• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
15

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ζητά τη στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου
Εκτύπωση

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.

Στόχος της δράσης είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των μόνιμων κατοίκων.

Νοε
15

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ανοίγει δρόμους στα νέα παιδιά
Εκτύπωση

Μόνο οφέλη μπορεί και έχει μέχρι στιγμής η συμμετοχή νέων παιδιών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων και συγκεκριμένα η συμμετοχή των Μανθάτη και Μαυροπάνου.

Ο Γιώργος Μανθάτης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ΠΑΣ, ενώ ο Μαυροπάνος λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης είχε κεφαλιά στο δοκάρι, σε μία ευκαιρία που λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Νοε
15

ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA 2017 - Διεθνής προβολή για Άρτα και Πρέβεζα
Εκτύπωση

Σε δύο εκθέσεις τουρισμού και αθλητικού τουρισμού συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής της περιοχής.

Ο Δήμος συμμετείχε στην έκθεση Philoxenia 2017, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία ευχαριστεί για την φιλοξενία.

Νοε
15

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ - Ώριμες οι συνθήκες για ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου
Εκτύπωση

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος είχε σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα. Φωτεινού, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ράπτη, τη σχολική σύμβουλο εικαστικών κ. Σταματοπούλου και με τον πρόεδρο κ. Ζωγάκη, την αντιπρόεδρο κα. Γούση και την γραμματέα κα. Παρίση του σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.

Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες και θα συνεχιστούν, ήταν η ίδρυση και λειτουργία καλλιτεχνικού γυμνασίου στα Γιάννενα.

Νοε
15

ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - Και... επίσημα η ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης
Εκτύπωση

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού - Σε εξέλιξη οι συνεδριάσεις

της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, με στόχο τον προσδιορισμό των προδιαγραφών

που θα πρέπει να πληρούν οι μελέτες για την αποκατάσταση του γεφυριού

 

Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και με επιτυχία, οι επείγουσες και απαραίτητες εργασίες Στερέωσης και Προστασίας του ανατολικού και δυτικού βάθρου του Γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Ηπείρου, στο πλαίσιο της αρχικής Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης.

Νοε
15

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Πρότυπο λειτουργίας και δομής το Κέντρο Κοινότητας
Εκτύπωση

Έχει δεχθεί έως σήμερα 2.462 επισκέψεις, κατά μέσο όρο 308 επισκέψεις ανά μήνα, ενώ

εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του είναι 762 άτομα

 

«Ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους μας να δείτε πως ένας περιφερειακός Δήμος μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη την Ελλάδα».

Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απευθύνθηκε στους εκπρόσωπους της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου που επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.

Νοε
15

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - Η μη καταβολή δεδουλευμένων οδηγεί σε… στάση εργασίας
Εκτύπωση

Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ σε συνεδρίασή αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει στάση εργασίας την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως το πέρας της εργασίας, στις δασικές υπηρεσίες όλης της χώρας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολική καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων τους (υπερωριακή απασχόληση) των ετών 2015 και 2016, με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος στις 13:00 την ίδια ημέρα, απαιτώντας άμεσα λύση.

Νοε
15

ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ - Πρόσω ολοταχώς για λειτουργία τον Σεπτέμβριο
Εκτύπωση

Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Ηπείρου - 200 θέσεις εργασίας στην περίοδο κατασκευής, 90 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλο αριθμό παράλληλων θέσεων εργασίας, δίνει η Μονάδα

 

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και με στόχο να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δίνοντας λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά παράλληλα με σκοπό την επένδυση στην προστασία του περιβάλλοντος, προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Νοε
15

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ - Η πρόληψη σώζει τις γυναίκες
Εκτύπωση

Δωρεάν εξετάσεις, στα Γιάννενα, από τον κινητό μαστογράφο

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Νοε
14

ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - Πλήθος κόσμου στα οινοποιεία Ζίτσας και Μετσόβου
Εκτύπωση

Ανοιχτά ήταν την περασμένη Κυριακή και τα οινοποιεία σε Ζίτσα και Μέτσοβο, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

Οι εταιρείες ΖΟΙΝΟΣ, Γκλίναβος και Κατώγι, άνοιξαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους έτσι ώστε οι φίλοι του κρασιού να γνωρίσουν τους χώρους που παράγονται οι αγαπημένοι τους οίνοι.

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζική τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις εκδηλώσεις», δηλώνει ο πρόεδρος της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Βαγγέλης Αργύρης.

Νοε
14

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Γρήγορο Internet, με την ολοκλήρωση έργου οπτικών ινών
Εκτύπωση

Ταχύτερο και ποιοτικότερο Internet θα έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις, τουριστικές και άλλες, και τα νοικοκυριά πολλών οικισμών του Ζαγορίου μετά την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband, το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Συγκεκριμένα, 27 οικισμοί του Δήμου (μαζί με άλλους που προϋπήρχε ευρυζωνικό δίκτυο) μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps, απευθυνόμενοι οι ενδιαφερόμενοι στους Παρόχους υπηρεσιών λιανικής.

Νοε
14

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ - Τον Ιούνιο η δίκη για τα έξι σκοτωμένα αγριόγιδα
Εκτύπωση

Για τις 11 Ιουνίου του 2018 προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα έξι σκοτωμένα αγριόγιδα και τη σύλληψη τριών ατόμων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή, απασχολεί την επικαιρότητα.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, όμως λόγω του περασμένου της ώρας, το Μονομελές Πρωτοδικείο όρισε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης την 11η Ιουνίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος