• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
10

1ο Ανοιχτό Animation και Video Art από το Photometria Festival
Εκτύπωση

Το Photometria International Photography Festival κλείνει δέκα χρόνια διεξαγωγής στο χώρο των φωτογραφικών περιηγήσεων. Στα πλαίσια της φετινής αυτής, επετειακής διοργάνωσης και με σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους αξιοποίησης της εικόνας, σας καλεί για δημιουργία Animation και Video Art.

Ιαν
10

Επίσκεψη της Μερόπη Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Καψάλη, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής κ. Πασχόπουλο.

Στις διαδοχικές συναντήσεις ανταλλάχθηκαν ευχές καλής και παραγωγικής συνεργασίας για τη νέα χρονιά, ενώ πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα στο χώρο της Παιδείας και τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου.

Ιαν
10

Εντείνονται οι πιέσεις στους οφειλέτες
Εκτύπωση

 

Υψηλοί εισπρακτικοί στόχοι το 2018 για παλιά και νέα χρέη, βεβαιωμένους φόρους αλλά

και πρόστιμα - Ξεπέρασαν τα 100 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

 

Νέο «κύμα» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και εντατικοποίηση των οχλήσεων προς τους φορολογουμένους για να πληρώνουν τους τρέχοντες φόρους, φέρνει από τις αρχές του 2018 το «σαφάρι» που ξεκινά ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ιαν
10

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί «σταθμό» στο Δρόμο του Μεταξιού
Εκτύπωση

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο European Silk Road – Marco Polo Routes, το οποίο εδρεύει στην Βενετία της Ιταλίας, εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

Παράλληλα μέσω του δικτύου προωθείται η ενίσχυσή του εμπορικού τομέα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις νεανικές και καινοτόμες start ups.

Ιαν
10

Με πάθος για την πρόκριση ο ΠΑΣ
Εκτύπωση

Σήμερα στις 17.15 ο αγώνας ρεβάνς για το Κύπελλο με τον Λεβαδειακό

 

Την πρόκριση θέλουν σήμερα παίκτες, προπονητικό τιμ και φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ώστε η ομάδα των Ιωαννίνων, να συνεχίζει την πορεία της στο θεσμό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ για τους «8» του Κυπέλλου, αντιμετωπίζει σήμερα τον Λεβαδειακό στις 17.15 στους «Ζωσιμάδες» και θέλει νίκη με δυο γκολ διαφορά ώστε να συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Ιαν
10

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Υπεβλήθησαν στο Πράσινο Ταμείο τα έργα ανάπλασης δυο πλατειών
Εκτύπωση

Στην υποβολή δύο προτάσεων στο Πράσινο Ταμείο για αναπλάσεις πλατειών στην Αγία Θεοδώρα και στην Ροδαυγή προέβη ο Δήμος Αρταίων.

Τα εν λόγω έργα πρόκειται να αναβαθμίσουν δύο σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια την επισκεψιμότητα, την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία των ναών που εντοπίζονται επί των περιοχών παρέμβασης, καθώς και την εγγύτητα με οικονομική δραστηριότητα. Τα έργα έχουν προϋπολογισμό 721.800 ευρώ.

Ιαν
10

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - Μόνιμοι οι διαξιφισμοί διοίκησης - εργαζομένων
Εκτύπωση

Δεν έχουν τέλος οι διαξιφισμοί ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως μετά τις καταγγελθείσες από τους εργαζόμενους, μέσω του Συλλόγου τους, αιφνιδιαστικές μετακινήσεις προσωπικού, με αποφάσεις του Συντονιστή κ. Μιχελάκη.

Ιαν
10

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του ΤΕΠ
Εκτύπωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στο νοσοκομείο Φιλιατών, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία τους

επόμενους μήνες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα.

Το ΤΕΠ είναι μια σημαντική δομή υγείας που ανήκει στο Νοσοκομείο Φιλιατών και η λειτουργία του επίκειται μετά και την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Ιαν
10

Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Με αυτοσχέδιες παγίδες έπιανε άγρια ωδικά πτηνά
Εκτύπωση

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός Έλληνα, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση δέκα άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και στην Ομοσπονδία, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τ.Κ Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, όπου εντόπισε ένα άτομο, που όπως διαπιστώθηκε είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για άγρια ωδικά πτηνά.

Ιαν
10

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις, πώς θα πάρετε νωρίς την πρώτη δόση
Εκτύπωση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

 

Μέσω της εφαρμογής Taxisnet μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 31 Μαΐου.

Ιαν
10

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - Ενστάσεις για την (ακριβή) διαμεσολάβηση
Εκτύπωση

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, η υποχρεωτικότητα συνιστά την έμμεση παρεμπόδιση του πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και επιφέρει ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος – Από κανένα έγγραφο δεν προκύπτει ότι είναι προαπαιτούμενο των θεσμών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης

 

Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως για να πάρει θέση στο σχέδιο νόμο για την διαμεσολάβηση, εάν και όπως αναφέρει στηρίζει τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών, εντούτοις τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας που προβλέπει, καθώς «αγγίζει» πολλές διαφορές και επιπλέον είναι ακριβή για τους πολίτες.

Έτσι η Ολομέλεια, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον θεσμό της διαμεσολάβησης που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ή την ουσιαστική τροποποίησή του.

Ιαν
10

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Στην αντεπίθεση για τις παραπάνω ώρες στα σχολεία
Εκτύπωση

Στην αντεπίθεση ετοιμάζονται να περάσουν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να εφαρμόσει το νόμο 1566/85.

Ο συγκεκριμένος νόμος ουδέποτε εφαρμόστηκε ως τώρα και προβλέπει την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα. Έτσι η ηγεσία του υπουργείου επικαλείται την αντίστοιχη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και μάλιστα στο νομοσχέδιο το υπουργείο προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, συνολικά 30 ώρες την εβδομάδα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος