Μαρ
22

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Μεγάλο το rotation του Πετράκη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και με 200 από τους 240 να έχουν διεξαχθεί, οι ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα 434 ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με στοιχεία της Σούπερ Λιγκ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τους λιγότερους ποδοσφαιριστές έχει ο Αστέρας Τρίπολης, μόλις 23, ενώ τρεις ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει από 31 ποδοσφαιριστές.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, του Γιάννη Πετράκη, έχει ένα από τα μεγαλύτερα rotation του πρωταθλήματος, καθώς ο Έλληνας τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα 30 ποδοσφαιριστές.

Κατά κανόνα οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία είναι οι πρώτες που δίνουν φανέλα σε πολλούς παίκτες, είτε με ενίσχυση τον Ιανουάριο είτε με πολλές αλλαγές από το υπάρχον ρόστερ. Έτσι οι πέντε τελευταίες της βαθμολογίας έχουν χρησιμοποιήσει 29-31 παίκτες.

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών, που έχει χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα (οι ομάδες αναφέρονται με τη βαθμολογική τους σειρά, για να φανεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη θέση):

1. ΠΑΟΚ: 27

2. Ολυμπιακός: 29

3. ΑΕΚ: 26

4. Ατρόμητος Αθηνών: 24

5. Άρης: 28

6. Παναιτωλικός: 28

7. Παναθηναϊκός: 25

8. Λαμία: 27

9. Πανιώνιος: 31

10. Ξάνθη: 27

11. Αστέρας Τρίπολης: 23

12. ΑΕΛ: 29

13. ΠΑΣ Γιάννινα: 30

14. ΟΦΗ: 31

15. Λεβαδειακός: 29

16. Απόλλων Σμύρνης: 31

Οι τερματοφύλακες

Αυτός που αλλάζει δύσκολα σε μια ενδεκάδα είναι ο τερματοφύλακας. Ακόμα και αν οι περισσότερες ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει δύο ως τώρα, δεν παύει στις περισσότερες ο ένας να είναι βασικότατος.

Οι 11 από τις 16 ομάδες λοιπόν, έχουν χρησιμοποιήσει από δύο τερματοφύλακες. Συνηθισμένος αριθμός σε μια σεζόν, αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή τον Ιανουάριο.

Σε τρεις ομάδες ο τερματοφύλακας δεν αλλάζει με τίποτε ως τώρα. Στην Ξάνθη ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, στην ΑΕΛ ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον και στον ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Βέβαια και στον Άρη όλα τα παιχνίδια τα έχει ξεκινήσει ο Χούλιαν Κουέστα, αλλά μια αποβολή του έδωσε χρόνο και σε δεύτερο. Δύο ομάδες έχουν δώσει γάντια σε τρεις τερματοφύλακες. Ο Πανιώνιος και ο Απόλλων Σμύρνης.

3 τερματοφύλακες: Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης.

2 τερματοφύλακες: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος Αθηνών, Άρης, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λεβαδειακός.

1 τερματοφύλακας: Ξάνθη, ΑΕΛ, ΠΑΟΚ.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος