Ιουν
28

ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσειςΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα ευοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον της Συνεταιριστικής – Το 2018, το Ενεργητικό της Τράπεζας ξεπέρασε τα 251 εκ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας τα 222 εκ. ευρώ

 

Ιδιαίτερα ευοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία είναι πλέον πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις νέες προκλήσεις.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Τράπεζας Ηπείρου, μια συνέλευση που συνέπεσε με τη χρονιά που το Συνεταιριστικό Ίδρυμα συμπλήρωσε 40 συνολικά χρόνια λειτουργίας αλλά και με τα 4 χρόνια παρουσίας του στρατηγικού επενδυτή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Ο απολογισμός πεπραγμένων έγινε από τον Πρόεδρο της Τράπεζας, Κώστα Ζωνίδη, ενώ η παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Τρομπούκη.

Ακόμη η προοπτική της Τράπεζας παρουσιάστηκε από το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Βουγιούκα, και μέσα από την παρουσίαση φάνηκε ξεκάθαρα πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται μετά την έξοδο από το μνημόνιο αλλά και τις αλλαγές στο τραπεζικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζωνίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία αλλά και στην συνολική εικόνα δίνοντας το στίγμα της Τράπεζας στο οικονομικό γίγνεσθαι.

«Είναι η Τράπεζα των 17.000 και πλέον Ηπειρωτών και των 15.000 και πλέον μελών του στρατηγικού μας επενδυτή, του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, αλλά και της σημαντικής συμμετοχής του Τ.Π.Κ.Δ», είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια επιτυχία αφού η διάρκεια παράλληλα με την ποιότητα είναι αυτά που βασικά χαρακτηρίζουν την πορεία κάθε επιχείρησης».

Ανέφερε ακόμη ότι «σε σχέση με το 2009 η Τράπεζά είναι διπλάσια σε όλα της τα μεγέθηκαι σαφώς καλύτερα οργανωμένη, δε μπορεί παρά να μας γεμίζει με αισιοδοξία και να μας ενθαρρύνει. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε, με τη συμμετοχή και την καθοριστική στήριξη του στρατηγικού μας επενδυτή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της δικής μας Τράπεζας» είπε ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στις δυσκολίες λέγοντας: «Δεν θα διστάσω να πω ότι και το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλο το τραπεζικό σύστημα αναφέροντας μια σειρά από δύσκολους παράγοντες που όμως υπερκεράστηκαν από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου που κατάφερε να βελτιώσει όλους τους τομείς της Τράπεζάς. Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η θετική μεταβολή όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας, στα οποία θα αναφερθώ εν συντομία και στα οποία θα γίνει εκτενής αναφορά και ανάλυση κατά την ανάγνωση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων».

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία το μέλλον ανήκει στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, κάτι το οποίο στηρίζεται στο ότι η Τράπεζα στο κλείσιμο του 2018 παρουσίασε ισχυρή συνεταιριστική και κεφαλαιακή βάση και αυξημένη ρευστότητα με τη συμμετοχή και την καθοριστική στήριξη του Στρατηγικού Επενδυτή, αύξηση του Ενεργητικού στα 251,12 εκ. ευρώ, αύξηση των Ιδίων Κεφαλαίων στα 18,71 εκ. ευρώ, αύξηση των καταθέσεων σε 221 εκ. ευρώ και των Χορηγήσεων σε 241 εκ. ευρώ, μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, αύξηση του δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, αύξηση των διαθέσιμων σε 52 εκ. ευρώ, εμφάνιση σημαντικής οργανικής κερδοφορίας 3,4 εκ. ευρώ προ προβλέψεων.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, Χ. Παπαδογιάννης, τόνισε ότι ο στρατηγικός επενδυτής απέδειξε έμπρακτα αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του στο κεφάλαιο της Τράπεζας με την καταβολή επιπλέον 6,5 εκ. ευρώ ότι στηρίζει το όραμα για μια ισχυρή, ευέλικτη, με πανελλαδική εμβέλεια Συνεταιριστική Τράπεζα και κάλεσε όλους τους ηπειρώτες να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας, στηρίζοντας τη «δική τους Τράπεζα. Μια Τράπεζα που θα αποτελεί πρότυπο Συνεταιριστικής Τράπεζας και μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για τη χώρα μας. Μετά από 40 χρόνια συνεργασίας και επιτυχίας».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος