Ιουν
20

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - 1,8 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας
Εκτύπωση

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, γίνεται από τη Διοίκηση, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τέσσερα νέα έργα – Προχωρά η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των χειρουργείων και της ΜΕΘ

Σημαντικά έργα που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας των ασθενών, αλλά και σε ουσιαστικές και αναγκαίες αλλαγές στο νοσοκομείο, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η Διοίκηση του «Χατζηκώστα».
Έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή, Βαγγέλη Καρβούνη και των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου, πρόσφατα, άναψε το «πράσινο φως», από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη για την έγκριση των αιτημάτων του Νοσμομείου και τη διάθεση συνολικά 1.830.000 ευρώ, μέσω της ένταξης τεσσάρων νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Όπως έγινε γνωστό χθες, μέσω ανακοίνωσης του κ. Καρβούνη, με την απόφαση του υπουργού, εγκρίθηκε η αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης του Νοσοκομείου με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ, η αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού των Χειρουργείων, με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ, η αντικατάσταση των ανελκυστήρων του «Χατζηκώστα», κόστους 250.000 ευρώ και η αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού, 260.000 ευρώ.
Παράλληλα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, με την ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει πως εκκρεμεί από προηγούμενη απόφαση και η ένταξη ολοκλήρωσης του έργου «Προμήθεια ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα», έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Ακόμη, με την ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του «Χατζηκώστα» ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την υποστήριξη της πρότασης.
Χαρακτηριστικά αναφέρονται και τα εξής: «Για ακόμη μια φορά, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και κυρίως τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την καθοριστική του συμβολή τόσο στην αποδοχή όσο και τις διαδικασίες υποβολής και υποστήριξης της πρότασης. Η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και εξασφάλιση της (διαχρονικά) ασφαλής λειτουργίας του ιστορικότερου και δεύτερου μεγαλύτερου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου αποτελεί χρέος και ηθική υποχρέωση όλων μας».

Ρεπορτάζ Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος