Μαϊ
25

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα στις Ευρωεκλογές
Εκτύπωση

Προτεραιότητα στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, δίνουν ξεκάθαρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα Γιάννενα, όπως φάνηκε και από όσα είπαν χθες, οι βουλευτές του κόμματος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Νομαρχιακής.

 

Η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς και ο βουλευτής Γιάννης Στέφος επισήμαναν την κρισιμότητα και τα διακυβεύματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχουν αντιστοίχιση και στις ευρωπαϊκές αλλά και στις εθνικές πολιτικές.

Ένα κάλεσμα εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας απηύθυνε ο Χρ. Γρίβας με την καΤζούφη στη συνέχεια να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κρισιμότητα της ψήφους για τη νέα γενιά και ειδικά για τους 17χρονους που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οι ίδιοι το μέλλον στα χέρια τους.

«Καλούμε τους 17χρονους να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον. Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε το δικαίωμα ψήφου για τους 17χρονους, η κυβέρνηση αυτή προσπάθησε να αντιμετωπίσει την ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση αυτή προχώρησε στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, έδωσε νέα πνοή στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και επιχειρεί με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να κάνει την ανάσχεση του brain drain στοχεύοντας στην επιστροφή στη χώρα χιλιάδων νέων», τόνισε η καΤζούφη.

Ο Γ. Στέφος από την πλευρά του έκανε έναν σύντομο απολογισμό τετραετίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας όμως στο ότι τα διακυβεύματα αναφέρονται κυρίαρχα στο μέλλον της Ευρώπης.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιες δυνάμεις θέλουμε να οδηγήσουν την Ευρώπη και σε ποια κατεύθυνση. Θέλουμε τη διεύρυνση των ευρωπαϊκών δυνάμεων, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ή ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο που μεταφέρεται και στη χώρα από την Ν.Δ και τον κ. Μητσοτάκη;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Χρ. Μαντάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι πολίτες θα ενισχύσουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές αποδοκιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις κατεστημένες πολιτικές νοοτροπίες που επιχειρούν την παλινόρθωση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος