Σεπ
26

ΟΚΠΑΠΑ - «Ασπίδα» για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες
Εκτύπωση

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης του ΟΚΠΑΠΑ, αλλά και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα

 

«Ο ΟΚΠΑΠΑ από την ίδρυσή του αποτελεί έναν σημαντικό βραχίονα του Δήμου στη χάραξη και την υλοποίηση κοινωνικών πολιτικών. Η τελευταία χρονιά ήταν διαφορετική καθώς στην καθημερινότητα όλων εισέβαλε η πανδημία. Μέσα στο ιδιαίτερα δύσκολο και δυσμενές περιβάλλον που εξακολουθούμε να ζούμε οι δράσεις που υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί ο Οργανισμός αποτελούν ασπίδα ειδικά για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Σεπ
25

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - Πολλά και υπαρκτά τα προβλήματα στα νοσοκομεία
Εκτύπωση

Τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναδείχθηκαν από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, επιχειρούν να αναδείξουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.

Σεπ
25

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προβληματισμός από τους βανδαλισμούς σε σχολεία
Εκτύπωση

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας των Ιωαννίνων, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, από τους βανδαλισμούς που έχουν προκληθεί σε σχολικά κτίρια.

Σεπ
25

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Προ των πυλών η αλλαγή σελίδας στις ΔΕΥΑ
Εκτύπωση

Ο Γεν. Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου, ανακοίνωσε από τα Γιάννενα την πρόθεση της Πολιτείας να μειώσει τον αριθμό των 118 ΔΕΥΑ, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα

Μια είδηση που μάλλον δεν περίμενε κανείς «έκρυβε» η χθεσινή παρουσία στα Γιάννενα του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαν. Γραφάκου.

Σεπ
25

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 11.5 εκ. ευρώ για έργα υποδομών και περιβάλλοντος
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή για τη μονάδα κομποστοποίησης στην Άρτα, αλλά και για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Πλάκα

Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη μονάδα κομποστοποίησης που θα κατασκευαστεί στην Άρτα, του οριστικού αναδόχου για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Πλάκα, καθώς και άλλα σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 11,5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με την προεδρία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Σεπ
24

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Το βλέμμα στραμμένο στη νέα τουριστική σεζόν
Εκτύπωση

Εφόσον αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία, η περιοχή μας ετοιμάζεται για το επόμενο καλοκαίρι, με την εταιρεία Apollo, να στοχεύει στο να φέρει στην Ήπειρο, επισκέπτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες – Στα Σύβοτα η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο καλοκαίρι και πάντα με την προϋπόθεση πως θα βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Ήπειρος, οργανώνεται με μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες, για να επιστρέψει στα περυσινά, εντυπωσιακά, ρεκόρ προσέλκυσης τουριστών.

Σεπ
24

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΠΓΝΙ - Σοβαρές οι επιπτώσεις σε αρκετά άτομα, λόγω… πανδημίας
Εκτύπωση

Σοβαρές φαίνεται πως είναι πλέον οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των Ελλήνων, καθώς σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύτηκαν άτομα με παραληρηματική ψύχωση με τον κορωνοϊό.

Σεπ
24

ΗΠΕΙΡΟΣ - Στο… ναδίρ ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα
Εκτύπωση

Το χρονικό διάστημα της πανδημίας από την ευρύτερη περιοχή μας, «χάθηκαν» στους δυο κλάδους 35,6 εκ. ευρώ!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η πριν λίγα 24ωρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αναφορικά με την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Οι απώλειες εισοδημάτων είναι τεράστιες και ο τζίρος κατέγραψε… ελεύθερη πτώση.

Σεπ
24

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Στηρίζει στην πράξη τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Εκτύπωση

Συμμετέχοντας σε προγράμματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Την περαιτέρω στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή του σε δύο προγράμματα που υλοποιεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σεπ
24

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Νέα σημεία ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους
Εκτύπωση

Μέσω της αξιοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU

 

Την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ιωαννιτών, αξιοποιώντας στο έπακρο την χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Σεπ
24

ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ - Πυρά για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου
Εκτύπωση

Και επιστολή προς τον Δήμαρχο, για να συζητηθεί στο Σώμα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

 

Βολές για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, εξαπέλυσε χθες, σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Σεπ
24

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Διήμερα εργαστήρια με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ
Εκτύπωση

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει δύο διήμερα αυτοτελή Κινηματογραφικά εργαστήρια με εισηγητή τον βραβευμένο σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ («Φιλιά εις τα παιδιά / Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη / Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί»)

Πρόκειται για δυο αυτοτελή εργαστήρια που στηρίζονται σε βιωματικές ασκήσεις και εστιάζουν στην κινηματογράφηση της προφορικής ιστορίας, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, καλλιεργώντας την παρατηρητικότητα, την ενσυναίσθηση και το ομαδικό πνεύμα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος