Μαρ
21

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - Ευοίωνες οι προοπτικές για την ιδιοπαραγωγή τους
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ευοίωνες φαίνεται πως είναι οι προοπτικές για την ιδιοπαραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και την άμεση διάθεσή τους στον καταναλωτή, ένα χαρακτηριστικό που τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσει μονόδρομο, για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Όσο μεγαλύτερος μάλιστα είναι ο αριθμός εκείνων που μπαίνουν στο επάγγελμα και στην πρωτογενή παραγωγή, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η αναγκαιότητα ώστε τα ποιοτικά προϊόντα να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Η τυποποίηση έχει κάνει τεράστια βήματα στην Ελλάδα και οι προοπτικές που διανοίγονται για την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων μέχρι το τελικό στάδιο ίσως είναι για πρώτη φορά στην ιστορία, αρκετά ευνοϊκές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, τα παραπάνω αποτέλεσαν αντικείμενο της εκδήλωσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Σε αυτήν, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Μπακαλέξης στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, πλέκοντας το εγκώμιο της Γαλακτοκομικής, για το τεράστιο έργο και τη συνεισφορά της εδώ και δεκαετίες.

Η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα, χαρακτήρισε ως «υποσχόμενη δραστηριότητα» την ιδιοπαραγωγή όχι μόνο στο τυρί και το γιαούρτι, αλλά και στο παγωτό. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους τοπικών και θεσμικών φορέων με τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, να επαναλαμβάνει τη σπουδαιότητα που έχει για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα στο χαιρετισμό της χαρακτήρισε απαραίτητες τις συνεργασίες στην πρωτογενή παραγωγή, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη του δήμου Ιωαννιτών στο έργο της Γαλακτοκομικής.

Στον χαιρετισμό της, εκ μέρους του Δήμαρχου, Θωμά Μπέγκα, τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της Γαλακτοκομικής Σχολής που έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τυροκόμους, ενώ τη συνεχάρη για την σημερινή εκδήλωση.

«Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας, θεωρώ ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες αν πραγματικά θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να αναδείξουμε τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών θα είμαστε κοντά σας, όπως κάνουμε άλλωστε πάντα σε κάθε προσπάθεια που αφορά τον παραγωγικό τομέα του τόπου μας», είπε μεταξύ άλλων η κα. Μέγα.

Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Καθηγητής του Γεωπονικού Τμήματος Αν. Τσίνας επέμεινε στην αξιοποίηση των ποιοτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων και στην υπεραξία που αυτά μπορούν να προσδώσουν.

Ανακοίνωσε δε, ότι το πρώτο από τα τρία διετή προγράμματα για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών για την Γαλακτοκομία και Τυροκομία.

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Χριστ. Μπαλτογιάννης και ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Φ. Δεκόλης ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις υπηρεσιακών παραγόντων και αποφοίτων της Γαλακτοκομικής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος