Ιουλ
02

ΑΣΦΑΚΑ - ΠΕΡΑΜΑ - Επιτυχημένο το πρώτο… διπλό «τεστ» της Πυροσβεστικής
Εκτύπωση

Μόνο επιτυχημένο μπορεί να κριθεί το πρώτο χθεσινό διπλό «τεστ» για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων, που παρενέβησαν εγκαίρως και συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση δυο πυρκαγιών, που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Ασφάκας, με κατεύθυνση προς την εθνική οδό. Ταυτόχρονα όμως, αυτόπτες μάρτυρες είδαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επί τόπου για να κατασβέσουν την φωτιά και άλλες εστίες.

Το ευτύχημα ήταν πως παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς που θα μπορούσε να απειλήσει και ανθρώπινες ζωές, αφού βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά και περιουσίες, όπως κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες.

Από τα πρώτα λεπτά στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος που δε δίστασε να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια αγνώστων, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι και ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενεργούσαν στην περιοχή Ασφάκας – Πετσαλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στις παρυφές του οικισμού του Περάματος, δίπλα σε μία από τις πολλές ανεξέλεγκτες χωματερές, που δημιουργούνται από αγνώστους σε διάστημα λίγων ημερών. Και εκεί υπήρξε άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος