Οκτ
15

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα 4,48 εκ. ευρώ η επιχορήγηση του υπουργείου Παιδείας
Εκτύπωση

H κατανομή χρηματοδότησης, στη βάση της εισήγησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), ανακοινώθηκε χθες με Υπουργική Απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της δέσμευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τακτική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως προβλέπει ο νόμος 4653/2020 που ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος από τη Βουλή.

Οκτ
15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 6 εκ. ευρώ για τη «θωράκιση» των νοσοκομείων
Εκτύπωση

Με στόχο τη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ, προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

 

Σε μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση που θα θωρακίσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου, εν μέσω πανδημίας.

Οκτ
15

ΟΚΠΑΠΑ - Αναστολή λειτουργίας λόγω κρούσματος στον 2ο Παιδικό Σταθμό
Εκτύπωση

Μετά την ενημέρωση του ΟΚΠΑΠΑ από τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Οργανισμός κάνει γνωστή την αναστολή λειτουργίας του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ιωαννιτών, από χθες ημέρα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, έπειτα από την διάγνωση θετικού μοριακού τεστ σε εργαζόμενο του συγκεκριμένου σταθμού.

Οκτ
15

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Κανένας εφησυχασμός για τη στήριξη των εμπόρων
Εκτύπωση

Τη δέσμευση του αντιδημάρχου Φ. Βάββα, εξασφάλισε ο Σύλλογος για νέα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, στα πλαίσια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, συναντηθήκε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βάββα.

Οκτ
14

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Χειροπέδες» για διακίνηση κάνναβης
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Οκτ
14

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - Επανεξέταση κριτηρίων ζητούν Δικηγόροι και Επιμελητήριο
Εκτύπωση

Παρεμβάσεις και επιστολές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο για αλλαγές στις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα – Ανακοίνωση με διευκρινίσεις από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για την υποβολή πιστοποιητικών Πρωτοδικείου ή ΓΕΜΗ

Επιτακτική παρουσιάζεται για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων η ανάγκη να επανεξεταστούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ώστε να καταστούν ωφελούμενοι το σύνολο των μελών του Συλλόγου, στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Οκτ
14

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Αυξάνονται τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή
Εκτύπωση

Καθημερινά και περισσότερα είναι τα σχολεία ή τα σχολικά τμήματα που τελούν σε αναστολή εξαιτίας κρούσματος σε εκπαιδευτικούς ή σε μαθητές.
Η ανησυχία είναι φυσικά μεγάλη, καθώς βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του φθινοπώρου και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα που απαιτεί πρώτα απ’ όλα την τήρηση των μέτρων.

Οκτ
14

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - Στο ζενίθ η αγωνία για το μέλλον τους
Εκτύπωση

Από την ημέρα έναρξης της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες ταξί ειδικά στα Ιωάννινα, δεν έχουν δει καμία ενίσχυση ή χρηματοδότηση του κλάδου τους – Με τα κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος για τις ΜμΕ, ελάχιστοι θα τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης

Οκτ
14

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τα Γιάννενα
Εκτύπωση

«200 ενεργά κρούσματα, κρίσιμη η κατάσταση», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας από τους κατοίκους να εφαρμόσουν σκληρά τα μέτρα - Δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό, για τρεις ημέρες, από σήμερα, μπροστά από την Περιφέρεια – Στο «φως» τα αποτελέσματα των ελέγχων στα λύματα


«Ηχηρό καμπανάκι» μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων, «χτύπησε» χθες κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οκτ
13

ΠΕΑΚΙ - Επαναλειτουργεί με ακόμη πιο αυστηρά πρωτόκολλα
Εκτύπωση

Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί, με αυστηρούς όρους για την υγεία και την πρόληψη αποτροπής και διάδοσης του covid 19 λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες Δευτέρα, με τη συμμετοχή της διευθύντριας του Tμήματος Ιατρικής του Eργαστηρίου Yγιεινής και Eπιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ευαγγελίας Ντζάνη, της αντιπεριφερειάρχη για θέματα δημόσιας υγείας, Αγνή Νάκου και σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε τη επανεκκίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 π.μ.

Οκτ
13

ΗΠΕΙΡΟΣ - Στην κορυφή των παραβάσεων για τρίτο 24ωρο
Εκτύπωση

Στη «δίνη» των ελέγχων, λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων η πόλη των Ιωαννίνων - Προσωρινό «λουκέτο» και πρόστιμο σε δυο καταστήματα των Ιωαννίνων

Ρεκόρ παραβάσεων για μη χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων καταγράφεται στην Ήπειρο για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο.

Οκτ
13

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - «Στοίχημα» η επιβίωση όλων των επιχειρήσεων
Εκτύπωση

Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την ενίσχυσή τους που θα υλοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, καλεί ο Δ. Δημητρίου

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέσω δήλωσης του Προέδρου του, Δημήτρη Δημητρίου, καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων - μελών του να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του, την ένταξη του στο πρόγραμμα που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid –19 και το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος