• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
10

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Και σε Δημοτικά των Ιωαννίνων τα σχολικά γεύματα
Εκτύπωση

Η εφαρμογή του προγράμματος, έχει σαν στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών και την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού

 

Μετά την Άρτα και την Θεσπρωτία, ξεκινούν εντός των προσεχών ημερών τα σχολικά γεύματα και σε δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων.

Τα δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ανέρχονται στα 20. Υπενθυμίζεται ότι στην Άρτα τα σχολεία είναι 19 και στη Θεσπρωτία επτά. Η διανομή, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Αγγελική Φωτεινού, θα ξεκινήσει σε 20 Δημοτικά των Ιωαννίνων το επόμενο διάστημα.

Ιαν
10

Πέντε παραστάσεις για την «Παναγία των Παρισίων»
Εκτύπωση

Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η νέα παραγωγή του Θεάτρου «Έκφραση»

 

Κι όμως… αξίζει να παλεύει κανείς για έναν καλύτερο κόσμο, με σεβασμό στην ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα! Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της ολοκαίνουριας παράστασης του Θεάτρου Έκφραση «Η Παναγία των Παρισίων», βασισμένης στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, που ανεβαίνει το τριήμερο 13 έως 15 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ιαν
09

ΕΜΠΟΡΟΙ - Ελπίδες για νέα αύξηση της κίνησης
Εκτύπωση

 

Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

 

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

Η ΕΣΕΕ σε σχετική εγκύκλιο επισημαίνει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιαν
09

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ενθαρρυντικά στοιχεία και μείωση των ατυχημάτων
Εκτύπωση

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έχει η Τροχαία Ιωαννίνων, στη διάθεσή της, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτά, στοιχεία που αφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως την οδηγική συμπεριφορά στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Όπως αποδεικνύεται από τη μία η αύξηση των ελέγχων και από την άλλη η παράδοση προς χρήση της Ιόνιας Οδού, συνέβαλαν στο να μειωθεί το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων.

Ωστόσο, προβληματισμός υπάρχει για την αύξηση των ορίων ταχύτητας από πλευράς των οδηγών καθώς, σύμφωνα με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, Γιώργο Αζέλη οι οδηγοί «πατούν παραπάνω» το γκάζι τόσο στην Ιόνια όσο και στην Εγνατία.

Ιαν
09

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ - Το μητρώο διαμεσολαβητών διασφαλίζει τον κλάδο και τους καταναλωτές
Εκτύπωση

Τη δυνατότητα να ελέγξουν άμεσα οι ίδιοι οι καταναλωτές – πελάτες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών τα στοιχεία και την τυπική νομιμότητα των ασφαλιστών στους οποίους απευθύνονται παρέχει το μητρώο των διαμεσολαβητών που τέθηκε σε λειτουργία.

Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι διαμεσολαβητές, που μπορούν να ελέγχουν όχι μόνο αν ανταποκρίνονται τα δικά τους στοιχεία καταχώρησης στο μητρώο, αλλά και να διαπιστώσουν εάν συνάδελφοί τους λειτουργούν νομότυπα ή όχι.

Ιαν
09

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - Δράσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα
Εκτύπωση

Αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις που αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστηκα, κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», προκειμένου να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα αλλά και για όλα όσα πρέπει να φροντίσουν το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης όσο και οι αρμόδιοι των εκάστοτε τμημάτων αναφέρθηκαν στα όσα γίνονται ή αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρουσα είναι και η προκήρυξη που αφορά τους Νέους Αγρότες, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη «βγει στον αέρα» στην περιοχή μας, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο κ. Θεοδωράκη συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των ενδιαφερομένων.

Ιαν
09

ΑΝΑΤΟΛΗ - Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των Μωμόγερων
Εκτύπωση

Το λαϊκό δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε ανήμερα των Θεοφανείων από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα Ανατολής.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε στις 11 το πρωί, από την έδρα της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, στην οδό Κερασούντος 13, στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου συγκεντρώθηκαν οι Μωμόγεροι.

Οι Μωμόγεροι περιόδευσαν στους δρόμους, τις πλατείες και τα σπίτια της Ανατολής ενώ το λαϊκό δρώμενο κορυφώνεται απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, όπου θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.

Ιαν
09

Συλλήψεις για πλαστογραφία
Εκτύπωση

 

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, μία 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 39χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ένα διαβατήριο των αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε επικολλημένη κλεμμένη ελληνική άδεια διαμονής.

Ιαν
09

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Αντιδράσεις και συγκεντρώσεις για το πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση

 

 

Κατατίθεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα, το οποίο, σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Ενδιάμεσοι, πιθανοί, «σταθμοί», η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές Τετάρτη και Πέμπτη, και η συζήτηση στην Ολομέλεια, από την Παρασκευή, με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Η κατάθεση θα γίνει με φόντο τις αντιδράσεις εργαζόμενων και συνδικάτων, για την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά στην απεργία, που αποσύρθηκε πριν τις γιορτές και «επιστρέφει» ως διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.

Ιαν
09

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Αναγκαία η απόκτηση «ετοιμοπόλεμων» παικτών
Εκτύπωση

Κάτι παραπάνω από αναγκαία είναι η ενίσχυση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με την απόκτηση τουλάχιστον τριών «ετοιμοπόλεμων» παικτών, κάτι το οποίο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά στο προχθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες».

Ιαν
09

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - Συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του εργαζόμενου Ν. Κωστάρα
Εκτύπωση

O Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, την οδύνη τους για την ξαφνική απώλεια του Νικόλαου Κωστάρα.

Ιαν
09

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α για την αναβάθμιση των προνοιακών δομών
Εκτύπωση

Με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των προνοιακών Δομών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε την θεσμική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).

Η ΕΕΤΑΑ ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό, ωρίμανση και διαχείριση έργων και προγραμμάτων, αλλά και στην οργάνωση, διοίκηση, προγραμματισμό κοινωνικής πολιτικής, κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος