Ιουν
28

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αναβλήθηκε η Όαση, προχωρά το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων
Εκτύπωση

Αρκετά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των νέων δημοτικών συμβούλων και τα συγχαρητήρια στους επανεκλεγέντες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης καλωσόρισε τους νέους, ευχήθηκε στους παλιούς, και είπε ότι θα είναι η ίδια σύσταση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου.

Με τη σειρά του ο Νίκος Γκόντας καλωσόρισε και αυτός και αναφέρθηκε στους νέους δημοτικούς συμβούλους και τη νέα δημοτική αρχή, ενώ ο Λάζαρος Νάτσης, ευχήθηκε στους νέους συμβούλους.

Ο Άρης Μπαρτζώκας είπε ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει συνέχεια» λέγοντας ότι «εάν υπάρχουν θέματα να κληθούν ακόμη περισσότερες φορές».

Ο Γιάννης Εμανουηλίδης συνεχάρη και αυτός και είπε ότι φαίνεται ότι έχουν διάθεση για δουλειά.

Ακολούθως οι επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν ενημέρωση από τον Δήμαρχο, για το θέμα με τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού, σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στο καλωσόρισμα των νέων συμβούλων και είπε ότι καλύφθηκε από τον πρόεδρο και ότι τους καλωσορίζει και αυτός.

Στη συνέχεια απαντώντας στο αίτημα για ενημέρωση για τα λύματα ανέφερε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV.

«Η ΔΕΥΑΙ έβγαλε ανακοίνωση. Μερικά ζητήματα δεν έχουν πολιτικό λόγο. Είναι τεχνικά και δεν μπορούν να έχουν πολιτικό λόγο. Όλοι γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι λειτουργεί η εγκατάσταση στα όρια της. Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εδώ και χρόνια Δίνουμε μάχη από το 2013 ξεκίνησε ο διαγωνισμός. Ένας διαγωνισμός με μεγάλες δυσκολίες, αντιμετωπίσαμε μεγάλο ζήτημα θέλω να το υπενθυμίσω, δεν είχε το έργο συμβασιοποιηθεί στο χρόνο που έλεγε το ΕΣΠΑ και θεωρούνταν ως μη γενόμενο και με άλλους όρους. Δώσαμε μάχη δεν απεντάχτηκε, συνεχίζεται η διαδικασία, συνεχίζουμε την μάχη, παρακωλυόμαστε από επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ ξέρουν ότι έχει τελειώσει η διαδικασία και υπόσχομαι ότι θα ολοκληρώσουμε το έργο και η επόμενη δημοτική αρχή θα υπογράψει την σύμβαση. Τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν γιατί λειτουργεί στα όρια της. Για αυτό έχοντας αυτά τα δεδομένα είναι σε ετοιμότητα για να τα περιορίζουμε και να έχουμε τις ελάχιστες επιπτώσεις. Δεν αντέχει η μονάδα! Οι πολιτικές θέσεις ευθύνης δεν είναι για να περνάμε καλά, έχουμε και ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Είναι αδύνατον να εγγυηθούμε κάτι άλλο από αυτό. Άρα ας προσπαθήσουμε όλοι να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία», είπε ο κ. Μπέγκας.

Εκτός ημερήσιας τέθηκαν θέματα που αφορούν την κοπή των χόρτων και που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις από τους πολίτες καθώς είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πυρκαγιές.

Ο κ. Γιωτίτσας είπε ότι υπάρχει ευθύνη για τους πολίτες και θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Το σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Γιώργου Βίνη που είπε ότι προχωράει το σχέδιο Σεισμοπλήκτων.

Ένα σχέδιο που αναμένεται χρόνια από όλους τους πολίτες. Ο κ. Βίνης είπε ότι είναι ένα βήμα προ των πυλών να πάρει πράσινο φως και να πάει για προεδρικό διάταγμα ώστε να αποτελεί νόμο. Είναι στη Διεύθυνση Νομοθετικού για έγκριση, και μετά ακολουθεί η διαδικασία του ΣτΕ και έπειτα για ΠΔ.

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλους μας και το κατάφερε η δική μας δημοτική αρχή».

Αναβολή για την Όαση

Τέλος, το θέμα της παραλαβής της Όασης πήρε αναβολή και θα συζητηθεί εκ νέου. Στην αίθουσα βρισκόταν ο μισθωτής που διατύπωσε παράπονα αναφορικά με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ενώ απαντήσεις έδωσαν ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Λιόντος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης.

Τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος