Μαρ
22

ΔΡΟΣΙΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ – ΤΣΙΦΛΙΚΟΠΟΥΛΟ - Νέο κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Από τους αντιδημάρχους Γ. Βίνη και Ελ. Βασιλείου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο

 

Νέο κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης – Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, απεύθυναν χθες από κοινού οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Βίνης και Ελένη Βασιλείο, μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς- Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς- Πεντέλης , Γιώργος Πέτρου, κάλεσε τους έχοντες δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο των περιοχών Δροσιάς - Πεντέλης - Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου στα πλαίσια της σύνταξης της μελέτης της πράξης εφαρμογής.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, όπως είπε, πριν από λίγες διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, ενημέρωση των κατοίκων Δροσιάς και Πεντέλης για το θέμα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών.

«Μετά την εκτενή παρουσίαση του θέματος ακολούθησε συζήτηση, υποβλήθηκαν πολλά ερωτήματα, διατυπώθηκαν προβληματισμοί, εξωτερικεύτηκαν φοβίες, δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, επισημάνθηκε η υποχρέωση, εκ του νόμου, για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας και οι συνέπειες για την μη υποβολή τους, τονίστηκε η αναγκαιότητα για την έγκαιρη υποβολή τους και διευκρινίστηκαν οι προοπτικές και τα περαιτέρω στάδια του θέματος. Υπήρξε ακόμη δημόσια δέσμευση ότι οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα γίνουν δεκτές και μετά την 28 Μαρτίου», ανέφερε ο κ. Πέτρου.

Ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γιώργος Βίνης και η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αλλά και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης, Ελένη Βασιλείου, κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών «να μην καθυστερήσουν στην υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας» καθώς όπως υπογράμμισαν «αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, που είναι άλλωστε για όλους προτεραιότητα, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία περνά η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση των συνθηκών και του επιπέδου ζωής των κατοίκων».

Η κα. Βασιλείου και ο κ. Βίνης αναφέρθηκαν στην σημασία των ενεργειών ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουν αναπλάσεις χώρων, χώρων αναψυχής, πλατειών, διανοίξεις δρόμων και άλλα έργα υποδομής.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων, οι οποίες εξάλλου είναι υποχρεωτικές από την σχετική νομοθεσία για να μην καθυστερήσει η πρόοδος της μελέτης και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Δημόσιου διαγωνισμού για τη «μελέτη Πράξης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης Δροσιάς - Πεντέλης -Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών» που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών.

Τέλος ο κ. Μπαλάφας μέλος του Συλλόγου Δροσιάς - Πεντέλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και τη δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος