• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
14

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ - Συγκεκριμένες προτάσεις για ένα καλύτερο Επιμελητήριο
Εκτύπωση

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», θέτει μέσω προτάσεων, τις προϋποθέσεις για ανάδειξη και ανάπτυξη του επιχειρείν

 

Συγκεκριμένες προτάσεις «για να αλλάξει η λειτουργία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ώστε να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των μελών του και της τοπικής κοινωνίας», όπως είπε, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γρηγόρης Γκίκας, υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όπως είχε ανακοινώσει στην εκδήλωση όπου παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του κατέθεσε δέσμη προτάσεων, ενώ το επόμενο διάστημα θα αναλάβει και πρωτοβουλία για την προώθησή τους.

Νοε
14

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Πολλαπλά μηνύματα έστειλαν οι 212.000 ψηφοφόροι
Εκτύπωση

- Πρώτη στο νομό Ιωαννίνων η Φ. Γεννηματά με τον Ν. Ανδρουλάκη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση

- Αναλυτικά πόσοι ψήφισαν ανά εκλογικό τμήμα

 

Στην αναμέτρηση δύο διαφορετικών πολιτικών προτάσεων, αυτή της κ. Γεννηματά και αυτή του κ. Ανδρουλάκη, οδήγησε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στην αναμέτρηση για την εκλογή του νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά.

Το αναμενόμενο και ευρύ προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά στην πρώτη Κυριακή δεν καθιστά τη δεύτερη Κυριακή τυπική διαδικασία. Το γεγονός ότι το ποσοστό της σημερινής προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο 40% και όχι στο 50%, όπως φαινόταν στην αρχή της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, οδηγεί σε έναν ανοικτό δεύτερο γύρο, που θα κριθεί περισσότερο από το πόσοι ψηφοφόροι θα ξαναπάνε στην κάλπη, τι θα προτάξουν ως προτεραιότητα με την ψήφο τους και λιγότερο από τη γραμμή που θα δώσουν οι χαμένοι του πρώτου γύρου.

Νοε
14

«Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - Θετικά σχόλια για την πορεία συγχρηματοδοτούμενων έργων
Εκτύπωση

 

Στελέχη της Κοινότητας επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας και το Πολυδύναμο Κτίριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και τη Μονάδα ΑΣΑ

 

Στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, συμμετείχαν στην Τεχνική Συνάντηση και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν δύο εν λειτουργία έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, καθώς και τη μονάδα ΑΣΑ.

Νοε
14

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Το μέλλον της κινητικότητας περνά από την… Ιαπωνία!
Εκτύπωση

Νέες προοπτικές ανοίγονται για το Δήμο, με τη συμμετοχή του, στη Διεθνή Αστική Συνεργασία για βιώσιμες πόλεις, που αποσκοπεί στην ανάδειξη της κινητικότητας και της ενέργειας – Στη συνάντηση εκπροσώπων πόλεων απ’ όλο τον πλανήτη, η αντιδήμαρχος Ελ. Βασιλείου

 

Με στόχο την ενίσχυση και την ανάδειξη των προοπτικών που ανοίγονται σε θέματα ενέργειας και κινητικότητας, ο Δήμος Ιωαννιτών, θέτει σημαντικές βάσεις για τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος ως το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος συμμετείχε, όντας ο μοναδικός Δήμος που επιλέχτηκε από όλη την Ελλάδα, στην πρώτη συνάντηση των πόλεων οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διεθνής Αστική Συνεργασία (IUC): Βιώσιμες και Καινοτόμες Πόλεις και Περιφέρειες» και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες .

Νοε
11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 414 εκ. ευρώ για υποδομές, μεταφορές και περιβάλλον
Εκτύπωση

  • - Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ηπείρου – Κονδύλια για τις αποχετεύσεις στα παράλια Ιονίου και Αμβρακικού, για την αποκατάσταση των θεάτρων, για τη σύνδεση της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα, για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και για δεκάδες άλλα έργα

 

Εξαιρετικά καλή είναι η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», όπως αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, που έγινε στα Γιάννενα.

Η αρχική εισήγηση, με την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, έγινε από τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Νοε
11

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Αντιδρούν για τις εξαγγελίες των συσσιτίων
Εκτύπωση

Αντιδράσεις υπάρχουν από πλευράς των δασκάλων αναφορικά με τις εξαγγελίες για συσσίτια στα σχολεία.

Ο πρόεδρος των δασκάλων νηπιαγωγών Στέφανος Σίντος, ξεκαθάρισε ότι όλοι θέλουν τα παιδιά να τρώνε αλλά θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

«Στα σχολεία δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι σίτισης, ούτε κατάλληλος εξοπλισμός, δεν υπάρχουν τραπεζοκόμοι. Οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται στις αίθουσες- πάνω στα θρανία, όπου γίνονται μαθήματα» είπε ο κ. Σίντος.

Νοε
11

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Λογοθεραπεία
Εκτύπωση

 

Ξεκίνησε στα Γιάννενα το 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας, με δεκάδες ομιλητές

να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε χθες στα Γιάννενα το 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας, στο οποίο αναμένεται να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις του κλάδου, ενώ θα παρουσιαστούν και δεκάδες εργασίες από επιστήμονες που συμμετέχουν.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου Γρηγόριος Νάσιος Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου, μίλησε χθες στο Ioannina TV και αναφέρθηκε στο συνέδριο που είναι αντάξιο της θέσης που κερδίζει η επιστήμη της Λογοθεραπείας διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Νοε
11

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Σε πλήρη εφαρμογή η ελεγχόμενη πρόσβαση
Εκτύπωση

Η παρουσία των συγγενών και των άλλων επισκεπτών όλο το 24ωρο στους θαλάμους και τους άλλους χώρους του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τόσο στους ασθενείς, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό που εμποδίζεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου, «η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας είναι πολύ σημαντική. Αλλά εξίσου σημαντική είναι η ηρεμία κατά τη νοσηλεία, ή υγειονομική ασφάλεια και οι σωστές συνθήκες περίθαλψης για εσάς και τους άλλους ασθενείς».

Νοε
11

ΗΠΕΙΡΟΣ - Το μεγαλύτερο μονοπάτι της χώρας, αναβαθμίζει τον εναλλακτικό τουρισμό
Εκτύπωση

Στην Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, στην Αρκαδία, παρουσιάστηκε το Epirus Trail, μήκους 370 χλμ.

 

H πρώτη παρουσίαση του Epirus Trail εντός Ελλάδος έγινε κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και της 3ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Πιστοποιημένων Μονοπατιών, που πραγματοποιήθηκαν στη Βυτίνα και Δημητσάνα Αρκαδίας αντίστοιχα από την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Γορτυνίας.

Νοε
11

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Shakespeare Globe», από το εργαστήρι της Θεατρικής Συμπαιγνίας
Εκτύπωση

Το εργαστήρι της Θεατρικής Συμπαιγνίας παρουσιάζει την παράσταση «Shakespeare Globe», μια περιήγηση στο ερωτικό σύμπαν του William Shakespeare.

 

Σαιξπηρικοί ήρωες από επτά διαφορετικά έργα του Άγγλου ποιητή συναντιούνται για μία και μοναδική βραδιά σ' ένα μαγικό τρισδιάστατο δάσος.

Νοε
10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Ούτε βήμα πίσω για τα διόδια στο Δροσοχώρι
Εκτύπωση

  • Το Σώμα ζητά να μην λειτουργήσουν τα διόδια για λόγους ηθικής – Επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακή πολιτικής στους σταθμούς διοδίων στην Ήπειρο

 

Δυσβάσταχτο και με πολλές και αρνητικές συνέπειες είναι το κόστος των διοδίων σε Εγνατία και Ιόνια Οδό, για όλους τους Ηπειρώτες, όπως αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, για όσους μετακινούνται με τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας τους νέους αυτοκινητόδρομους.

Κυρίως δε τα διόδια στην Εγνατία Οδό, είναι πολλές φορές απαγορευτικά για τους Ηπειρώτες, τόσο για όσους κινούνται καθημερινά από και προς τη Θεσπρωτία, όσο και για όσους ταξιδεύουν προς τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα το κόστος θα γίνει ακόμη πιο υψηλό, αν τελικά το κράτος θέσει σε λειτουργία και τα διόδια στο Δροσοχώρι, διόδια που θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα κυρίως στους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Μέτσοβο και χωριά της γύρω περιοχής.

Νοε
10

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ηχηρό «όχι» στις αλλαγές ωραρίων
Εκτύπωση

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους, στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές σε ωράρια και χρόνο εργασίας των γιατρών, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, πραγματοποίησε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο. Σε όλη τη χώρα έγιναν μαζικές πορείες των γιατρών.

Και στα Γιάννενα, υπήρξε συμμετοχή από πλευράς των γιατρών των νοσοκομείων ενώ από πλευράς της ΕΙΝΗ δόθηκε συνέντευξη όπου αναλύθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν στην απεργία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος