• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
19

Πρόκληση για όλους οι γειτονιές του μέλλοντος
Εκτύπωση

Οι κάτοικοι, γονείς και παιδιά, πέντε συνοικιών των Ιωαννίνων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και κατέθεσαν σκέψεις και προτάσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής - Εντείνεται

η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα κινητικότητας

 

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» του Δήμου Ιωαννιτών ήταν από την πρώτη μέρα της Δημοτικής Αρχής του Θωμά Μπέγκα ένα στοίχημα για το οποίο καθημερινά δίνεται «μάχη» προκειμένου να κερδηθεί.

Σεπ
13

ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΚΑΚΑΒΙΑΣ - Σημαντικές επιτυχίες σε βάρος του λαθρεμπορίου
Εκτύπωση

Αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα, λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά, παράνομα Ι.Χ. ακόμα και ζωντανούς κροκόδειλους εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα.

Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα, το Α' Τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών Θεσσαλονίκης κατάσχεσε 22.496.600 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων και δύο εμπορευματοκιβώτια ως μέσα μεταφοράς του λαθρεμπορεύματος, τα οποία είχαν ως προορισμό τη FYROM.

Σεπ
13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Σταθερά βήματα για τη λειτουργία του Πολυδύναμου
Εκτύπωση

Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. προχώρησαν στη δημοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 310.000 ευρώ

 

Με στόχο, εντός του 2018, να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου, προχωρούν οι διαδικασίες και εξελίσσονται οι ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου.

Ήδη χθες, είδε το φως της δημοσιότητας, η διακήρυξη του διαγωνισμού, της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», για την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο, με συνολικό προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.

Σεπ
13

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Επιστροφή στις προπονήσεις ενόψει Πανιωνίου
Εκτύπωση

Στις προπονήσεις επέστρεψαν χθες Τρίτη οι παίκτες του ΠΑΣ, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Γιάννης Πετράκης.

Αρχικά το πρόγραμμα περιελάμβανε χθες, γυμναστήριο και ολοκληρώθηκε στο γήπεδο με παιχνίδια μικρού χώρου με σκοπό την ειδική αντοχή, ενώ η επόμενη προπόνηση έχει οριστεί για σήμερα Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, στο ΠΕΑΚΙ.

Σεπ
13

Α’ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Στα Γιάννενα το ετήσιο εκπαιδευτικό Καρδιολογικό Συνέδριο
Εκτύπωση

Στα Ιωάννινα, από τις 15 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Καρδιολογικό Συνέδριο με τίτλο: «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων».

Το συνέδριο, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, την Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Περιφερειακό Καρδιολογικό Τομέα Βορειοδυτικής Ελλάδας και τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης - Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης – Ηχωκαρδιολογίας - Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Σεπ
13

ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - Αναγκαία η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Τσόπελα Πραμάντων
Εκτύπωση

Την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου διεκδικεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, κρίνοντας πως αποτελεί αναγκαιότητα για την πυροπροστασία της περιοχής.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το αίτημα θα κατατεθεί προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τους βουλευτές Ιωαννίνων και στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Σεπ
13

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Οι «Έλληνες» στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»
Εκτύπωση

Το πιο γεμάτο καλοκαίρι της ιστορίας του, είχε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με δυο παραγωγές, τη «Μήδεια» του Ευριπίδη για την οποία η αυλαία πέφτει στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο μετά από μια πετυχημένη πορεία, και τους «Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, το ταξίδι των οποίων φτάνει στον προορισμό του, στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Σεπ
13

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Παρουσιάστηκε το λεύκωμα του «στρατηγού» Μ. Δομάζου
Εκτύπωση

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, με τον Γιώργο Σιόντη και τον Εδουάρδο Κοντογιωργάκη

 

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και… πολλών ιστοριών για το ποδόσφαιρο άλλων εποχών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Γιάννενα η εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος με τίτλο «Μίμης Δομάζος – Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις».

Όμως το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έχει να κάνει με το ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει δύο από τους βετεράνους παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους οποίους είχε αμέτρητες μάχες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σεπ
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Συμμετέχει δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Εκτύπωση

Ποιες οι προγραμματισμένες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει δυναμικά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 η οποία θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο που έχει αποτυπωθεί και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μέσω του οποίου σχεδιάστηκαν έργα που θα διαμορφώσουν τα Γιάννινα της επόμενης εικοσαετίας.

Σεπ
13

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - Μετά τα… εγκαίνια, ξεκινά η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων
Εκτύπωση

Από αύριο Πέμπτη σε λειτουργία τα διόδια σε Μενίδι και Τέροβο, αναλυτικά οι χρεώσεις για όλα τα οχήματα

 

Ξεκινά και επίσημα από αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων στο τμήμα Αμφιλοχία-Εγνατία και συγκεκριμένα μιλάμε για δυο μετωπικούς σταθμούς στο Μενίδι και το Τέροβο και δυο πλευρικούς σταθμούς στην Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Όπως αναφέρει η Νέα Οδός Α.Ε., σε ανακοίνωση της «σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας της Ιόνιας Οδού».

Σεπ
13

ΗΠΕΙΡΟΣ - Εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία
Εκτύπωση

Κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου, με στόχο τις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών – Θα συνεχιστούν οι ενέργειες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση κυκλοφοριακής αγωγής

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, η προστασία των μαθητών, η ασφαλής πρόσβαση και οδική μεταφορά τους από και προς τις σχολικές εγκαταστάσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί των υπηρεσιών Τροχαίας διένειμαν σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος, ενώ με στόχο τη διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών οδικής ασφάλειας για τους μαθητές έχουν ήδη διαβιβαστεί οδηγίες προς τις υφιστάμενες Αστυνομικές Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία.

Σεπ
13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Στροφή» στις παραγωγικές μορφές ανάπτυξης
Εκτύπωση

Αναγκαιότητα να υπάρξει εμπιστοσύνη της κεντρικής διοίκησης προς τις Περιφέρειες, σύμφωνα με τον Αλ. Καχριμάνη - Η Ήπειρος αποδεικνύει ότι και εν καιρώ κρίσης προχωρά βασικές υποδομές και προωθεί την αναδιάρθρωση δομών, χρειάζεται όμως και την απαραίτητη κρατική αρωγή

 

Το στίγμα για την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης δίνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με άρθρο του, το οποίο εντάσσεται σε αφιέρωμα για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το άρθρο του κ. Καχριμάνη, όπως και όλων σχεδόν των Περιφερειαρχών, δημοσιεύεται στην «Ναυτεμπορική» και εκεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, έχει την ευκαιρία να αναλύσει το δικό του σκεπτικό για την Αυτοδιοίκηση και το μέλλον της, αλλά και για το πώς σήμερα το κεντρικό κράτος, στέκεται απέναντι στην Αυτοδιοίκηση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος