Μαϊ
23

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» - Με σχέδιο και έργο για τα Νέα Γιάννενα
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θ. Μπέγκας καλεί όλους τους δημότες, σήμερα στην Πλατεία Μαβίλη – Έργα, ύψους 2,5 εκ. ευρώ υλοποιήθηκαν ή εξελίσσονται στην Δ.Ε. Περάματος

 

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες έστειλε χθες η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα, ενόψει της σημερινής κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης, που θα αρχίσει στις 8.00 το απόγευμα και θα γίνει στην Πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο.

Συγκεκριμένα, όλους τους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, από τα Γιάννενα, την Ανατολή, το Πέραμα, την Παμβώτιδα, την Πεδινή και το Νησί, προσκαλεί ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στη σημερινή «γιορτή της αλήθειας», όπως χαρακτηρίζει η «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης.

 

Λόγω των γνωστών εκλογικών περιορισμών στις εμφανίσεις των υποψηφίων, την πρόσκληση του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, μετέφεραν δύο υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι, η Γωγώ Γιώτη, Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα και η Εύη Σίμου - Σκαπινάκη, Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

«Σας καλούμε όλους, σε μια γιορτή της αλήθειας. Δίπλα στη λίμνη, στο πιο ισχυρό στοιχείο του μεγάλου μας Δήμου Ιωαννιτών. Ο σημερινός και αυριανός Δήμαρχος μας, ο Θωμάς Μπέγκας και η παράταξη μας, η «Ενότητα Πολιτών -Νέα Γιάννενα», σας καλούμε σε μια εκδήλωση γιορτή. Μια αφορμή να μιλήσουμε για όλα όσα έγιναν στο Δήμο μας, για «την αλήθεια του έργου μας». Να μιλήσουμε για όλα όσα σχεδιάζουμε για τα Νέα Γιάννενα, την ιδανική πόλη για να ζεις. Χτίζουμε μαζί τα Νέα Γιάννενα, με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο. Γιατί στα Γιάννενα, το μέλλον συμβαίνει τώρα», ήταν το μήνυμα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και του επικεφαλής, Θωμά Μπέγκα το οποίο μετέφερε η Εύη Σίμου - Σκαπινάκη.

Συνέχισε η Γωγώ Γιώτη και απευθυνόμενη εκ μέρους της παράταξης προς όλους τους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς, σε κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών, είπε: «Το 2014, μας τιμήσατε με την ψήφο σας, μας δώσατε ισχυρή εντολή και την ευθύνη να πάμε τον μεγάλο Δήμο Ιωαννιτών μπροστά. Να κλείσουμε «πληγές» του παρελθόντος και να οικοδομήσουμε σε στέρεα θεμέλια τα Νέα Γιάννενα. Μαζί με το Δήμαρχο μας, το Θωμά Μπέγκα, 4,5 χρόνια τώρα, δουλέψαμε όλοι με αφοσίωση, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να αντιμετωπίζουμε τις εκλογές της Κυριακής ως μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Επίσκεψη στο Πέραμα

«Στη Δημοτική Ενότητα Περάματος έγιναν πολλά. Ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται έργα 2,5 εκ. ευρώ. Όμως τα καλύτερα έρχονται. Γιατί η επόμενη τετραετία - με τα έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση - θα είναι κυριολεκτικά μια … «άλλη μέρα» για το Πέραμα.Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα», είπε εξάλλου απευθυνόμενος στους κατοίκους του Περάματος ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

«Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή, μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων και σε αυτή την «ταυτότητα» επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ πιο δυναμικά στον τουριστικό «χάρτη» του Δήμου μας», όπως υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας, στην προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης, στο Πέραμα.

Και συνέχισε λέγοντας πως «τη νέα τετραετία, η νέα Δημοτική Αρχή – που είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε εμείς – θα έχει να υλοποιήσει ένα έργο περίπου 200 εκ. ευρώ από ΕΣΠΑ, από δικούς μας πόρους και διάφορες άλλες πηγές χρηματοδότησης που έχουμε εξασφαλίσει. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά αφορά τη Δ.Ε. Περάματος».

Αναφερόμενος στο έργο που ολοκληρώθηκε ή εξελίσσεται στη Δ.Ε. Περάματος αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου, είπε πως πρόκειται για συνολικό έργο 2,5 εκ. ευρώ στον τομέα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών σε όλες τις Κοινότητες. Άλλο ένα «πακέτο» έργων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος που αφορούν και αυτά βελτίωση υποδομών, θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ ένα σημαντικό τμήμα από τα εγκεκριμένα έργα του 1,8 εκ. ευρώ που αφορούν αγροτική οδοποιία, θα υλοποιηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το Πέραμα, το σχέδιο που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή στοχεύει να ενισχυθεί η τουριστική και αθλητική του ταυτότητα, για να πάρει αυτό που του αναλογεί από το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στα Γιάννενα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, υπογράμμισε πως με το αεροδρόμιο και την επικοινωνία του προορισμού «Ιωάννινα», έγινε μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια επένδυσης στον τουρισμό γιατί είναι μια πηγή εισοδήματος στην κοινωνία.

Ο Θ. Μπέγκας, αναφέρθηκε σε ένα έργο «καθοριστικό για το μέλλον του Περάματος», όπως το χαρακτήρισε, τον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο που ενώνει το Πέραμα με τα Γιάννενα και θα φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια παραλίμνια περιοχή που σήμερα είναι άβατο. Είναι έργο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που προβλέπει σημεία αναψυχής και θέασης στη λίμνη, κιόσκια, ξύλινες προβλήτες, ειδικό φωτισμό και πολλά άλλα

Όπως είναι γνωστό η μελέτη ολοκληρώθηκε και αναμένεται άμεσα «να ανοίξει» η σχετική πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως στοχεύοντας να δοθεί μια νέα πνοή στο Σπήλαιο Περάματος, ολοκληρώθηκε ένα έργο πολύ σημαντικό και πολύ εντυπωσιακό που αφορά στην αλλαγή του φωτισμού , ενώ η πίστα για τον αεραθλητισμό που κατασκεύασε η σημερινή Δημοτική Αρχή πάνω από τους Λιγγιάδες προσελκύει αεραθλητές από όλο τον κόσμο.

Στο θέμα των τουριστικών και αθλητικών υποδομών, ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε τον σχεδιασμό για το λιμανάκι του Περάματος, όπου με τη δυνατότητα της λειτουργίας του παρκινγκ λεωφορείων και σε συνεννόηση με τους λεμβούχους θα μπορέσει να λειτουργήσει με τα καραβάκια η γραμμή Νησί – Πέραμα - Μώλος, ώστε να μπορεί ένα λεωφορείο να έρχεται στο Πέραμα και να πηγαίνει ο επισκέπτης με το καραβάκι στο Νησί και τα Γιάννενα.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για όλο το λεκανοπέδιο και για το Πέραμα, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού, έργο 19 εκ. ευρώ για το οποία άμεσα πρόκειται να ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος