Ιουν
19

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Αρχίζουν οι συζητήσεις για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο
Εκτύπωση

Και ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα που προέκυψε με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ

 

Τη δεύτερη συνεδρίασή της μετά τις εκλογές, πραγματοποίησε η δημοτική ομάδα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την οργανωτική δομή του Δήμου και των Νομικών Προσώπων καθώς και για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν το πρώτο διάστημα του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα εξετάστηκαν θέματα οργάνωσης της παράταξης στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε γίνει στην τελευταία ολομέλεια.

Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό και συμφωνήθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προκύψει μία δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Ιωαννιτών.

Οι συζητήσεις θα γίνουν το πλαίσιο που είχε κατατεθεί και προεκλογικά από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και έχει αναλυθεί διεξοδικά από τον κ. Ελισάφ. Ζητούμενο δηλαδή είναι να υπάρξει συνεργασία με προγραμματικές συγκλίσεις.

Η ανακοίνωση για τη ΔΕΥΑΙ

Εν τω μεταξύ, για «πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ να προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης», κάνει λόγο η παράταξη Ελισάφ σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια αναφέρονται και τα εξής: «Ξεχνάει μάλλον ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και απερχόμενος δήμαρχος ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου οπότε και ισχύει η απαγόρευση των διορισμών - προσλήψεων και μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού και των πάσης φύσεως επιχειρήσεών τους. Οποιαδήποτε άρση ή εξαίρεση απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται.

Η ύπαρξη απόφασης που διαθέτει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης Γενικού Διευθυντή και ολοκλήρωσής της μέχρι 9 Ιουλίου αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου γύρου και όχι στις βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν στη συνέχεια. Πέραν αυτού η υπάρχουσα προκήρυξη πάσχει πολλαπλώς καθώς χαρακτηρίζεται από νομικές πλημμέλειες τις οποίες προφανώς γνωρίζει αλλά παραμελεί η απερχόμενη διοίκηση. Επιπλέον, η παράταξη «Γιάννενα - Νέα Εποχή» θεωρεί πολιτικά ανορθόδοξη την στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής η οποία λίγες ημέρες μετά την λήξη των δημοτικών εκλογών και δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της, θέλει να πληρώσει την θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ, κάτι που δεν έκανε εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Και το πράττει χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση με τις παρατάξεις που θα απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο από την 1η Σεπτεμβρίου και θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας του Δήμου. Σημειώνεται ότι μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που θα λάβουν την απόφαση στη συνεδρίαση της Τετάρτης δεν έχουν εκλεγεί και δεν μετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς προς τι τόση βιασύνη. Εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί. Αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, τη σχέση εμπιστοσύνης της με τους πολίτες και την εξυγίανσή της και όχι ενέργειες που προκαλούν ερωτήματα και πιθανόν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος