Μαϊ
25

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - «Την Κυριακή αποφασίζουμε για τη Νέα Εποχή στα Γιάννενα»
Εκτύπωση

Το τελικό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, έστειλε με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή», Μωυσής Ελισάφ.

 

Ο κ. Ελισάφ, τονίζει αρχικά πως την Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του Δήμου μας και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημειώνει και τα εξής: «Είναι ξεκάθαρος και διακηρυγμένος στόχος της παράταξης μας ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη έξω και πέρα από κομματικές προτιμήσεις, οι οποίες εξάλλου έχουν το δικό τους πεδίο, τη δική τους κάλπη, για να εκφρασθούν. Η πόλη που ζούμε καθημερινά όλες και όλοι μαζί δεν χρειάζεται άγονες συγκρούσεις, δεν χρειάζεται σκοπιμότητες και αδιαφάνεια. Χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Χρειάζεται διάθεση προσφοράς. Χρειάζεται πάνω από όλα συνείδηση ότι ήρθε η ώρα τα δικαιώματα μας να πάψουν να είναι σε ομηρία των τοπικών κατεστημένων και ξεπερασμένων νοοτροπιών».

Παράλληλα, με την ομιλία Ελισάφ στην Ανατολή, έπεσε η αυλαία των ανοιχτών προεκλογικών συγκεντρώσεων της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Μιχάλη Ράπτη και στη συνέχεια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τζένη Παγγέ προλόγισε τον Μωυσή Ελισάφ, αναφέρθηκε στην επιστημονική του πορεία αλλά και στο πάθος του να προσφέρει στην πόλη και στον Δήμο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους κατοίκους της Ανατολής για τη δυναμική τους παρουσία και την στήριξη της παράταξης.

Αναφέρθηκε στην προγραμματική πρόταση της παράταξης, σημειώνοντας ότι είναι βαθιά προοδευτική καθώς προέρχεται από ενδελεχή μελέτη και γνώση των προβλημάτων αλλά και μέσα από συνεχή διαβούλευση και καθημερινή επαφή με όλους τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου.

«Η παράταξή μας άφησε πίσω τις ανούσιες χωρίς περιεχόμενο διαμάχες του παρελθόντος που σε πολλές περιπτώσεις είχαν ως αφετηρία στενά μικροκομματικά συμφέροντα, αφουγκράστηκε και εξέφρασε τη δική σας βούληση για υπέρβαση αυτών των διαιρέσεων θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας την επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα το κοινό καλό, αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον. Γι αυτό και η παράταξή μας είναι μια βαθιά δημοκρατική παράταξη. Μια δύναμη προόδου», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα λειτουργήσει με μοναδικό σκοπό να οδηγήσει τα Γιάννενα στο μέλλον, χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος. Κι αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το Δήμο ως σκαλοπάτι για άλλους προορισμούς, δεν έχει άλλες επιδιώξεις, όραμα και φιλοδοξία του είναι να δει την πόλη να ξεχωρίζει, να ομορφαίνει και να προκόβει.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της παράταξης για τις Δημοτικές Ενότητες, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να έχουν τη δική τους αυτοτελή ζωή, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και να λύνουν τα προβλήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής μας.

Σε Πανεπιστήμιο και ΚΑΠΗ

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Ιωανίνων όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με συναδέλφους του πανεπιστημιακούς και με τους εργαζόμενους της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η επιστροφή του στο χώρο που υπηρέτησε επί σειρά ετών είχε στιγμές συγκίνησης ενώ έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει το σχέδιο του για τον μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας Δήμου και Πανεπιστημίου τόσο για την επίτευξη της προγραμματισμένης εξωστρέφειας όσο και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Ελισάφ, λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου περιόδευσε στο Κάστρο, όπου μίλησε με φίλους και γνωστούς καθώς είναι η γειτονιά όπου έζησε για πολλά χρόνια και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ.

Στις συναντήσεις με τους κατοίκους έγινε αναλυτική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και για το σχέδιο της παράταξης που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συνάντηση που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Με τα μέλη της διοίκησης συζήτησε το πρόγραμμα για το αύριο του Δήμου και την ανάγκη συνεργασίας όλων σε ένα κοινό όραμα που θα βάλει τα Γιάννενα στο χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος