• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
10

«ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023» - «Η μόνη χαμένη ψήφος στις εκλογές, είναι η ψήφος της αποχής»
Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης στον Κατσικά

 

Με αναφορά στη σημασία της συμμετοχής των δημοτών στις εκλογές, λέγοντας, ότι η μόνη χαμένη ψήφος στις εκλογές, είναι η ψήφος της αποχής, η ψήφος που θα εκφράζει απογοήτευση και απόρριψη της ελπίδας, έκλεισε την ομιλία της στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ιωάννινα 2023» στον Κατσικά, η επικεφαλής, Τατιάνα Καλογιάννη.

Μαϊ
10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Πράσινο φως» σε νέα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου
Εκτύπωση

Nέα έργα αποκατάστασης βατότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια με χθεσινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Ειδικότερα, αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα βελτίωσης – αποκατάστασης του οδικού δικτύου:

Μαϊ
10

«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» - Οι οδικές υποδομές δίνουν ώθηση στη Λάκκα Σουλίου
Εκτύπωση

Αλ. Καχριμάνης: «Η κατασκευή του οδικού άξονα Τύρια – Σιστρούνι, ένα όραμα γενεών, έχει πάρει σάρκα και οστά»

 

 

Οι οδικές υποδομές που υλοποιούνται από την νυν Περιφερειακή Αρχή στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου, αλλάζουν θεαματικά την εικόνα και τις προοπτικές της.

Μαϊ
10

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - 15 εκ. ευρώ για ολοκλήρωση υποδομών σε δεκάδες συνοικίες
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση έργων στις περιοχές επέκτασης του Σχεδίου Πόλης – Πολλαπλάσια επέστρεψε η εισφορά των πολιτών, με την υλοποίηση έργων, προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ

 

Στις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, στις περιοχές επεκτάσεως του Σχεδίου Πόλης, που στερούνταν για δεκαετίες βασικές υποδομές, υλοποιήθηκαν ή εξελίσσονται, 12 εργολαβίες 6,5 εκ. ευρώ.

Μαϊ
09

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Συναντήσεις με τους κατοίκους σε Μάρμαρα και Καρδαμίτσια
Εκτύπωση

Τα Μάρμαρα και τα Καρδαμίτσια επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα - Νέα Εποχή».

Μαϊ
09

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ - Οι Ευρωεκλογές δεν είναι Eurovision, ούτε Ευρωλίγκα!
Εκτύπωση

Για το στοίχημα των Ευρωεκλογών μίλησε από τα Γιάννενα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής – Συνάντηση Καμίνη με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

 

Πολιτική ομιλία στα Γιάννενα, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στο στοίχημα των Ευρωεκλογών, πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μέχρι χθες δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μαϊ
09

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ο κλασικός αθλητισμός απέκτησε τον χώρο που του αξίζει
Εκτύπωση

Μια πραγματικότητα αποτελεί εδώ και λίγους μήνες, το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, ένας πραγματικά εντυπωσιακός χώρος για εκατοντάδες αθλητές του κλασικού αθλητισμού, που αξίζει στην πόλη των Ιωαννίνων και τους αθλητές του στίβου.

 

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου ταρτάν μπορεί να συνέπεσε με την πρώτη μέρα διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος μαθητών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, ωστόσο αποτέλεσε την αφορμή για έναν σύντομο απολογισμό από την ηγεσία της ΓΓΑ για το πραγματικά σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στις υποδομές που ανήκουν στην πολιτεία.

Μαϊ
09

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» - Στο επίκεντρο οι πολίτες και οι δημόσιοι χώροι
Εκτύπωση

Θ. Μπέγκας: «Η Δημοτική Αρχή σε κάθε βήμα του σχεδιασμού της για το Δήμο, απέδειξε ότι είναι στην κουλτούρα της η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς» - Ο προγραμματικός λόγος της παράταξης σε θεματική εκδήλωση με επιστήμονες

 

Την κουλτούρα της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων με τους επιστημονικούς φορείς τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, στη 2η Θεματική εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με συμμετέχοντες - προσκεκλημένους επιστήμονες: μηχανικούς, οικονομολόγους και νομικούς.

Μαϊ
09

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Καινοτομία και εξωστρέφεια δίνουν ώθηση στην ύπαιθρο
Εκτύπωση

Δασικές εκτάσεις και αγροτική παραγωγή στο επίκεντρο των προεκλογικών συναντήσεων του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, σε χωριά της Ζίτσας και του Πωγωνίου - Στον «αέρα» και η πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων το πρόγραμμα Leader

 

Τρία ζητήματα κυριάρχησαν στην περιοδεία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.

Μαϊ
09

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Σήμερα, η επίσκεψη και η ομιλία Μητσοτάκη, στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και σε ότι αφορά την Ήπειρο και το μέλλον της, αναμένεται η σημερινή ομιλία στα Γιάννενα, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαϊ
09

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Με 550 αθλητές το σχολικό πρωτάθλημα στίβου για μαθητές λυκείου
Εκτύπωση

Το πρώτο πραγματικό τεστ σε συνθήκες ενός διεθνούς αγώνα αποτελεί για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου το σχολικό πρωτάθλημα στίβου για μαθητές λυκείου Ελλάδας και Κύπρου που ολοκληρώνεται σήμερα.

Μαϊ
09

ΖΑΓΟΡΙ - Στόχος ένα ισχυρό γαστρονομικό brand name του Ζαγορίου
Εκτύπωση

Προχωρά η πρωτοβουλία για τη λειτουργία Γαστρονομικής Κοινότητας

 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση, ανάδειξη και ένταξη της ιδιαίτερης γαστρονομίας του Ζαγορίου στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, με την δημιουργία ενός ένα ισχυρού γαστρονομικού brand name, ανέλαβε η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) με τους ντόπιους παραγωγούς και με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου.

Για το σκοπό αυτό προσκάλεσε στο Ζαγόρι τον Γιώργο Πίττα, ξενοδόχο, συγγραφέα (τελευταίο βιβλίο του «Γαστρονομικές Κοινότητες - Γαστρονομικοί προορισμοί») και ιδρυτή της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide.

Ο κ. Πίττας παρουσίασε το πρόγραμμα, «Γαστρονομικές Κοινότητες-Προορισμός Ζαγοροχώρια», επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν, ώστε ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής να αξιοποιηθεί με συλλογικότητα και συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος