Απρ
18

ΒΙΠΕ - Μία ακόμη ακτιβιστική δράση της Greenpeace
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ακτιβιστική δράση ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων έκανε χθες η Greenpeace, στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας με επικεφαλής τον Τάκη Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί: του ελληνικού λαού ή της πετρελαϊκής βιομηχανίας;

Η Greenpeace ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με την ενεργειακή και κλιματική πολιτική της Ελλάδας.

Μιλώντας για τη δράση ο κ. Γρηγορίου υποστήριξε ότι «προκαλεί απορία η ευκολία με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραχωρήσει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και θάλασσας σε πετρελαϊκές, ακόμα και σε σπάνιας ομορφιάς και υψηλής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας περιοχές της χώρας, όπως η Ήπειρος, το Ιόνιο νησιωτικό σύμπλεγμα, η νοτιοδυτική Κρήτη και ο Κυπαρισσιακός κόλπος».

Συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, προστατεύουμε την υδρολογική καρδιά της Ελλάδας, τα ποιοτικά μας προϊόντα, τον ήπιο τουρισμό και, πάνω από όλα, την υγεία μας» δήλωσε μέλος της επιτροπής της περιοχής της Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος