• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
04

Στην Ακρόπολη του Κάστρου το Its Kale Festival
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, την Ακρόπολη του Κάστρου, το Its Kale Festival του δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου, στην τρίτη του κατά σειρά διοργάνωση.

Η πρώτη χρονιά κρίθηκε επιτυχημένη, η δεύτερη όμως χαρακτηρίστηκε από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αδυναμίας των αρχαιοφυλάκων να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπλέον ημέρες και ώρες του Festival, ενώ υπήρξαν και αρκετές ματαιώσεις συναυλιών.

Ιουλ
04

ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ
Εκτύπωση

Πολύ πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, τη στιγμή που ταυτόχρονα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, που αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα και πολιτών, αλλά και συλλογικών οργανώσεων, με στόχο πάντα τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιουλ
04

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Πιάνουν δουλειά 47 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας
Εκτύπωση

Τους 47 νέους μόνιμους υπαλλήλους που προσελήφθησαν στο Δήμο Ιωαννιτών μέσω του διαγωνισμού 3Κ/2018 και οι οποίοι θα στελεχώσουν τον τομέα της καθαριότητας υποδέχτηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Ιουλ
04

Νέα «κόντρα» με τη ΔΕΥΑΙ στο επίκεντρο
Εκτύπωση

Ανάμεσα στην παράταξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και τη νυν Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων

 

Μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στη παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και τη νυν Δημοτική Αρχή, ξέσπασε χθες, μέσω ανακοινώσεων, από τις δυο πλευρές.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της παράταξης του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την «πρακτική της λήψης αποφάσεων για σωρεία θεμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ».

Ιουλ
04

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς
Εκτύπωση

Κατά 85 αυξήθηκαν οι κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πλέον είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό Ίδρυμα της χώρας – Νέος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση αναγκών στο «Χατζηκώστα»

 

Συνεχής είναι εδώ και αρκετά χρόνια, η προσπάθεια όλων των Διοικήσεων των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, για καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Ιουλ
04

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 8.548 νέα φώτα στο οδικό δίκτυο, μέσω ΣΔΙΤ
Εκτύπωση

 

Με διεθνή διαγωνισμό η αναβάθμιση του οδοφωτισμού των 950 χιλιομέτρων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηπείρου – Νέα έργα για την αποκατάσταση δρόμων, προχωρούν από την Οικονομική Επιτροπή

 

Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με πολλαπλά οφέλη, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, έδωσε το «πράσινο φως», για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Ιουλ
03

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα νεαρά «κουπιά» ξεχώρισαν στη Μυτιλήνη
Εκτύπωση

Ως την άλλη άκρη της χώρας, το νησί της Λέσβου, ταξίδεψε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, με ομάδα 26 αρχάριων αθλητών. Αφορμή η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης του 2019 που έγινε στη Μυτιλήνη, μέσω της οποίας αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα που πρωταγωνιστούν στην ελληνική Κωπηλασία.

 

Ο ΝΟΙ δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς μέσα από αυτές δίνεται η ευκαιρία στους νεαρούς κωπηλάτες του να αποκτήσουν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία, η οποία θα τους φανεί πολύ χρήσιμη στη συνέχεια της αθλητικής τους διαδρομής.

Ιουλ
03

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών
Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό Ιωαννίνων.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Απ. Βασδέκης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, ήδη την πρώτη ημέρα του Ιουλίου ξέσπασαν φωτιές σε Πέραμα και Αμφιθέα ενώ και χθες εκδηλώθηκε φωτιά στον Κατσικά κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό σε έκταση με χόρτα.

Ιουλ
03

«Παράξενη» βιασύνη για το Π.Δ. της Λίμνης
Εκτύπωση

Πυρά από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα για την… ξαφνική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να στείλει το σχέδιο του Π.Δ. της Παμβώτιδας προς έγκριση στο ΣτΕ, ζητώντας… άμεσα τις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων – «Σκληρές» ανακοινώνεις από Κ. Γάτσιο και Θ. Μανταλόβα

Ιουλ
03

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών ο Κανονισμός Πρασίνου
Εκτύπωση

«Ο Κανονισμός Πρασίνου αποτελεί ένα πλαίσιο αρχών, δεσμεύσεων και πολιτικών που επιδιώκουν να προστατεύσουν και να αναδείξουν το πράσινο ως το βασικότερο περιβαλλοντικό συστατικό του δομημένου αστικού περιβάλλοντος, ως αυτούσια αξία και κοινωνικό αγαθό. Ένα δυναμικό εργαλείο το οποίο είχε ανάγκη ο Δήμος και απέκτησε για πρώτη φορά».

Ιουλ
03

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Με στόχο να αφήσει το δικό του «αποτύπωμα» εξωστρέφειας
Εκτύπωση

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο επίκεντρο – Από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η διοργάνωση

 

Με στόχο να αφήσει το δικό του «αποτύπωμα» εξωστρέφειας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ξεκίνησε από τη Δευτέρα το απόγευμα και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, το 1ο Θερινό Σχολείο που διοργανώνεται από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεππιστημίου.

Ιουλ
03

Αυλαία την Παρασκευή για το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
Εκτύπωση

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος»

 

Με τέσσερις μεγάλες παραγωγές, το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ο σημαντικός θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, έρχεται και φέτος στο διεθνώς αναγνωρισμένο τοπόσημο, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος