Μαϊ
23

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Στην Ανατολή η κεντρική προεκλογική εκδήλωση
Εκτύπωση

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής θα πραγματοποιήσει την τελευταία ανοιχτή προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

 

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Γιάννενα - Νέα Εποχή» για την επόμενη τετραετία και θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

 

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ συναντήθηκε με τους κατοίκους της Μπάφρας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να καταθέσει τις προτάσεις για τον ρόλο των κοινοτήτων και των συμβουλίων.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε και καταγράφονται στο πρόγραμμα της παράταξης είναι:

- Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και λήψη των μέτρων που θα προταθούν για την περιοχή Ανατολής, Νεοκαισάρειας και Μπάφρας.

- Αποκατάσταση των στάσεων των αστικών λεωφορείων.

- Καθαρισμός των δασών, εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος συστήματος προστασίας, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

- Καθαρισμός των αυλάκων και της καταβόθρας ώστε να αποφεύγονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων θα είναι συνεχής και η στήριξή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα και επί τόπου τα καθημερινά προβλήματα. Έτσι θα επιτευχθεί αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Στο ιστορικό κέντρο

Εξάλλου, με αντιπροσωπεία κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων του ιστορικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της Κοινότητας Ιωαννίνων.

Η συνάντηση έγινε μετά το υπόμνημα 242 κατοίκων και επιχειρηματιών το οποίο αφορούσε στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής.

Η παράταξη «Γιάννενα - Νέα Εποχή» έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Αυτό τονίστηκε και στη συνάντηση με τους κατοίκους ενώ επισημάνθηκε ότι συγκεκριμένα αιτήματα των κατοίκων είναι απολύτως δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα και με μικρό κόστος.

Εκ μέρους της παράταξης μίλησε στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα σημειώνοντας ότι στην πόλη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως αυτά των παλιών λεωφορειακών σταθμών και του Ασύλου Ανιάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.

«Επισημάναμε έγκαιρα με τις παρεμβάσεις μας τα προβλήματα αυτά και διαμορφώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των περιοχών στην οποία σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων που ανήκουν στον Δήμο αλλά και σε ιδιώτες. Είναι γεγονός ότι η περιοχή γύρω από τα παλιά ΚΤΕΛ μετά την απομάκρυνσή τους έχει περάσει σε μία φάση παρατεταμένης παρακμής και δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την αναβάθμισή της. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Ζωσιμαδών και στην ΚΑ Φεβρουαρίου αποτελούν εστίες μόλυνσης και κινδύνων. Είναι μία εικόνα που δεν αξίζει στην πόλη μας. Για τα θέματα αυτά ο επικεφαλής της παράταξης μας συναντήθηκε με την διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι τα κτίρια αυτά δεν είναι ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ. Ανήκουν σε τέως οικοδομικό συνεταιρισμό και έχουν δικαιούχους- ιδιώτες. Η θέση μας είναι ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή. Θα επιδιώξουμε ο Δήμος να έλθει σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τους δικαιούχους ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης», τόνισε.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος