Μαρ
20

«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» - Στήριξη στα τοπικά ΜΜΕ και… πρόκληση για ντιμπέιτ
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times} ul.ul1 {list-style-type: disc} Για αρκετά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα μίλησε χθες, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, σε μία πολύωρη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ολοκλήρωση του Β’ κύκλου κοινωνικής διαβούλευσης της παράταξης είχε την ευκαιρία να κάνει μία συνολική αποτίμηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας και αντανάκλασης στην ηπειρωτική κοινωνία, ταυτόχρονα όμως να αναφερθεί και σε θέματα της επικαιρότητας.
Για μια ακόμη φορά ο Σπ. Ριζόπουλος, άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη, ανεβάζοντας και τον πήχη της έντασης, προφανώς για το επόμενο διάστημα, με αντικείμενο μία δια ζώσης τηλεοπτική αντιπαράθεση (debate) μεταξύ των δύο αλλά και των άλλων υποψηφίων.
Με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο κ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για «χαμένο πακέτο» πολλών εκατομμυρίων στην Ήπειρο, αλλά και για τον σχεδιασμό της παράταξης εάν κληθεί να αναλάβει την περιφερειακή αρχή.
«Ο σχεδιασμός μας για την περίοδο 2021 – 27 είναι η ενίσχυση άυλων έργων και προσανατολισμός στις ανανεώσιμες πηγές, στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».
Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος επιχείρησε να προκαλέσει όχι τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο τον Αλ. Καχριμάνη σε μία «τηλεμαχία».
«Όπου θέλει. Στην πλατεία του Μετσόβου, στην Κόνιτσα, στο σπίτι του, στο ξενώνα του, για όποιο θέμα θέλει και όσες φορές θέλει. Το δίλημμα είναι ένα. Εγώ ή εκείνος, το παρελθόν απέναντι στο μέλλον. Καχριμάνης ή Ριζόπουλος είναι το ερώτημα. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική, αηδιαστική, καφενόβια ηχορύπανση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η ενίσχυση
των τοπικών ΜΜΕ
Από την άλλη, ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης του κ. Ριζόπουλου αφιερώθηκε στο δήθεν «σκάνδαλο» της ανάθεσης ενός έργου προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου από το ITV.
Όπως είπε το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί οποιονδήποτε είναι ο τρόπος που λειτουργεί κάθε επιχείρηση, για να εξασφαλίσει τη λειτουργία της και τις θέσεις εργασίας.
«Προσωπικά, εμένα που ανήκω και εργάζομαι ως επικοινωνιολόγος με θλίβει αυτό που γίνεται. Τα media είναι επιχειρήσεις και απασχολούν ανθρώπους. Δεν με ενδιαφέρει ο αποκλεισμός κανενός και δεν θα υποκριθώ ότι ενοχλήθηκα. Είμαι επιχειρηματίας και κάθε επιχειρηματίας οφείλει να κάνει ότι χρειάζεται για τα συμφέροντά του. Καμία σημασία δεν έχει αν είναι 5, 25 ή 150.000. Δεν θα είχαμε αυτό το ξεκατίνιασμα αν ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε χειριστεί τα media της Ηπείρου με αξιοπρέπεια όλα τα χρόνια. Και δουλειά υπάρχει και ανάγκη για όλους. Το θέμα μου δεν είναι κανένας επιχειρηματίας, αλλά από σήμερα και στο εξής να δω αν θα υπάρχει αμεροληψία απέναντι σε όλους», σημείωσε για να συνδέσει την υπόθεση με τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν για απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες συμφερόντων του από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Είμαι περήφανος για τις συμβάσεις που έχω κάνει και αν θα μπορούσα θα τις ξανάκανα. Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός να λέω άλλα πράγματα από αυτά που κάνω και καταλαβαίνω», σημείωσε.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος