Ιουλ
29

ΕΛΛΑΔΑ 2021 - Ευκαιρία επαναβεβαίωσης της εθνικής μας ταυτότητας
Εκτύπωση

Στο «φως» το πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση – Μ. Ελισάφ: «Ο εορτασμός των 200 χρόνων είναι το αυτονόητο και ελάχιστο χρέος μας»

Το πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί ο Δήμος Ιωαννιτών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Ιουλ
29

«ΕΛΛΑΔΑ 2021» - Στο επίκεντρο του εορτασμού οι Ηπειρώτες Ευεργέτες
Εκτύπωση

Με τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη και με τον Δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου

Ιουλ
29

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Βρέθηκε λύση, ξεκινά η αποκομιδή...
Εκτύπωση

Παραμένει ωστόσο ο προβληματισμός, αλλά και ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας και κυρίως για τις σχέσεις του υπαλληλικού προσωπικού με την υπηρεσιακή διοίκηση

 

Χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες συναντήσεις, αλλά και μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, προκειμένου να βρεθεί τελικά λύση στο θέμα που είχε προκύψει με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το οποίο είχε οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι εντελώς ξαφνικά, από τα ξημερώματα, θα ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών, μετά την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Ιουλ
28

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με το «σκήπτρο» του Πρωταθλητή γύρισε απ’ το Πανελλήνιο
Εκτύπωση

Σκληρές μάχες για τη διάκριση έδωσαν τα Γιαννιώτικα «κουπιά» στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά

 

Μετά από δύο χρόνια απώλειας, στα χέρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επέστρεψε ξανά φέτος το «σκήπτρο» του Πρωταθλητή Ελλάδος στο άθλημα της Κωπηλασίας!

Ιουλ
28

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πολύτιμο «εργαλείο» προώθησης των τοπικών προϊόντων
Εκτύπωση

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια η στήριξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, η ενίσχυση των μικρών κτηνοτρόφων και παραγωγών, καθώς και η συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου

Ιουλ
28

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στην Εισαγγελία τα προβλήματα λειτουργίας του Βιολογικού
Εκτύπωση

Το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι αρμόδιοι φορείς, κυρίως το καλοκαίρι, φαίνεται πως πηγαίνει στις εισαγγελικές αρχές των Ιωαννίνων, οι οποίες καλούνται να εξετάσουν τα στοιχεία και τις αναφορές της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τα προβλήματα που διαπιστώνονται στη λειτουργία του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ.

Ιουλ
28

ΚΑΚΑΒΙΑ - Παραμένει η ανησυχία σε τελωνειακούς και αστυνομικούς
Εκτύπωση

Έκδηλη παραμένει η ανησυχία σε τελωνειακούς και αστυνομικούς στην Κακαβιά, καθώς τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, στις χερσαίες συνοριακές διαβάσεις της χώρας, δεν μπορούν να δρομολογήσουν μια διαφορετική κατάσταση.

Ιουλ
28

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Και με τη… βούλα το φυσικό αέριο στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, για την έλευση φυσικού αερίου και στην Ήπειρο, μέχρι το 2024

 

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μετά την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2024 από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ιουλ
28

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Ανοίγει τον δρόμο για μεταφορά απορριμμάτων στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Μ. Γραφάκος, από τα Γιάννενα, τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές, προκειμένου να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους

 

Απόλυτα υπέρ της μεταφοράς σκουπιδιών από την Κέρκυρα, αλλά και από αλλού όπου υπάρχει ανάγκη, στη Μονάδα ΑΣΑ, στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης, για μία μέση περίοδο, τάχθηκε, από τα Γιάννενα, ο Γενικός Γραμματέας, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος.

Ιουλ
25

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σταθερός ο σχεδιασμός για φυσικό αέριο
Εκτύπωση

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Αλ. Καχριμάνης, δίνοντας απαντήσεις για την έλευση φυσικού αερίου – Ουδέποτε ακυρώθηκε, αλλά προχωρά κανονικά το σχέδιο για το δίκτυο φυσικού αερίου, 150 χλμ., που θα συνδέσει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ηπείρου, μέχρι το 2024

 

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, που έδωσε τις δικές του απαντήσεις, για την έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο, τονίζοντας με έμφαση πως ο σχεδιασμός που υπάρχει, προχωρά κανονικά.

Συγκεκριμένα, και όπως έγινε γνωστό, ο σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατεύθυνση των συζητήσεων που έχουν αρχίσει το 2013 από την Περιφέρεια και τη ΔΕΠΑ.

Ιουλ
24

«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» - Κρατούν στο προσκήνιο την έλευση φυσικού αερίου
Εκτύπωση

«Πίεση» στην Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, είναι διατεθειμένος να ασκήσει ως επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, και κατηγόρησε την διοίκηση της Περιφέρειας πως αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας και την ίδια ώρα, δεν εξηγεί και στην κοινωνία ποια είναι τα διακυβεύματα και οι προοπτικές.

Ιουλ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Έντονη απαισιοδοξία για το τουριστικό προϊόν
Εκτύπωση

Λιγοστές οι ελπίδες ανάκαμψης και προσέλκυσης τουριστών στην ευρύτερη περιοχή – Νέα προσπάθεια να αξιοποιήσει η πόλη την επιτυχή διαδρομή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, ως μία υγειονομικά ασφαλής περιοχή

 

Δυο ήταν τα κύρια στοιχεία που προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του τουρισμού, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος