• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Πρόσω ολοταχώς για νέα έργα βελτίωσης υποδομών
Εκτύπωση

Αποφάσεις για ευρύ φάσμα έργων βελτίωσης υποδομών που αφορούν τους τομείς συγκοινωνιών, αγροτικής ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας έλαβε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Αναλυτικά η Επιτροπή, ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

Ιουλ
13

ΔΕΥΑΙ - Έργο «παρακαταθήκη» για την προστασία του περιβάλλοντος
Εκτύπωση

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων η σύμβαση για το έργο της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης, προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού – Νέες απαντήσεις Μπέγκα για την απόφαση ακύρωσης του Δ.Σ.

 

Μια ξεχωριστή μέρα για τη ΔΕΥΑΙ αλλά και για ολόκληρο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων ήταν η χθεσινή καθώς ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιχείρησης, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ, με τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ιουλ
13

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Στηρίζει στην πράξη τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων
Εκτύπωση

Η Τράπεζα αποτελεί βασική οικονομική δύναμη για την Ήπειρο τον αγροτοδιατροφικό τομέα

 

Στην καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας βρίσκεται σήμερα η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα στηρίξει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Ιουλ
13

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ - Με εντυπωσιακό και ουσιαστικό τρόπο οι εργασίες αποκατάστασης
Εκτύπωση

Ως ένα… βιωματικό εργαστήριο φαίνεται πως λειτουργεί σήμερα η εξέλιξη των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου αλλά και άλλων τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου όπως η δυτική Στοά, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ιουλ
13

Τη Δευτέρα ο Γιάννης Πάριος, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
Εκτύπωση

O Γιάννης Πάριος ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές αλλά και συνθέτες, παρουσιάζει την δουλειά του με τίτλο «Το Ταξίδι του Έρωτα…».

 

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του.

Ιουλ
12

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την ξαφνική καταιγίδα
Εκτύπωση

Μικρής έκτασης οι ζημιές στο λεκανοπέδιο, αλλά και στα ορεινά του νομού – Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ζημιές και σε στέγες σπιτιών

 

Μικροπροβλήματα σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων, προκάλεσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η ξαφνική κακοκαιρία και οι δυνατοί άνεμοι που επικράτησαν στην περιοχή.

Ιουλ
12

ΦΙΛΙΑΤΕΣ - Νέα βήματα εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου
Εκτύπωση

Συνεχής είναι η προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου Φιλιατών, με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, αλλά και στους συνοδούς.

Ιουλ
12

ΠΛΗΚΑΤΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Οι διαρρήξεις οδηγούν στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης
Εκτύπωση

Στο ζενίθ η αγωνία των λιγοστών κατοίκων, μετά την επιδρομή αγνώστων, οι οποίοι διέρρηξαν ένα παρεκκλήσι, την εκκλησία και τέσσερα σπίτια

 

Στο ζενίθ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η αγωνία των λιγοστών κατοίκων του Πληκατίου Κόνιτσας, καθώς άγνωστοι το βράδυ μετά τις εκλογές, προχώρησαν σε… επιδρομή στο χωριό!

Ιουλ
12

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΒΙΚΟΥ- ΑΩΟΥ - Δράσεις για όλους στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων
Εκτύπωση

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Βοϊδομάτη η προγραμματισμένη διάσχιση του ομώνυμου φαραγγιούστο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου – Αώου που είναι αφιερωμένες στην Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων 2019.

Ιουλ
12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες τα μονοπάτια της Ηπείρου
Εκτύπωση

Στην περιφέρειά μας, θα διεξαχθεί το Νοέμβριο η 3η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών - Στόχος της η ανάδειξη των μονοπατιών της Ελλάδος, ως ένα αναπτυξιακό μέσο στο τουριστικό πεδίο

 

Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στις 2 και 3 Νοεμβρίου, ανέλαβε να διοργανώσει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των Οργανωτικών Ομάδων Ursa Trail και Epirus Trail.

Ιουλ
12

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Με καινοτόμες πρακτικές η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρο
Εκτύπωση

Στα 5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τα έργα στο μνημείο – Επιτάχυνση εργασιών από το επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώνονται η προμήθεια υλικών και η εγκατάσταση μηχανισμών μεταφοράς φορτίων – Λ. Μενδώνη: «Ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη της Δωδώνης με όχημα τον πολιτισμό»

 

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται από το 2000 μέχρι και σήμερα, σχεδόν μια 20ετια, οι εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης, όπως αυτό προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ιουλ
11

Ο ΙταλοΑμερικανός καλλιτέχνης Roberto Pasta Pantaleo δημιουργεί Μεσογειακά αριστουργήματα
Εκτύπωση

Συνάντησα για πρώτη φορά τον καλλιτέχνη Roberto Pasta Pantaleo στο Mote Festival στην πόλη Islamorada των Florida Keys τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ένα ταξίδι με τον γιό μου. Κατά την διάρκεια του Festival ο Roberto αρχικά έπαιζε ντραμς με την μπάντα του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος