Μαϊ
18

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Στο επίκεντρο τα προβλήματα της παραλιμνίου περιοχής
Εκτύπωση

Με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Μαβίλη συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιοι της Κοινότητας Ιωαννίνων.

 

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν και να καταγράψουν προβλήματα της παραλιμνίου αλλά και να αναδείξουν την ανάγκη ενιαίας τουριστικής αντιμετώπισης του Μώλου και του Νησιού.

Το Νησί, όπως τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιορόκας, αποτελεί την τουριστική ναυαρχίδα του Δήμου. Ο γραφικός οικισμός, τα μουσεία, τα μοναστήρια και οι άνθρωποί του είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας η οποία πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί.

«Για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», τον υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, για όλους εμάς πρώτο και βασικό μέλημα είναι να λύσουμε τα μικρά και καθημερινά.

Να διασφαλίσουμε υπηρεσίες καθαριότητες τέτοιες που αρμόζουν στο Νησί, να εξωραΐσουμε και να καλλωπίσουμε κάθε γωνιά κοινόχρηστου χώρου και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους που μένουν εκεί να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας. Για να συμβούν αυτά δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα, ούτε πολύς χρόνος, ούτε μελέτες και προγράμματα. Χρειάζεται θέληση και μεράκι τα οποία διαθέτουμε. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν ορισμένες φορές όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα και διακόπτεται η δυνατότητα επικοινωνίας, θα εξετάσουμε την προμήθεια ενός ειδικού σκάφους για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Κατά την συνάντηση που έγινε με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Μαβίλη αναδείχθηκαν τόσο τα δικά τους προβλήματα όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Σ’ αυτά αναφέρθηκε η υποψήφια στην Κοινότητα Ιωαννίνων, Άγγυ Χαρατσάρη, υπογραμμίζοντας ότι η παραλίμνιος αποτελεί την βιτρίνα της πόλης και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα από τον δήμο.

«Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κατέθεσαν τα προβλήματα τους τα οποία κατέγραψαν μέλη της παράταξής μας προκειμένου να επεξεργαστούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Το σημαντικότερο από αυτά είναι τα τέλη που καταβάλουν στο Δήμο σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός. Από τον επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιο δήμαρχο αναλύθηκε πλήρως η πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη και την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που απώτερος στόχος της είναι η αύξηση των τουριστών, η αύξηση των εσόδων και η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας», τόνισε.

Στην παραλίμνιο εδώ και χρόνια λειτουργεί το δημοτικό περίπτερο. Είναι ένας χώρος αφημένος ουσιαστικά στην τύχη του και με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Το περίπτερο αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν πολυχώρο που θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες.

Σκοπός της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι η αναβάθμισή του ώστε να αποτελέσει πηγή επικοινωνίας και ενημέρωσης για όλα τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου.

Επιβάλλεται δε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να είναι ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όπου η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

«Η κατάσταση που καταγράφεται σήμερα στην παραλίμνια ζώνη, αυτή που αποτελεί χώρο περιπάτου για τους Γιαννιώτες και βασικό προορισμό για τους τουρίστες είναι απογοητευτική. Ο πεζόδρομος σε ορισμένα σημεία είναι αδιάβατος καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένες εδώ και πολύ καιρό πλάκες, ενώ σημαντικές είναι οι φθορές στα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα. Πρόκειται για μικρά ζητήματα αλλά είναι αυτά που αφήνουν τις εντυπώσεις στους τουρίστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της παράταξης.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος