Φεβ
21

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξει όψη η Νιάρχου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Η Οικονομική Επιτροπή οριστικοποίηση χθες το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και προχωρούν

οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο – «Πράσινο φως» για δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών

 

Δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα, που δημιουργούν νέες υποδομές, αντιμετωπίζουν προβλήματα ζημιών και λύνουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών, προωθούνται προς υλοποίηση με χθεσινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορούν νέες δημοπρατήσεις, αναδείξεις προσωρινών, αλλά και οριστικών αναδόχων.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται έργα που έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα, να βελτιώσουν βασικές οδικές αρτηρίες και να διασφαλίσουν κατά καλύτερο τρόπο την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Το μεγαλύτερο από πλευράς προϋπολογισμού (25,7 εκ. ευρώ), είναι η οδός Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για το οποίο χθες οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης με τον Ανάδοχο.

Οδικά έργα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Εξάλλου, δύο πολύ σημαντικά έργα προωθούνται επίσης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το πρώτο αφορά τη δημοπράτηση της βελτίωσης της οδού Πλαταριά – Σύβοτα στην περιοχή Πλαταριάς που συγκεντρώνει χιλιάδες τουριστών και επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, με συνολικό προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, την κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τον οδοφωτισμό της.

Το δεύτερο μεγάλο έργο, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την υλοποίησή του, είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Αεροδρόμιο Παραμυθιάς», με συνολικό προϋπολογισμό 516.500 ευρώ, για το οποίο σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχός του.

Ακόμη η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

- Βελτίωση οδού Πλαταριάς – Συβότων με τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οδοφωτισμού αυτής, στην περιοχή της Πλαταριάς, προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ.

- Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή, προϋπολογισμού 392.000 ευρώ.

- Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κράψη - Ανατολική, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

- Κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό Ανθοχώρι-Περιστέρι, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

- Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

- Βελτίωση–αποκατάσταση πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες μέσω της ΕΟ 3, θέση Θανασέικα Άρτας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

- Αποκατάσταση βατότητας στον οικισμό Κερασιές Τ.Κ. Καταρράκτη για εξυπηρέτηση ΑμεΑ, προϋπολογισμού 81.500 ευρώ.

- Αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στο Μακρύκαμπο Αγνάντων Άρτας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

- Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Φράστα της Τ.Κ Αγνάντων μέσω της επαρχιακής οδού 22, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ με ΦΠΑ.

- Επισκευή θυροφραγμάτων άρδευσης στην περιοχή Λουτροτόπου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ με ΦΠΑ

Προσωρινοί ανάδοχοι

Ακόμη, από την Οικονομική Επιτροπή, επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα προηγούμενων διαγωνισμών και αναδείχτηκαν οι τελικοί ανάδοχοι των παρακάτω έργων, εκτός φυσικά από την Οδό Νιάρχου.

- Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. από Φιλιππιάδα έως Πρέβεζα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος «Εγνατία ΑΤΕΒΕ».

- Αποκατάσταση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Γ.Σ. Οικονόμου.

- Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Γεροπλάτανο - Ωραιόκαστρο, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Κ. Κούγκουλης,

- Αποκατάσταση σωληνωτού οχετού στην επαρχιακή οδό Χρυσοβίτσα – οροπέδιο Πολιτσών», προϋπολογισμού 16.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Νάκος.

- Κατασκευή διώρυγας προσαγωγής προς νερόμυλο Κρυονερίου και συρματοκιβωτίων προστασίας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Απόστολος Παπαϊωάννου.

- Αποκατάσταση οδών Θεσπρωτικού – Ριζοβουνίου - Παππαδατών – Μελιανών - Δ/ση με υπ'αρ.3410 επαρχιακή οδό και Πολυσταφύλλου – Νικολιτσίου – Άσσου - Θεσπρωτικού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.

- Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Παλαιομηχανή έως θέση Γιώργα στο Δ.Δ. Χειμαδιού, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Κώστας.

Αντιπλημμυρικά έργα

στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε χθες τα πρακτικά των διαγωνισμών για τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Πρόκειται για τα εξής:

- Καθαρισμός κοίτης ποταμού Λούρου - Ενίσχυση αναχωμάτων και επισκευή τεχνικών προϋπολογισμού 230.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γιώργος Ντάτσης και ΣΙΑ Ε.Ε.

- Καθαρισμός και αποκατάσταση πρανών ρεμάτων Γκούρας και Λάκκου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Ανδρέας Αναστασόπουλος.

- Καθαρισμός κοίτης ρέματος Κακκάβου και επισκευή υπαρχόντων αναβαθμών προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με ΦΠΑ Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.

Άλλα έργα

Εν τω μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε το αποτέλεσμα του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μεταφορά του υπολείμματος της εγκατάστασης επεξεργασίας ΑΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου προϋπολογισμού 1.271.571,74 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η Περιβαλλοντική Ενεργειακή Α.Ε..

Ακόμη, με αποφάσεις της Επιτροπής εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για έργα βελτίωσης κτηνοτροφικών υποδομών, ενώ αναδείχτηκε και ο ανάδοχος (Περικλής Ζώτος) του έργου: «Επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας», προϋπολογισμού 59.000 ευρώ.

Υποδομές εγγείων βελτιώσεων

Από την άλλη, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει πως παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων για «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του εκχωρημένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης ορίζεται για τις 22/04/2019.

Να σημειωθεί πως η δράση αφορά στη χρηματοδότηση βελτίωσης - επέκτασης κοινόχρηστων εγγειοβελτιωτικών υποδομών που συμβάλλουν στην αύξηση αποδοτικότητας της χρήσης νερού στη γεωργία και είναι συμβατά με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) για το υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου. Δικαιούχοι της δράσης είναι οι Δήμοι και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ακόμη, τη σύμφωνη γνώμη της για την προκήρυξη του έργου διευθέτησης ρέματος Λάκκας Ηγουμενίτσας, διατυπώνει με σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Ηγουμενίτσας η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.160.000 ευρώ. Το ΠΠΓΝΙ και η Αρχαία Δωδώνη

Τέλος, τη σύμφωνη γνώμη της, προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παρέχει η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου, για τη διαδικασία ανάθεσης προμήθειας εξοπλισμού για το πενταόροφο κτίριο νοσηλευτικών του μονάδων.

Πρόκειται για τις πράξεις:

- Προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού – Ομάδα εξοπλισμού 11, προϋπολογισμού 244.314 ευρώ.

- Προμήθεια εξοπλισμού αιμοδυναμικού εργαστηρίου – Ομάδα εξοπλισμού 8, προϋπολογισμού 66.558 ευρώ

Η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου διατύπωσε και σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης», προϋπολογισμού 106.835 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης- Φάση Α».

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος