Απρ
18

ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ - Μια… κρύο και μία… ζέστη για την απόκτηση διπλώματος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το αλαλούμ που επικρατεί, εδώ και αρκετό καιρό, για τους υποψήφιους οδηγούς, καθώς ελάχιστοι τυχεροί πρόλαβαν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης, τα Χριστούγεννα, αλλά πλέον η διαδικασία αυτή σταμάτησε και πάλι.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο βασικός λόγος για την αρχική αποχή από τις εξετάσεις αναφερόταν στους εξεταστές – υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών, ωστόσο αυτή τη φορά έχει να κάνει με το πολυνομοσχέδιο και οι προβλέψεις του υπουργείου Μεταφορών σε αυτό για την αλλαγή του τρόπου εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένες προβλέψεις όπως η υποχρεωτική ασφάλιση για το αστικό και ποινικό κομμάτι τόσο των υποψηφίων όσο και των εκπαιδευτών, αλλά και άλλες που σχετίζονται και με φορολογικές παραμέτρους συναντούν την αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτών οδήγησης.

Η πολιτική ηγεσία καταγγέλλει τον κλάδο ότι εξυπηρετεί μικροπολιτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, ωστόσο η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτών επιμένει στους αρχικούς λόγους της άρνησης να συμμετέχει στις εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Γ. Παπαγεωργίου, μιλώντας χθες στο Ioannina TV, τόνισε πως το υπουργείο κακώς θεωρεί ότι αντιμετωπίζεται στην πράξη το ζήτημα της ασφάλισης, καθώς προκύπτουν συγκεκριμένα ζητήματα που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά προϊόντα των εταιρειών.

Ο κ. Παπαγεωργίου πάντως παραδέχθηκε πως οι εξεταστές και οι εκπαιδευτές στα Γιάννενα και τις Σέρρες προφανώς μπορούν να θεωρηθούν τυχεροί αφού καλύπτονται από τις διατάξεις, λόγω του ότι στις περιοχές τους λειτουργούν πίστες εξέτασης.

«Αυτό όμως δεν ισχύει πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα. Το υπουργείο λέει ότι έχει εξασφαλίσει χώρους για τις εξετάσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, όμως αυτό δεν ισχύει», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος