• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
16

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ - Έντονος προβληματισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων
Εκτύπωση

O Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, σε ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά του Ζαγορίου, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι το φυσικό περιβάλλον, αναφέρεται στο μείζον ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων.

Ιαν
16

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Αντιμετώπιση με σχεδιασμό και συνεχή ενημέρωση
Εκτύπωση

 

Σε ευρεία σύσκεψη στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στις αρχές

Φεβρουαρίου η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών

 

Ο σχεδιασμός και η συνεχής ενημέρωση είναι τα δυο στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, όπως αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η σύσκεψη έγινε στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα και σε αυτή συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και του ελληνικού Στρατού καθώς και εκπρόσωποι από τουλάχιστον δέκα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε διάφορες προσφυγικές δομές.

Ιαν
16

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Και με τη… βούλα, σε πορεία ανάπτυξης
Εκτύπωση

 

Την άδεια εγκατάστασης σταθμού καυσίμων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης – Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια των τοπικών φορέων για την επίλυση του ζητήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών

 

Σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης φαίνεται πως βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, καθώς αποδεικνύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα πως η συντονισμένη και σημαντική προσπάθεια των τοπικών, εμπλεκόμενων φορέων, αποδίδει καρπούς.

Ιαν
16

ΛΟΓΙΣΤΕΣ - Κάθε χρόνο και πιο «τσεκουρεμένο» το επίδομα θέρμανσης
Εκτύπωση

Η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία ημέρα για την υποβολή αιτήσεων από τα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης για την πρώτη πληρωμή του κουρεμένου κατά 50% επιδόματος που θα γίνει έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου η πληρωμή θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου. Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης στο taxisnet είναι ανοιχτή από τις 29 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου ωστόσο ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης θα γίνει και η πίστωση του ποσού στον κάθε δικαιούχο.

Ιαν
16

ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υψηλό τεκμήριο αυξάνει την… κατάθεση πινακίδων
Εκτύπωση

Τη χρονιά που πέρασε 3.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους στη ΔΟΥ Ιωαννίνων

 

Συνεχώς αυξανόμενος φαίνεται πως είναι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, προκειμένου να «γλυτώσουν» περισσότερα φορολογικά βάρη.

Ιαν
16

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης στην Ελλάδα
Εκτύπωση

Το Α3 Τμήμα από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανακύκλωσε 487.181 συσκευασίες

 

Για μια ακόμη φορά μαθητές από σχολεία όλης της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτική Ανακύκλωση και ανακύκλωσαν εκατομμύρια πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στα Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από 1/10 έως 20/12/2017.

Ιαν
16

ΥΠΟΘΕΣΗ Β. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Φυλάκιση έξι μηνών στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής
Εκτύπωση

 

Την ποινή επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων, για παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή, στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή

 

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων, στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση.

Ιαν
16

Η «Πίνδος» στο πλευρό της Κιβωτού του Κόσμου
Εκτύπωση

Εβδομαδιαίες αποστολές τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών της Κιβωτού, για 5η συνεχή χρονιά

Σο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», αποφάσισε για 5η συνεχή χρονιά να στηρίξει την «Κιβωτό του Κόσμου». Στο πλαίσιο αυτό, η «Πίνδος» αναλαμβάνει να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε προϊόντα κοτόπουλου για την σίτιση των 50 απροστάτευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτό του Κόσμου».

Ιαν
16

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τον Μ. Μητσιά και την Κ. Καραμπέτη
Εκτύπωση

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Ιαν
13

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2018
Εκτύπωση

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2018 εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Πέμπτης. Ανέρχεται στο ποσό των 5.664.047,42 ευρώ και όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος εισηγήθηκε την ψήφισή του, «δείχνει την πραγματική εικόνα του Δήμου», αφού ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ιαν
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αλλάζουν σελίδα οι αθλητικοί χώροι
Εκτύπωση

«Οδηγός» για την αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων, το «στολίδι»του Πολυκλαδικού που παραδόθηκε προς χρήση – Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για τη λειτουργία του νέου Κλειστό Γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ

 

Με ταχείς ρυθμούς και χωρίς πολλά λόγια, αλλά με περισσότερη ουσία και ποιότητα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, βάζει μήνα με τον μήνα το δικό τους λιθαράκι, στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.

Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη από την πρώτη στιγμή την ανάγκη που υπάρχει σε ολόκληρο το Δήμο, για καλύτερους και πιο ποιοτικούς αθλητικούς χώρους, έδωσε την ανάλογη βαρύτητα και πλέον ολοκληρώνει σταδιακά έργα που αποδεικνύουν την προτεραιότητά της στον τομέα αυτόν.

Ιαν
13

ΠΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ.
Εκτύπωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), στα Γιάννενα, όπως έκανε γνωστό χθες, με δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων Κώστας Φώτος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί προ μηνών, στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα τεθούν σε λειτουργία 8 εως10 ΤΟΜΥ.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος