Μαρ
20

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Ένα σημαντικό, διεθνές συνέδριο για την κρίση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φιλοξενεί έως τις 24 Μαρτίου το διεθνές Συνέδριο «Crisis in Contexts», της διεθνούς κοινότητας για την κοινωνικοπολιτισμική έρευνα ISCAR.

Ειδικοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για την κοινωνικοπολιτισμική έρευνα ενώ ο διάλογος θα ανοίξει και με νέους ερευνητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γιατρούς, βιολόγους, κοινωνιολόγους για τη σύγχρονη κρίση και πώς αυτή μπορεί να ξεπεραστεί.

Κατά την διάρκεια των εργασιών θα υπάρξει ημέρα νέων ερευνητών, φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας και φυσικά η αναγόρευση του καθηγητή από το Ελσίνκι, Yrjö Engeström, ενός σπουδαίου ερευνητή.

Τουλάχιστον 175 εισηγητές, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συνομιλούν για την κρίση στα διαφορετικά πλαίσια. Ερευνητές από την Ελβετία, τη Ρωσία, Καναδοί και Ιρλανδοί των Θετικών Επιστημών, ερευνητές της εκπαίδευσης από την Οξφόρδη, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, διεπιστημονικές ομάδες από τη Βραζιλία, την Ιταλία, Ισπανία και τα Βαλκάνια έρχονται στην Ελλάδα, και στα Γιάννενα και συνεργάζονται για μια νέα εκπαίδευση που θα συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης.

Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η Πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας ISCAR και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Κατερίνα Πλακίτση ενώ ειδική αναφορά έκανε και ο Κοσμήτορας της Σχολής. Για τις εργασίες μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων του Καναδά αλλά και της Βραζιλίας που έχουν αναλάβει την επόμενη διοργάνωση.

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη εκδήλωση το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων επιστήμης και αειφορίας της χώρας και του εξωτερικού.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβληθούν οι δράσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας προς την κατεύθυνση της αειφορίας στο πλαίσιο των επιστημονικών και εκπαιδευτικών πρακτικών για τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Arts and Mathematics – STEAM Εκπαίδευση).

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές στιγμές η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διευθυντή του Κέντρου Έρευνας της Δραστηριότητας, της Ανάπτυξης και της Μάθησηςτου Πανεπιστημίου του Ελσίνκι της Φινλανδίας κ. Yrjö Engeström σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος