Ιουν
19

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια και στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Κ. Τασούλας, Στ. Καλογιάννης, Γ. Αμυράς, Κ. Δαρδαμάνης και Μ. Τσολάκη, Μ. Κεφάλα και Σ. Τζαρούχη, οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Ιωαννίνων – Ποιοι και ποιες στελεχώνουν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια σε Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα

 

Και με τη «σφραγίδα» της Νέας Δημοκρατίας, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Ήπειρο, «ρίχνονται» πλέον στη «μάχη» των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν χθες από τη Νέα Δημοκρατία επίσημα και σε ότι αφορά την Ήπειρο, δεν υπήρξαν τίποτα ιδιαίτερες εκπλήξεις, με εξαίρεση τη Θεσπρωτία, όπου έμεινε εκτός ψηφοδελτίου ο πρώην υπουργός, Αντώνης Μπέζας.

Στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων μετά τις δύο ανακοινωθείσες υποψηφιότητες των Κώστα Τασούλα και Γιώργου Αμυρά, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το σύνολο του ψηφοδελτίου που απαρτίζεται από τους Κωνσταντίνο Δαρδαμάνη, Σταύρο Καλογιάννη, Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, Σοφία Τζαρούχη και Μαρία Τσολάκη.

Εκτός του ψηφοδελτίου από τους ενδιαφερόμενους που είχαν καταθέσει άλλωστε και σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, εκτός βρέθηκαν αρκετοί, όπως ο Γ. Καραμπίνας, ο Π. Κολόκας, ο Λ. Γεωργόπουλος, ο Στεφ. Φούσας, ο Κ. Χαραλαμπόπουλος και αρκετοί άλλοι ακόμη.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, που «αποτυπώνει» και τα νέα πρόσωπα στην Ήπειρο, τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια είναι σημαντικά ανανεωμένα.

Μάλιστα, έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Όπως τονίζεται από την Πειραιώς, αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 (δηλαδή το 72%) δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο. Να σημειωθεί πως 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Ο μέσος όρος της ηλικίας των «γαλάζιων» υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως 139 υποψήφιοι είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των... 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90.

Στις άλλες εκλογικές

περιφέρειες

Παράλληλα, στη Θεσπρωτία, η μη συμπερίληψη του Αντ. Μπέζα είναι αυτή που κυριαρχεί με τον Βασίλη Γιόγιακα να έχει συνυποψηφίους τους Γιάννη Παπαγιάννη, την Όλγα Παρθενίου και την Αντιγόνη Φίλη – Πασχάλη.

Στην εκλογική περιφέρεια Άρτας υποψήφιοι είναι ο Γιώργος Στύλιος, ο Στάθης Γιαννούλης, η Ευαγγελία Καραμπίνα, η Δήμητρα Νικολάου και ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Τέλος στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας υποψήφιοι είναι ο Στέργιος Γιαννάκης, ο Σπύρος Κυριάκης, η Σεβαστή Κονταξή και η Δήμητρα Ραβανού.

Η Μ. Τσολάκη

Εξάλλου, τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την πεποίθησή της πως στις 7 Ιουλίου, η χώρα και ο Νομός Ιωαννίνων, αλλάζουν σελίδα, με μοναδικό στόχο την οικονομική ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζει, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Μαρία Τσολάκη.

Με την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων βουλευτών Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, η υποψήφια βουλευτής, δικηγόρος, Μαρία Τσολάκη, σε γραπτή της δήλωση, ζητά την ψήφο των Γιαννιωτών και αναφέρεται στους λόγους που πήρε την απόφαση να είναι υποψήφια στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

«Η τιμή αυτή, σημαίνει για μένα και την έναρξη ενός σύντομου μεν, αλλά σπουδαίου αγώνα, που δεσμεύομαι να δώσω με τιμιότητα, καθαρό λόγο και με λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μου, ως επαγγελματίας Δικηγόρος, μητέρα και ενεργός Πολίτης. Η χώρα μας πρέπει να αλλάξει σελίδα, πρέπει να προχωρήσει στον δρόμο της ανάπτυξης και ευημερίας. Σίγουρη πως η Νέα Δημοκρατία, με το πρόγραμμά της και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να βγάλει την Ελλάδα μας από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, ζητώ την ψήφο σας. Η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση, η δίκαιη Φορολογία για όλους, είναι ορισμένοι μόνο από τους τομείς, που η Νέα Δημοκρατία, θα αλλάξει προς όφελος όλων. Σας καλώ όλες και όλους, να αγωνιστούμε μαζί για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας. Απευθύνομαι σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους μας , ζητώντας την ψήφο σας, για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, για μια Ελλάδα που θα σταθεί όρθια στα πόδια της, που θα φέρει πίσω στην πατρίδα μας χιλιάδες επιστήμονες και νέους που έφυγαν για να βρουν μια καλύτερη δουλειά. Για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου το Κράτος θα είναι αρωγός του επιχειρείν και του ιδιωτικού Τομέα. Για τον εξ ορθολογισμό του Δημοσίου. Για μια Ελλάδα , που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, που θα αναπτυχθεί και θα δίνει δουλειές στα «παιδιά της», για μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον φυσικό της πλούτο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό της και τη μοναδική πολιτιστική και πνευματική της κληρονομιά. Για ένα καλύτερο «αύριο» των παιδιών μας», σημειώνει μεταξύ άλλων η κα. Τσολάκη στην πρώτη της δήλωση ως υποψήφια βουλευτής.

Ο Κ. Δαρδαμάνης

Επίσης, με αφορμή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Δαρδαμάνης, σε γραπτή του δήλωση αναφέρεται στο Μητρώο Στελεχών και στη συνέχεια αναφέρει και τα εξής:

«Η επιλογή μου από το κόμμα, ως υποψήφιου βουλευτή για το Νομό Ιωαννίνων, τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, με γεμίζει με ευθύνη και αισιοδοξία: ευθύνη γιατί επελέγην να μεταδώσω το μήνυμα της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της και επόμενου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αισιοδοξία, γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αν πριν από έναν χρόνο αισθανόμουν βαριά την υποχρέωση έναντι της γενιάς μου, να κερδίσουμε ως χώρα το στοίχημα για να μη φύγουν άλλοι συνομήλικοί μου στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ένα χρόνο μετά, όντας πατέρας, συναισθάνομαι τη βαριά δέσμευση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε. Ζητώ την στήριξή σας για να κάνουμε πράξη την ανανέωση και να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος