Απρ
18

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» - Με σχέδιο για την πόλη της επόμενης τετραετίας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Με αιχμή του δόρατος το έργο της τελευταίας πενταετίας και με συγκεκριμένες αναφορές στα επόμενα βήματα, η ομιλία του Θ. Μπέγκα, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξής του

 

Με πολλές αναφορές στο σχέδιο της παράταξής του και του ίδιου, για το μέλλον της πόλης την επόμενη τετραετία και με ακόμη περισσότερες αναφορές, στο έργο που έγινε την τελευταία πενταετία, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εγκαινίασε χθες το βράδυ το εκλογικό κέντρο της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

Παρουσία όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, και πλήθους κόσμου, ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως από το 2014 μέχρι σήμερα έγιναν πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού, χάρη στις δράσεις του ΟΚΠΑΠΑ, του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ. Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε πως «το 2023, το σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα Νέα Γιάννενα πρωτεύουσα πολιτισμού».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική τόνισε πως σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταφέρει να ξεπληρώσει, μέσα σε μια πενταετία, 20 εκ. ευρώ παλιά χρέη και δάνεια και ήδη επέστρεψε στους πολίτες και την κοινωνία 8 εκ. ευρώ πλεόνασμα, ενώ η Δημοτική Αρχή, μείωσε τα δημοτικά τέλη έως και 30%.

Για τα έργα που έχουν γίνει ο κ. Μπέγκας ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το 2019, με χρήματα του δήμου, μέτρο-μέτρο, γειτονιά-γειτονιά κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε περισσότερα από 40 χιλιόμετρα ασφάλτου, επενδύοντας πάνω από 24 εκ. ευρώ. Και θα συνεχίσουμε, με εξασφαλισμένους πόρους, μέχρι να φθάσουμε την άσφαλτο και στην τελευταία γωνιά του Δήμου και στο τελευταίο σπίτι… Το 2019, έχουμε υλοποιήσει και υλοποιούμε πάνω από έξι χιλιόμετρα πεζοδρομίων, 13 πάρκα και πλατείες, 33 παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και κρίσιμους δημόσιους χώρους. Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα την ιδανική πόλη για να ζεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στον τομέα του περιβάλλοντος σημειώνοντας πως ο Δήμος επενδύει 50 εκ. ευρώ σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης, ενώ για τον τουρισμό είπε χαρακτηριστικά: «Το 2019, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, αναπτύσσοντας το αεροδρόμιο και προωθώντας την ομορφιά του τόπου μας, έχουμε κάνει τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, εισόδημα και δουλειές για όλους».

Από την άλλη η χθεσινή ομιλία Μπέγκα, πέρα από τις πολλές αναφορές στο έργο της Δημοτικής Αρχής και το σχέδιο για τα επόμενα χρόνια, «έκρυβε» και αρκετές αιχμές πως τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Κάποιοι, ανακαλύπτουν τα Γιάννενα, για πρώτη φορά. Μιλούν σα να προήρθαν από παρθενογέννηση. Σα να μην είχαν ποτέ θέση ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση. Κάποιοι, φθάνουν στο σημείο να υπόσχονται, συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, «έξυπνο Δήμο», σχέδια για τη λίμνη, κοινωνικά προγράμματα. Ας φρεσκάρουμε, λοιπόν, τη μνήμη μας. Είμαστε εμείς, που καταρτίζουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία, συμμετοχικό προϋπολογισμό, καθιστώντας τους πολίτες συμμέτοχους στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου. Είμαστε εμείς, που έχουμε διασφαλίσει τους πόρους, για να κάνουμε πράξη την «έξυπνη πόλη». Είμαστε εμείς, που έχουμε ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να αναπλάσουμε όλη την παραλίμνια ζώνη ως το Πέραμα, να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο κέντρο για το παιδί στο παλιό Άσυλο Ανιάτων, ένα ανοιχτό πάρκο άθλησης και πολιτισμού δίπλα στη λίμνη, μια εμβληματική κεντρική πλατεία, αντάξια του μεγέθους της πόλης. Είμαστε εμείς, που βραβευτήκαμε και γίναμε πρότυπο για την εισαγωγή της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, στην εξυπηρέτηση των δημοτών στις συναλλαγές τους με το Δήμο», είπε μεταξύ άλλων.

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μπέγκας, παρουσίασε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος