεσπερίδα – κοπή πίτας, με τη συνδιοργάνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Ένωσης Αποστράτων Αστυνομίας και Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας και Π.Σ Ηπείρου - Κέρκυρας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος