• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
07

Στην πράξη η αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών
Εκτύπωση

 

- Αναδεικνύεται ο φυσικός πλούτος της Ηπείρου, μετά την επιτυχημένη ημερίδα που έγινε στο Πανεπιστήμιο - Παρουσιάστηκε ο ηλεκτρονικός πανδέκτης, μια βάση με 400 περίπου φαρμακευτικά φυτά, που περιλαμβάνει τις φαρμακολογικές ιδιότητες και θεραπευτικές εφαρμογές τους

 

Μια περιοχή με πολύ μεγάλη ποικιλία φαρμακευτικών φυτών, αποτελεί η Ήπειρος, καθώς, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, έχει να προσφέρει πολλά, στο πέρασμα των ετών, γύρω από τα φαρμακευτικά φυτά.

Νοε
07

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τα Γιάννενα
Εκτύπωση

Όλα έτοιμα και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

 

Στις κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αναμένεται να προσέλθουν χιλιάδες ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ. Για τη διαδικασία μίλησε χθες στο Ioannina TV, ο υπεύθυνος της ΝΟΕ, Δικηγόρος Μανώλης Καπελλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενική δοκιμή της ψηφοφορίας που έγινε στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εκλογή επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Νοε
07

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - Ζητούμενο η ανανέωση για τη Δημοκρατική παράταξη
Εκτύπωση

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, ο εκ των υποψηφίων για τη ηγεσία, περιόδευσε στην Ήπειρο

 

Τη δημιουργία μιας νέας παράταξης που θα διέπεται από εσωτερική δημοκρατία και τα στελέχη της θα σέβονται τους θεσμούς και το κράτος, θέτει ως βασικό στόχο για την επόμενη ημέρα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στα Γιάννενα, ομιλία, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, το οποίο αποτελούνταν από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πολλούς νέους ανθρώπους.

Νοε
07

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Τίμησε και φέτος τους πεσόντες στη μάχη της Γκραμπάλας
Εκτύπωση

Τους πεσόντες και όσους αγωνίστηκαν στην καθοριστική, για την νικηφόρα έκβαση του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ιστορική μάχη της Γκραμπάλας, τίμησε την Κυριακή, ο Δήμος Ζαγορίου.

Η εκδήλωση στον ομώνυμο Τύμβο αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο Τιμής για τη θυσία τους και το Έπος του 1940, στο οποίο περίοπτη θέση είχαν οι γυναίκες της Πίνδου και ανάμεσά τους οι Ζαγορίσιες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Γκραμπάλας, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους, της βουλής, της αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εφέδρων αξιωματικών, φορέων του Ζαγορίου και συγγενών των πεσόντων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Νοε
07

ΖΑΓΟΡΙ - Με μεγάλη συμμετοχή το «Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους
Εκτύπωση

 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Θεία Λειτουργία, που προηγήθηκε του Οδοιπορικού, στην εκκλησία του χωριού

 

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των Ασπραγγέλων και ευρύτερα του Ζαγορίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το «Οδοιπορικό Υγείας για την Πρόληψη των Παθήσεων».

Το οδοιπορικό οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Δήμο Ζαγορίου και τους Ιατρικούς Συλλόγους Ιωαννίνων και Αθηνών.

Νοε
07

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ - Από τη μία το «τέλος» τους και από την άλλη το… Δροσοχώρι
Εκτύπωση

Τη στιγμή που ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα καταργηθούν τα διόδια, έτσι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, στον σταθμό του Δροσοχωρίου ξεκίνησαν οι εργασίες για να μπει ρεύμα στα κτίρια!

 

Μια κατάσταση που δύσκολα μπορεί κανείς να ερμηνεύσει, παίρνει τις τελευταίες ημέρες «σάρκα και οστά» στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, κατάσταση που έχει να κάνει με τον σταθμό Διοδίων της Εγνατίας Οδού, στο Δροσοχώρι.

Και αυτό γιατί, ενώ χθες ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε δημόσια, πως τα διόδια με τη μορφή που σήμερα τα ξέρουμε θα καταργηθούν πιθανώς και ως το τέλος της χρονιάς, στο Δροσοχώρι, όλα δείχνουν πως ολοκληρώνονται οι εργασίες για να ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων.

Νοε
04

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Ο «λογαριασμός» στους δήμους για τις χωματερές
Εκτύπωση

 

Στην πράξη αποδεικνύεται η καλή δουλειά στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, που έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους, καθώς τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την περιοχή μας

 

Τον «λογαριασμό» για τις παράνομες χωματερές στέλνει στους δήμους, και σε δύο περιφέρειες, η πολιτεία. Κάνοντας την απειλή ετών πράξη, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προχώρησαν στον επιμερισμό των πρώτων 37,1 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα πρόστιμα των τριών πρώτων εξαμήνων, και μόλις αυτά υπογραφούν από τον υπουργό Εσωτερικών θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων.

Νοε
04

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Στο «μικροσκόπιο» το απολυτήριο Λυκείου με… 4 μαθήματα
Εκτύπωση

 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει εισηγηθεί στο υπουργείο την πρόταση περικοπής των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου, με την πολιτική ηγεσία να μην έχει λάβει ακόμα τελική απόφαση

 

Δραστικό ψαλίδι στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου με μόλις τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα και δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο για τους μαθητές Λυκείου επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, πρόταση να εξεταστούν το καλοκαίρι του 2018 μόνο σε τέσσερα μαθήματα οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου στα απολυτήρια διαγωνίσματά τους έχει στα χέρια του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Νοε
04

«Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Νοε
04

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Σταχτοπούτα» από τα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα
Εκτύπωση

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η μοναδική χορογραφία του Μπόρις Ακίμοφ θα ζωντανέψουν τη διάσημη ιστορία της Σταχτοπούτας.

 

Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία ως μπαλέτο σχεδόν δύο αιώνων, με την πρώτη χορογραφημένη εκδοχή της από τον σπουδαίο χορευτή και χορογράφο Λουί Αντουάν Ντιπόρ για το θέατρο Karntnertor της Βιέννης να χρονολογείται από το 1813.

Νοε
04

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ενδελεχής έλεγχος ακίνητης περιουσίας για όλα τα κληροδοτήματα
Εκτύπωση

Συστηματική και μεθοδική δουλειά με στόχο τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των κληροδοτημάτων, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, Γεωργία Γιώτη.

Κυρίως το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι τίτλων είναι ενδελεχείς σε Ιωάννινα, Αθήνα, Λάρισα και Κέρκυρα μετά από εσφαλμένες εγγραφές που διαπιστώθηκαν στο κληροδότημα Κων/νου Ιωαννίδη στην Αθήνα.

Στόχος, της προσπάθειας που κρύβει πίσω της ώρες δουλειάς από το σχετικό γραφείο του Δήμου, η διασφάλιση της περιουσίας των κληροδοτημάτων, θέμα πρωτίστως ηθικό και φυσικά οικονομικό.

Νοε
04

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Επιδότηση ενοικίου για φοιτητές, σε Άρτα και Πρέβεζα
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το ΤΕΙ Ηπείρου, πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 80 (κατ΄ εκτίμηση) δικαιούχους προπτυχιακούς φοιτητές του που φοιτούν στα Τμήματα της Άρτας και της Πρέβεζας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος