Ιουλ
02

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - Σημαντική η επιλογή της 7ης Ιουλίου, για τη χώρα
Εκτύπωση

Την άποψη πως ο «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», δίνει τη μάχη της αλήθειας για την κατάσταση της χώρας, με στοιχεία, εξέφρασε από τα Γιάννενα, το βράδυ της Κυριακής, η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατχσιόγλου.

 

Όπως είπε η επιλογή της 7ης Ιουλίου είναι σημαντική, γιατί καθορίζει «αν θα κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά, σε αυτή τη νέα συνθήκη αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για τη χώρα, ή θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της ανασφάλειας, της λιτότητας, της χρεοκοπίας για τους πολλούς», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση.

Η κα. Αχτσιόγλου, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τους κοινωνικούς δείκτες, τις επενδύσεις, την μεσαία τάξη την τελευταία 5ετια, ενώ σημείωσε: «Ξέρουμε ότι έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα και πιο γρήγορα. Γνωρίζουμε ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν αδυναμίες. Για παράδειγμα, στο να προχωρήσουμε σε αλλαγές του κράτους και της δημόσιας διοίκησης για την καθημερινότητα του πολίτη. Αλλά, σε κανένα δικό μας λάθος δεν θα βρείτε από πίσω μεγάλα συμφέροντα, σε κανένα δικό μας λάθος δεν θα βρείτε την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, γιατί εμείς δεν ξεχνάμε από που ερχόμαστε και ποιους εκπροσωπούμε».

Η υπουργός, σχολιάζοντας την προγραμματική επιλογή της ΝΔ, για το ζήτημα της φορολογίας η οποία, όπως είπε, «προσπαθεί να μας πείσει ότι το δυνατό της χαρτί, είναι η μείωση των φόρων», ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να πούμε διάφορες κριτικές για αυτή την άποψη. Αλλά σήμερα αρκεί να ακούσουμε λίγο πιο προσεκτικά, τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί αυτό που μας είπε, είναι ότι δεν θα γίνει καμία φοροελάφρυνση το 2019, το 2020, μόνο ο ΦΠΑ στην εστίαση ,που όμως η κυβέρνηση τον έχει ήδη μειώσει από φέτος και οι υπόλοιπες αλλαγές, θα γίνουν αφού έχουν προηγηθεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ακυρώνει το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ και μας λέει, ότι πρώτα θα κάνει μεταρρυθμίσεις και διαπραγμάτευση και μετά βλέπουμε. Τι μεταρρυθμίσεις βέβαια, δεν μας λέει, αλλά ας σταθούμε στην διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση γιατί; Για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτά που δηλαδή, η κυβέρνηση παρέλαβε στο 4,5% από την ΝΔ, το μείωσε στο 3,5% και σήμερα, τα έχουμε μειώσει στο 2,5%. Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριφέρεται σαν η χώρα να είναι ακόμα, μέσα σε μνημόνιο. Δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση, για να έχει η χώρα δική της φορολογική πολιτική. Την αξιοπιστία και την αυτονομία μας την έχουμε κερδίσει και δεν θα επιτρέψουμε, να επιστρέψουμε εθελοντικά στο κελί της «επιτήρησης». Αλλά ξέρετε υπάρχει και το ζήτημα της αξιοπιστίας εδώ».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου είναι στοχευμένες μειώσεις, μαζί με κοινωνικό κράτος και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Όχι φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς και λιτότητα για την κοινωνία. Αλλά ένα στοχευμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα, που επιφυλάσσει μεγαλύτερες ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και μικρότερες ελαφρύνσεις, για τα υψηλότερα εισοδήματα. Ένα πρόγραμμα φοροελαφύνσεων, που έχει στόχευση και δεν εξαντλεί τα δημόσια ταμεία για στις φοροελαφρύνσεις των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε μετά να μην μπορείς να ασκήσεις καμία κοινωνική πολιτική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, για καλύτερη δημόσια Υγεία και Παιδεία. Ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο, που αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται».

Για τα εθνικά θέματα, έκανε λόγο για ψύχραιμη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος