• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
10

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Νέα συμφωνία, με εταιρεία, για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία
Εκτύπωση

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με την εταιρεία «Καρακανας Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ».

To τυροκομείο «Καρακανάς» αποτελεί τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, που λειτουργεί από το έτος 1970 στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί για την παραγωγή της, συλλέγεται καθημερινά από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής στην περιοχή του ορεινού Πηλίου.

Νοε
10

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - 150.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Εκτύπωση

Με το ποσό των 150.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ζαγορίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργου αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειψυδρία σε Τοπικές Κοινότητες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα, με απόφασή του την 1η Νοεμβρίου ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγορίου με το ποσό των 150.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Νοε
10

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - Υποψήφιους και στόχους παρουσίασε ο Γ. Μήτσης
Εκτύπωση

Στην παρουσίαση των στόχων της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», αλλά και των υποψήφιων που συμμετέχουν, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιάννης Μήτσης.

Η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» διεκδικεί την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως το μοναδικό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, όπως ανέφερε ο κ. Μήτσης στην παρουσίαση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Νοε
10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοπορεί σε δράσεις με προϋπολογισμό ύψους 93,2 εκ. ευρώ
Εκτύπωση

Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2018 ψήφισε στην ειδική του συνεδρίαση της Τετάρτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα έσοδά του έχουν προϋπολογιστεί σε 93,24 εκ. ευρώ και τα έξοδά του σε 117,94 εκ. ευρώ με τη διαφορά να καλύπτεται από το προϋπολογιζόμενο ταμειακό υπόλοιπο του 2017.

 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Σιαράβας «ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Βάσει αυτών, στόχος είναι η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επίπεδα του 2017 ή και κάτω από αυτά, με ταυτόχρονη εξασφάλιση πιστώσεων για τη χρηματοδότηση όλων των έργων της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν εξοφληθεί ή πρόκειται να αρχίσουν μέσα στο 2017».

Νοε
10

Φόροι και μείωση συντάξεων οδηγούν σε φτωχοποίηση
Εκτύπωση

Εξαντλήθηκε τα τελευταία χρόνια η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών με τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες να αυξάνονται συνεχώς – Στο στάδιο της εξαθλίωσης, οι 8 στους 10 συνταξιούχους – «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία, τον Αύγουστο, η Ήπειρος

 

Νέο κύμα μειώσεων συντάξεων αλλά και έκρηξη της υπερφορολόγησης φέρνει η επόμενη διετία με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση οδηγώντας στη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες.

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες αυξάνονται συνεχώς. Σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο), τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.

Νοε
10

Διαμαντίδης και Φιλίππου ευαισθητοποιούν για τις ιδέες του αθλητισμού
Εκτύπωση

Πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Σωματείο Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΒΔ Ελλάδος

 

Δύο κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε διαφορετικές περιόδους, με τεράστιες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό, υποδέχθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το πρωί της Πέμπτης.

Ο Νίκος Φιλίππου και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές, προσκεκλημένοι της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Σωματείο Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΒΔ Ελλάδος.

Νοε
10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ενεργή συμμετοχή σε πέντε έργα του Interreg «Ελλάδα – Ιταλία»
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκαν στο Taranto της Ιταλίας, οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Σκοπός της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, ήταν η απόφαση για την ένταξη έργων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Προγράμματος καθώς και οι προδιαγραφές της πρόσκλησης για τα στρατηγικά έργα του Προγράμματος.

Το σύνολο των προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης είναι 41.

Ακολούθως παρατίθενται συνοπτικά στοιχεία για κάθε μία από τις εγκριθείσες προτάσεις στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου:

Νοε
10

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Αποφασισμένοι για νίκες οι παίκτες
Εκτύπωση

Τι δήλωσαν χθες, Γιάκος και Ναδάλες, ενόψει του ματς με τον Παναιτωλικό

 

Πίσω τους αφήνουν οι παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, την ήττα από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, και πλέον με σκληρή δουλειά και πάθος, θέλουν να κυνηγήσουν μόνο θετικά αποτελέσματα, με την αρχή να γίνεται στο επόμενο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό.

Χθες δυο από τους παίκτες της ομάδας, ο Ευριπίδης Γιάκος και ο Φόνσι Ναδάλες, παρέλαβαν τα βραβεία MVP για τα παιχνίδια εντός έδρας με Πλατανιά και Κέρκυρα και σε δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στην επόμενη μέρα για τον ΠΑΣ, μετά την ήττα στη Ριζούπολη, μια ήττα που όπως είπαν ήταν μια… κακή στιγμή της ομάδας.

Νοε
10

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - Προτεραιότητες και αρχές παρουσίασε ο Δ. Δημητρίου
Εκτύπωση

 

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα αΤις προτεραιότητες και τις βασικές αρχές της παράταξης «Κίνηση επιχειρηματιών για την ανάπτυξη», που κατέρχεται στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής και υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου Δημήτρης Δημητρίου.

Νοε
10

ΑΡΤΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Ζητούν ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Εκτύπωση

Οι δήμαρχοι των τριών πόλεων με κοινή επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

 

Την ένταξη των Δήμων Αρταίων, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ζητούν με κοινή επιστολή τους από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, οι Δήμαρχοι Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρεβέζης Χρήστος Μπαΐλης και Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννης Λώλος.

Νοε
09

ΔΗΜΟΣΙΟ - «Μπαράζ» υποθέσεων κακοδιαχείρισης και το 2016
Εκτύπωση

Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και κακοδιοίκησης, παραβιάσεις σε θέματα δημοσίων έργων, προμηθειών, αδειών λειτουργίας καταστημάτων είναι τα βασικότερα θέματα που περιέχονται στο «φάκελο» για τη διαφθορά στο δημόσιο το 2016.

Αυτό αποτυπώνεται στις 1.688 υποθέσεις που διερεύνησαν και επεξεργάστηκαν κλιμάκια ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) κατά το έτος 2016.

Νοε
09

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ξεχνούν τον Απόλλωνα, κοιτάζουν τον Παναιτωλικό
Εκτύπωση

Το βλέμμα τους στον Παναιτωλικό στρέφουν πλέον οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αφήνοντας πίσω τους την ήττα από τον Απόλλωνα, την περασμένη Κυριακή στη Ριζούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Πετράκης, ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας, χωρίς να έχει στη διάθεσή του, τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Μετά το διήμερο ρεπό που είχαν οι παίκτες τη Δευτέρα και την Τρίτη επέστρεψαν στο γήπεδο κάνοντας την Τρίτη, διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος