• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
03

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ - Προτεραιότητα η ευαισθητοποίηση των νέων
Εκτύπωση

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Φορέας, ενημέρωσε συνολικά 2.645 μαθητές και φοιτητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, από 49 σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας

 

Με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-19, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί, όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν τόσο στις υποδομές του Φορέα (Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος και Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας), όσο και στα σχολεία αλλά και σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Ιουλ
02

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - Σημαντική η επιλογή της 7ης Ιουλίου, για τη χώρα
Εκτύπωση

Την άποψη πως ο «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», δίνει τη μάχη της αλήθειας για την κατάσταση της χώρας, με στοιχεία, εξέφρασε από τα Γιάννενα, το βράδυ της Κυριακής, η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατχσιόγλου.

Ιουλ
02

ΣΥΔΛΙ - Συνεχής προσπάθεια για διασφάλιση της ποιότητας του νερού
Εκτύπωση

Στη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του υδροφόρου ορίζοντα του Λεκανοπεδίου επενδύει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Ιουλ
02

ΑΣΦΑΚΑ - ΠΕΡΑΜΑ - Επιτυχημένο το πρώτο… διπλό «τεστ» της Πυροσβεστικής
Εκτύπωση

Μόνο επιτυχημένο μπορεί να κριθεί το πρώτο χθεσινό διπλό «τεστ» για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων, που παρενέβησαν εγκαίρως και συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση δυο πυρκαγιών, που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Ιουλ
02

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ - Νέα εποχή για τη χώρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Εκτύπωση

«Οι εκλογές της Κυριακής θα θέσουν τέρμα με την ψήφο του ελληνικού λαού σε μία αχρείαστη δοκιμασία και επιδείνωση που υπέστη η χώρα από την αλλοπρόσαλλη και καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας παρέτεινε την κρίση. Η χώρα έβγαινε από αυτήν το 2014. Και μας γύρισε πίσω, με δυσβάσταχτο κόστος, με νέα χρέη, εξαϋλώνοντας και κλείνοντας τις τράπεζες, και κυρίως, φορτώνοντας νέα βάρη στους Έλληνες. Έφερε δυο νέα μνημόνια, ένα τυπικό και ένα άτυπο αλλά με βαριές δεσμεύσεις που εμείς θα παλέψουμε να αλλάξουμε».

Ιουλ
02

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Προτάσεις για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στη λίμνη
Εκτύπωση

Ικανοποίηση στην παράταξη του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Μ. Ελισάφ, από τη διαμόρφωση από τη ΜΟΔ ενός σχεδίου στρατηγικών στόχων για την αποτελεσματική προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης

 

Τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα - Νέα Εποχή» μετέφεραν στην συνάντηση για το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην λίμνη, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιορόκας και το μέλος Βασίλης Ζωγράφος.

Ιουλ
02

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - Σε εφαρμογή με πολλές και σημαντικές αλλαγές
Εκτύπωση

Ωστόσο ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες αλλαγές το επόμενο διάστημα, μετά και την πιθανή αλλαγή της κυβέρνησης – Μ. Νάκα: «Ο ρόλος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθίσταται πολύ περισσότερο ισχυρός» - Πολύ πιο αυστηρές ποινές προβλέπει και ο νέος ΚΟΚ, που τέθηκε επίσης σε εφαρμογή

 

Σε εφαρμογή με σημαντικές και πολλές αλλαγές τέθηκε από χθες, Δευτέρα, ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Με την εφαρμογή του νέου Κώδικα ο ρόλος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθίσταται πολύ περισσότερο ισχυρός και σημαντικός με βάση το νέο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, τη στιγμή, που σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, οι δικαστές, οι εισαγγελικοί λειτουργοί, το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, αλλά και οι πολίτες, έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους απέναντι σε όλα τα επίπεδα.

Ιουν
28

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αναβλήθηκε η Όαση, προχωρά το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων
Εκτύπωση

Αρκετά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των νέων δημοτικών συμβούλων και τα συγχαρητήρια στους επανεκλεγέντες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης καλωσόρισε τους νέους, ευχήθηκε στους παλιούς, και είπε ότι θα είναι η ίδια σύσταση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου.

Ιουν
28

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Πρώτα η προστασία, μετά η ανάδειξη της Λίμνης
Εκτύπωση

Σημαντική και πολύτιμη η συνεργασία του Φορέα με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, για την προώθηση νέων παρεμβάσεων στη Λίμνη – Πλούσιος ο απολογισμός έργου του Φορέα, το πρώτο εξάμηνο του 2019­

 

Με πρωταρχικό στόχο την προστασία της λίμνης και στη συνέχεια την ανάδειξη του σημαντικού οικοσυστήματος, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, συνεχίζει τη συνεργασία του με τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).

Ιουν
28

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Βάζει τα «θεμέλια» για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο
Εκτύπωση

Το νέο μεγάλο γυμναστήριο, 3.500 θέσεων, που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ι. Συναδινού

 

Τις προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει στα Γιάννενα η δημιουργία ενός μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, επιχειρεί να εντείνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Ιουν
28

ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσειςΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα ευοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον της Συνεταιριστικής – Το 2018, το Ενεργητικό της Τράπεζας ξεπέρασε τα 251 εκ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας τα 222 εκ. ευρώ

 

Ιδιαίτερα ευοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία είναι πλέον πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις νέες προκλήσεις.

Ιουν
27

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Αύριο η απόφαση για τους εννέα Κρητικούς
Εκτύπωση

Αύριο, Παρασκευή, νωρίς το πρωί, αναμένεται, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, η απόφαση για τους εννέα Κρητικούς που κατηγορούνται για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο εκείνος βρισκόταν στη ζωή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος