Οκτ
06

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Αύριο η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο
Εκτύπωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ημέρα που αναμένεται η δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

 

Την συγκέντρωση διοργανώνουν η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις.

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας σε χθεσινές του δηλώσεις απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση της Τετάρτης στις 10 το πρωί μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Οκτ
06

ΗΠΕΙΡΟΣ - Μειώθηκαν οι καταλήψεις, σημαντικές ζημιές σε σχολεία
Εκτύπωση

Σε έξι Λύκεια των Ιωαννίνων, στα οποία οι καταλήψεις τελείωσαν, η διεύθυνση και οι καθηγητές αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας εικόνα… βομβαρδισμένου τοπίου!

 

Αισθητά μειωμένες είναι οι καταλήψεις σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στην Ήπειρο, καθώς την Παρασκευή 33 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη και χθες ο αριθμός αυτός ήταν 13, εκ των οποίων τρία στα Ιωάννινα, πέντε στην Άρτα, τρία στη Θεσπρωτία και δύο στην Πρέβεζα.

Οκτ
06

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - 30 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, από 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις
Εκτύπωση

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η έκδοση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», με συνολική δημόσια δαπάνη 30.000.000 ευρώ.

Οκτ
06

ΗΠΕΙΡΟΣ - «Μαύρος» Σεπτέμβριος για την οδική ασφάλεια
Εκτύπωση

Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή μας, καθώς τον περασμένο μήνα, έχασαν τη ζωή τους εννέα συνάνθρωποί μας – Στα ύψη και οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα που ξεπέρασαν τις 1.500 σε έναν μήνα

 

Τραγικός ήταν απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στην Ήπειρο τον Σεπτέμβριο, καθώς τον περασμένο μήνα, έχασαν τη ζωή τους εννέα συνάνθρωποί μας, σε 5 θανατηφόρα τροχαία που έγιναν σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Οκτ
06

ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ - Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας
Εκτύπωση

Την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής.

 

Φέτος συμπληρώνονται 77 χρόνια από την ημέρα που τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή.

Οκτ
06

«ΣΧΕΔΙΑ» - Συνέχεια στις δράσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων
Εκτύπωση

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Ιωαννίνων «Σχεδία» συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων που αποβλέπουν κυρίως στην ενδυνάμωση της ψυχοκοινωνικής υγείας, ως μορφή πρόληψης των εξαρτήσεων.

Οκτ
06

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Νέοι διαξιφισμοί σε υψηλούς τόνους
Εκτύπωση

Ανάμεσα σε «Ενότητα Πολιτών» και Δημοτική Αρχή

 

Μια νέα πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ενότητα Πολιτών» ξέσπασε τις τελευταίες ώρες με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Οκτ
05

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC - Με υψηλούς στόχους την φετινή χρονιά!
Εκτύπωση

Σημαντική η ενίσχυση της ομάδας με την απόκτηση της Νάταλι Μπάτλερ

 

Υψηλούς στόχους φαίνεται πως έχουν θέσει για φέτος οι άνθρωποι της Γυναικείας Ομάδας μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι το οποίο, όπως ήδη φάνηκε από τα μέχρι σήμερα φιλικά ματς που έχει δώσει η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα, αποδεικνύεται και στην πράξη.

Οκτ
03

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ριζικές λύσεις για βελτίωση της καθαριότητας
Εκτύπωση

Μ. Ελισάφ και Β. Πήχας ανακοίνωσαν χθες πως άμεσα τίθεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για λύσεις στην καθαριότητα

 

 

Ριζικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της καθαριότητας δρομολογεί η Δημοτική Αρχή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θέτει σε εφαρμογή.

Οκτ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Ενιαία στρατηγική για την ενίσχυση όλων των Τμημάτων
Εκτύπωση

Προτεραιότητα για τις Πρυτανικές Αρχές η βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών, που θα βοηθήσει στην εγγραφή φοιτητών υψηλού επιπέδου – «Ελκυστικό» το Ίδρυμα για τους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά… προβληματισμός για τις χαμηλές βάσεις σε Τμήματα

 

Συγκεκριμένες προτεραιότητες που απορρέουν από μια ενιαία στρατηγική ανάπτυξης του Ιδρύματος, θέτουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οκτ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας
Εκτύπωση

Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν καταλήξει στο σχέδιο λειτουργίας, με γνώμονα από τη μία τη διασφάλιση της υγείας των φοιτητών και του προσωπικού και από την άλλη, τη διενέργεια των μαθημάτων με φυσική παρουσία κατά προτεραιότητα

 

Ένα μεγάλο στοίχημα αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως για τις υγειονομικές αρχές η έναρξη λειτουργίας των Πανεπιστημίων για το χειμερινό εξάμηνο από τις 12 Οκτωβρίου.

Οκτ
02

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ - Διεύρυνση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων
Εκτύπωση

Τη διεύρυνση των σχέσεων Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας, επιβεβαιώνει η χθεσινή επίσκεψη της Πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα, Iveta Hricova στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος