• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
16

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - Συμφωνία και έναρξη της διαδικασίας στις 29 Νοεμβρίου
Εκτύπωση

Νομοθετική ρύθμιση για την τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών θα προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, στη διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. συμβολαιογραφικών συλλόγων.

Νοε
16

Η «Κυρά της Ρω», στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

Η «Λυκόφως» παρουσιάζει 22 και 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας», στα Ιωάννινα την Κυρά της Ρω, το νέο θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, που παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά, στην Αθήνα στο θέατρο «Σφενδόνη», τον Οκτώβριο του 2017 .

Νοε
16

Αποκατάσταση Αρχιφύλακα που υπηρετεί στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώθηκε επίσημα χθες πως υπέχει θέση αποκατάστασης Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία των Ιωαννίνων.

Νοε
16

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Θέλει νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό
Εκτύπωση

Με στόχο όχι μόνο τη νίκη, αλλά και μια καλή εμφάνιση της ομάδας, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αντιμετωπίζει την Κυριακή το απόγευμα στους «Ζωσιμάδες» τον Παναιτωλικό, επιστρέφοντας στις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα το ματς αυτό είναι το πρώτο από τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας που δίνει ο ΠΑΣ, καθώς αμέσως μετά θα αντιμετωπίσει και πάλι στους «Ζωσιμάδες» την Ξάνθη, δίνοντας έτσι δυο παιχνίδια που θα κυνηγήσει τους έξι βαθμούς.

Νοε
16

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ - Στο «μικροσκόπιο» οι δυο όψεις του νέου Σχεδίου Νόμου
Εκτύπωση

Στο δικό τους «μικροσκόπιο» βάζουν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, το νέο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Φορείς Διαχείρισης, εξετάζοντας ενδελεχώς τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά που προκύπτουν για το μέλλον τους.

Από τη μια ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης, διαπιστώνει πως με το Σχέδιο Νόμου αντιμετωπίζονται προβλήματα που εκκρεμούσαν για χρόνια, ωστόσο από την άλλη επικρατεί προβληματισμός γιατί υπάρχουν προτάσεις με ασάφειες που δε μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, είναι το δίπτυχο των αντιδράσεων και της «υποδοχής» του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Φορείς Διαχείρισης.

Νοε
16

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Έτος υψηλών προσδοκιών για τα Γιάννενα
Εκτύπωση

Η σημαντική προσπάθεια Δήμου Ιωαννιτών, Περιφέρειας και φορέων, αποδίδει καρπούς, σε

συνδυασμό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου – Μπήκαν οι βάσεις για προγραμματισμένες πτήσεις, δύο φορές την εβδομάδα από τη Λάρνακα στα Ιωάννινα και αντιστρόφως, από τον Φεβρουάριο

 

Το μεγάλο «στοίχημα» της αναβάθμισης και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος κερδίζουν μέρα με την ημέρα τα Γιάννενα και η Ήπειρος, χάρη στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν από κοινού η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και φορείς της περιοχής.

Μάλιστα από τη στιγμή που επιλύθηκε το θέμα με τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων οι «πόρτες» ανοίγουν η μια μετά την άλλη, με την προσέλκυση επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο.

Νοε
16

ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρόταση για επέκταση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Εκτύπωση

Την κατασκευή δυο ακόμη κτιρίων, δίπλα στα υπάρχοντα της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, προτείνει η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και η πρόεδρος της, Νατάσσα Μπέγκα, η οποία κατέθεσε δυο αιτήματα στο υπουργείο Υγείας.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες η κα. Μπέγκα, έχει παραδώσει σχετικό υλικό για τις προτάσεις, για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων και τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, ζήτησε τη δημιουργία δυο ακόμη σπιτιών εντός του χώρου όπου βρίσκονται οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, προκειμένου να λύσει δυο μεγάλα προβλήματα.

Νοε
16

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ - Σήμα κινδύνου από το Εργαστήριο του ΠΠΓΝΙ
Εκτύπωση

 

Αναγκαία η ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν

οι τεράστιες ανάγκες του Εργαστηρίου

 

Κάτι παραπάνω από επιτακτική είναι η ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αυτό προκύπτει μέσα από το χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV και τις δηλώσεις του Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Στεφάνου, ο οποίος κάλεσε το υπουργείο, αλλά και τη διοίκηση του Νοσοκομείου να ενισχύσει με ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό ένα από τα πιο νευραλγικά εργαστήρια.

Νοε
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Δυναμική και το 2018 η συμμετοχή της σε τουριστικές εκθέσεις
Εκτύπωση

Νέες προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου για έργα υποδομών

 

Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για παρεμβάσεις αποκατάστασηςτμημάτων του οδικού δικτύου, για μνημεία, αντιπλημμυρικά έργα κ.α., ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Νοε
15

«Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η παράσταση, διάρκειας 25’, «ανεβαίνει» στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, (ώρες 11:00, 12:00, 16:00, 17:00), έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Νοε
15

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - «Όχι» στην στοχοποίησή τους για τους πλειστηριασμούς
Εκτύπωση

Κοινή δήλωση για την άμεση εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να προχωρήσουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, εξέδωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Σταύρος Κοντονής και Νίκος Τόσκας.

Στην κοινή υπουργική δήλωση αναφέρονται στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τα οποία οι ματαιώσεις πλειστηριασμών αφορούν κυρίως σε ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι σε σπίτια φτωχών και αδυνάτων.

Νοε
15

Στα «σκαριά» η χαρτογράφηση 419 περιοχών Natura
Εκτύπωση

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης – Στον «αέρα»

για μια ακόμη φορά οι δεκάδες εργαζόμενοι των Φορέων

 

Στην κάλυψη του συνόλου των περιοχών του δικτύου Natura 2000 της χώρας (100%, 446 περιοχές), ενώ έως σήμερα καλύπτονται οι 116 από τις 419 περιοχές (ποσοστό 27,7%), στοχεύει μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος