Ιουν
21

ΠΕΑΚΙ - Άλλαξαν όψη και εκσυγχρονίστηκαν Κολυμβητήριο και ΕΑΝΚΙ
Εκτύπωση

Πλούσιος ο απολογισμός έργου τετραετίας, της Επιτροπής Διοίκησης

 

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ έκανε το δημόσιο απολογισμό για τα πεπραγμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, στα τέσσερα τελευταία χρόνια έγινε αποπληρωμή συσσωρευμένων χρεών του φορέα, άνω του μισού εκ. ευρώ, ενώ εντάχθηκαν τρία έργα στο ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα έγιναν δεκάδες σοβαρές παρεμβάσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους με πάνω από 2.000.000 ευρώ να καταλήγουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, ενώ το ΠΕΑΚΙ έκανε ρεκόρ επίτευξης ιδίων εσόδων.

Επίσης το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την Επιτροπή, υπήρξε πλήρης εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΙ με ίδια έσοδα, πλήρης εξόφληση εφάπαξ αποχωρησάντων υπαλλήλων με ίδια έσοδα, πλήρης εξόφληση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς ΔΕΗ Α.Ε. με έκτακτη επιχορήγηση, ενώ τα ρευστά διαθέσιμα στις 15 Ιουνίου ανέρχονται σε 340.000 ευρώ.

Μερικές από τις κυριότερες παρεμβάσεις της Επιτροπής Διοίκησης ήταν:

- Νέο ταρτάν στο «Ζωσιμάδες» και εξοπλισμός στίβου

- Νέος πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Λιμνοπούλας

- Κερκίδες και ανακατασκευή αποδυτηρίων

- Σχεδόν πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου

- Δύο υπαίθρια γυμναστήρια-τα πρώτα για την πόλη των Ιωαννίνων

- Πλαστικοποιήσεις εξωτερικών γηπέδων

- Ηλεκτρονικοί πίνακες led σε κλειστό Λιμνοπούλας και κολυμβητήριο και δεκάδες ακόμα μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις.

Παράλληλα σε ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρονται και τα εξής: «Μέσα από μεθοδική προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων θα φιλοξενήσει δύο μεγάλες Πανευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων. Το αποτέλεσμα της εξυγίανσης του φορέα, μαζί με τα πιο ορατά αποτελέσματα, με τις αναβαθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, κάνουν το σύνθημα που είχαμε από την αρχή, «Αθλητισμός για Όλους και Όλες», μια πιο καθημερινή πραγματικότητα.Από την προσπάθεια δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Το ΠΕΑΚΙ όμως κέρδισε το στοίχημα και είναι σε θέση να αισιοδοξεί για την επόμενη διετία. Με οικονομικές δυνατότητες που πλέον επιτρέπουν σχέδια ακόμα και για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Πανηπειρωτικό και Λιμνοπούλα, για αθλήματα που σήμερα δεν καλύπτονται».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος