• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
05

ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ - «Στους Δρόμους του Νησιού» και με Family Run
Εκτύπωση

Με έναν ακόμη αγώνα εμπλουτίζεται η αθλητική εκδήλωση «Στους δρόμους του Νησιού», με την οποία ανοίγει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Στους αγώνες των 3.600 μ. και 1.600 μ. για παιδιά, σε μια πανέμορφη διαδρομή, έρχεται να προστεθεί και το Family Run 1.600 μ., που απευθύνεται σε όσους θέλουν το τρέξιμο να είναι… οικογενειακή υπόθεση.

Σεπ
05

ΑΕΙ - Από σήμερα Τρίτη, οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων
Εκτύπωση

Από σήμερα, Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων (έτους 2017) στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εγγραφές θα γίνουν και φέτος, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά, χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις σχολές και τα τμήματα επιτυχίας τους.

Σεπ
05

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ - Στο επίκεντρο τα ζητήματα του «Χατζηκώστα»
Εκτύπωση

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεών της σε δομές υγείας των Ιωαννίνων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», κ. Καρβούνη, στην οποία συμμετείχαν, η Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού κα. Κωστή, η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κα. Βασιλείου, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών κα. Μανατάκη, τα μέλη του Δ.Σ κα. Ζερβού και κα. Μπαφατάκη (ως εκπρόσωπος των γιατρών) και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Αλαντάσση.

Σεπ
05

Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Συλλήψεις, μετά από καταδίωξη, για παράνομο κυνήγι
Εκτύπωση

Στη σύλληψη τριών συνολικά ατόμων, που εντοπίστηκαν να ασκούν παράνομη θήρα σε απαγορευμένη ζώνη (Ζώνη Α - Περιοχές Προστασίας της Φύσης) εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού μετά από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και με τη συνδρομή Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών.

Σεπ
05

Στην πράξη το… ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Εκτύπωση

Το οικονομικό επιτελείου της κυβέρνησης «έσπειρε» αυξήσεις φορολογικών συντελεστών και τώρα «θερίζει» μείωση δηλωθέντων εισοδημάτων - Από τα 75 δις που εμφάνισαν περίπου 6,1 εκ. νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του 2015, τα δηλωθέντα εισοδήματα υποχώρησαν πέρυσι κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, δηλαδή κοντά στα 73 δις ευρώ

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο, καθώς η ανάλυση των στοιχείων από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις επιβεβαίωσε τον χειρότερο εφιάλτη του: τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών εμφανίζονται μειωμένα κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και κυρίως στη σύνδεση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα.

Σεπ
05

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ξεκίνησε η λειτουργία τους ώστε να υποδεχθούν 1.450 παιδιά
Εκτύπωση

 

Τον ίδιο αριθμό παιδιών με πέρυσι (1.450 παιδιά), θα υποδεχθούν και φέτος οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι ξεκίνησαν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, ο αριθμός των παιδιών θα είναι ίδιος καθώς αυτές είναι οι δυνατότητες του προσωπικού και των κτηρίων.

Σεπ
05

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις
Εκτύπωση

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός τις οριστικές αποφάσεις για τον… πολύπαθο αερολιμένα που φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει ακόμηκαι ανταγωνιστικά προς άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής

 

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρούν οι τοπικοί και εμπλεκόμενοι φορείς, σε ότι αφορά τις εξελίξεις και τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Ήδη, όπως προαναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω ρεπορτάζ του «Α», οι μεταφερόμενες δεξαμενές πρέπει να θεωρείται η λύση που τόσο καιρό αναζητούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και φυσικά το υπουργείο Μεταφορών, ώστε επιτέλους το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη και ανταγωνιστικά προς άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Κέρκυρας και του Ακτίου.

Σεπ
05

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ - Τα διόδια της Εγνατίας στον… Αλ. Τσίπρα
Εκτύπωση

 

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στα Γιάννενα του Πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, οι δήμαρχοι της Ηπείρου, θα θέσουν υπόψη του, το μείζον ζήτημα – Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον ΣΕΑ Επισκοπικού το επίσημο κόψιμο της «κορδέλας» του νέου αυτοκινητόδρομου

 

Στα Γιάννενα θα βρεθεί σήμερα Τρίτη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου στις 12 το μεσημέρι, να εγκαινιάσει, επίσημα την Ιόνια Οδό.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Επισκοπικό, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα. Υπενθυμίζουμε πως η Ιόνια Οδός θα είναι ο τέταρτος δρόμος που εγκαινιάζεται επίσημα στη χώρα μετά τον Μορέα (Κόρινθος-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη), Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας) και Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα).

Σεπ
05

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Πολύτιμο «εργαλείο» είσπραξης παλιών και νέων οφειλών
Εκτύπωση

Μία ακόμη ευκαιρία για όσους χρωστούν στο δήμο, δίνεται μέσω της ρύθμισης των 100 δόσεων, που είναι ήδη σε ισχύ - Σημαντικά αποτελέσματα έφερε για τη Δημοτική Αρχή, η μηδενική ανοχή στους συστηματικούς κακοπληρωτές

 

Μια ακόμη σημαντική και πολύτιμη ευκαιρία, ίσως την τελευταία, να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δήμο, έχουν όσοι οφείλουν στο δήμο και ειδικά οι συστηματικοί κακοπληρωτές, με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία είναι ήδη σε ισχύ.

Σεπ
05

P&I ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ - Η κορυφαία Γερμανική εταιρεία λογισμικού επενδύει στα Ιωάννινα
Εκτύπωση

Παρουσία δεκάδων στελεχών της εταιρείας και εκπροσώπων Αρχών της πόλης, τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πάρκο

 

 

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά η μεγάλη Γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I –Ελλάς ΕΠΕ.

Σεπ
04

P&I ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ - Η κορυφαία Γερμανική εταιρεία λογισμικού επενδύει στα Ιωάννινα
Εκτύπωση

Παρουσία δεκάδων στελεχών της εταιρείας και εκπροσώπων Αρχών της πόλης, τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πάρκο

 

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά η μεγάλη Γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I –Ελλάς ΕΠΕ.

Σεπ
02

ΟΚΠΑΠΑ - Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Παιδικοί του Δήμου Ιωαννιτών
Εκτύπωση

Πρεμιέρα έκαναν χθες οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίο και ξεκίνησαν την λειτουργία τους με τους καλύτερους οιωνούς.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ο ΟΚΠΑΠΑ πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για να υποδεχτούν τους νέους μαθητές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος