• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
20

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Καμπανάκι» για τις βοσκήσιμες εκτάσεις
Εκτύπωση

Ο Αλ. Καχριμάνης ζήτησε την άμεση υποβολή αιτήσεων από Δήμους και ιδιώτες που κατέχουν

βοσκήσιμες εκτάσεις, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες για ένταξη στα υπό εκπόνηση Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, ειδάλλως οι εκτάσεις δεν θα θεωρούνται επιλέξιμες

 

Έκκληση – προειδοποίηση προς όλους τους Δήμους και τους ιδιώτες που κατέχουν βοσκήσιμες εκτάσεις να υποβάλλουν αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να ενταχθούν στα υπό εκπόνηση Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, απηύθυνε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σεπ
19

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Οι πολιτικές κρίνονται από την ουσία τους»
Εκτύπωση

Υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, με τις ενστάσεις αλλά και τις θέσεις της, για τη νέα τροπολογία σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ.

Στο υπόμνημα της, η ΑΔΕΔΥ, σημειώνει μεταξύ άλλων πως στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ.» έχει ενσωματωθεί τροπολογία - προσθήκη για την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Σεπ
19

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Μια συναυλία για την Ειρήνη, ένα βήμα συνεργασίας
Εκτύπωση

Το πιο θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών απέσπασε η ορχήστρα «Magna Grecia» ολοκληρώνοντας την συναυλία σε συνεργασία με το Ωδείο Τσακάλωφ, στο Στάδιο του Αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Ήταν μία Συναυλία για την Ειρήνη, που έφερε στον ίδιο χώρο Ιταλούς, Αλβανούς, Έλληνες και πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενούνται στα Ιωάννινα.

Σεπ
19

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Νέες προοπτικές για τον χώρο της ανακύκλωσης
Εκτύπωση

Οι νομοθετικές εξελίξεις και εφαρμογές στο χώρο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της πρόληψης, τέθηκαν στο επίκεντρο των εμπλεκόμενων φορέων, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σεπ
19

Με τον Γ. Στέφο συναντήθηκαν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Εκτύπωση

Την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ιωαννίνων συναντήθηκε με το Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, του παρουσίασε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των ΚΞΓ και ζήτησε τη συνδρομή του για την προώθηση τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.

Σεπ
19

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Στην αντεπίθεση η Διοίκηση, απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ
Εκτύπωση

Στην αντεπίθεση πέρασε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών, που μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης και δηλώσεων του Διοικητή, Σπύρου Δερδεμέζη, απαντά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την πλημμελή λειτουργία του υπερηχοτομογράφου και τη σύσταση της διοίκησης προς το ιατρικό προσωπικό να υπογράφουν τις διαγνώσεις «με επιφύλαξη» ή να παραπέμπουν τους ασθενείς σε άλλη δομή δημόσιας υγείας ή σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους.

Σεπ
19

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Δωρεάν φροντιστήρια για απόρους μαθητές
Εκτύπωση

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις θέσεις φοίτησης στα φροντιστήριά τους, ανακοινώνουν ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Σεπ
19

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ - Αρωγός στην προσπάθεια ένταξης στην Unesco της Αρχαίας Δωδώνης
Εκτύπωση

Την 13η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής με τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, με αντικείμενο συζήτησης την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σεπ
19

11ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ - 1.100 αθλητές στην αφετηρία, νικητής ο Γιάννης Κρέκας
Εκτύπωση

Με δυνατό παλμό, υψηλές θερμοκρασίες και σχεδόν 1.100 αθλητές στην εκκίνηση, πραγματοποιήθηκε ο 11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, που ανέδειξε ως πρώτο νικητή τον Γιάννη Κρέκα, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Ο αθλητής της Stoikos Running Team έκοψε το νήμα σε χρόνο 1:43:36, μην καταφέρνοντας να σπάσει για μόλις δέκα δευτερόλεπτα το ρεκόρ που κατέχει ο Μιχάλης Παρμάκης από τον 9ο Γύρο Λίμνης. Δεύτερος ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 1:45:06 και τρίτος ο Γιώργος Μενής με χρόνο 1:46:20.

Σεπ
19

Περικοπές – «φωτιά» φέρνει η τρίτη αξιολόγηση
Εκτύπωση

Έντονος προβληματισμός σε καταναλωτές και πρατηριούχους από το ενδεχόμενο να μειωθούν για δεύτερη χρονιά οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης - Με στόχο να εξοικονομηθούν 240 εκ. ευρώ σε μόνιμη βάση από το 2018 και μετά, αναμένεται να περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα

 

Στις πιο ευάλωτες οικογένειες του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή τριτέκνους και πολυτέκνους, στοχεύει η τρίτη αξιολόγηση, καθώς... αναμένεται να περικοπεί μέρος των επιδομάτων που δικαιούνται, σύμφωνα με «μπαράζ» δημοσιευμάτων, τα οποία δεν διαψεύδει η κυβέρνηση.

Σεπ
19

ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ - Βήμα – βήμα η διαδικασία αναστήλωσης
Εκτύπωση

Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες η στερέωση του Δυτικού βάθρου, καθώς και οι ενέργειες για τη στάθμη του κεφαλόδεσμου στη θεμελίωση του ανατολικού μεσόβαθρου

 

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα προχωρούν οι διαδικασίες για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε και η τρίτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής για την «Στέρεωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη της Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα».

Σεπ
19

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Στις κάλπες το Φθινόπωρο του 2019;
Εκτύπωση

Το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για μετάθεση του χρόνου

διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων σε Δήμους και Περιφέρειες, με στόχο την αποσυσχέτισή τους από τις ευρωεκλογές

 

Τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες, δηλαδή από τον Μάιο του 2019 για το φθινόπωρο του ίδιου έτους, λόγω της αποσυσχέτισής τους από τις ευρωεκλογές, μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη η ημερολογιακή ταύτιση των δύο αυτών εκλογών αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους. «Σκεφτόμαστε την αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλεγεί, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η ημερολογιακή ταύτιση των δύο αυτών εκλογών «αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος