Ιουλ
04

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς
Εκτύπωση

Κατά 85 αυξήθηκαν οι κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πλέον είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό Ίδρυμα της χώρας – Νέος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση αναγκών στο «Χατζηκώστα»

 

Συνεχής είναι εδώ και αρκετά χρόνια, η προσπάθεια όλων των Διοικήσεων των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, για καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έκανε χθες γνωστό πως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση του Οργανισμού του ΠΓΝΙ με την οποία αυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες του.

Έτσι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθίσταται πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης, «επισφραγίστηκε με επιτυχία η προσπάθεια ένταξης της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απογοητεύοντας όσους ευαγγελίζονταν να αποκομίσουν κέρδη εμπορευόμενοι το Δημόσιο αγαθό της Υγείας με την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών. Είναι προφανές ότι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των λειτουργιών του Νοσοκομείου είναι στα χέρια όλων των πολιτών της περιοχής».

Στη συνέχεια στην ανακοίνωση της Διοίκησης τονίζεται πως η προσπάθεια αναβάθμισης των Νοσοκομείων της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Έτσι, από σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου, ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην 4η πτέρυγα καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου.

Το «Χατζηκώστα»

Την ίδια στιγμή νέο εξοπλισμό απέκτησε και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με τον Διοικητή Βαγγέλη Καρβούνη, να αναφέρεται σε δηλώσεις του, στις εξελίξεις που αφορούν τόσο το ίδιο το Νοσοκομείο όσο και το Πολυδύναμο που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εφόσον ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο και να είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία του Κέντρου.

Επίσης, το νοσοκομείο αναμένεται να επισκεφθούν μέλη της Ε.Ε.- στα πλαίσια της συνεργασίας με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, προκειμένου να δουν από κοντά τα έργα αλλά και να έχουν ιδία άποψη αναφορικά με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται τα έργα στο παρκινγκ και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια ενώ έτοιμα να λειτουργήσουν είναι και τα νέα πλυντήρια.

Τα πλυντήρια θα λειτουργήσουν και θα καλύψουν για ένα μικρό διάστημα τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού όπως ανάλογα έπραξε και εκείνο.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Για το θέμα της συνεργασίας των δυο νοσοκομείων, σε ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΓΝΙ τονίζονται και τα εξής: «Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων στην υλοποίηση του έργου είναι άριστη. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο ΠΓΝΙ από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μια σημαντική οικονομία κλίμακας. Ως εκ τούτου η προπαγανδιστική εκμετάλλευση, από διάφορες πλευρές, των δυσκολιών που προκύπτουν, στο μεταβατικό αυτό στάδιο υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, βλάπτουν τα Νοσοκομεία της περιοχής και αδικούν τους εργαζόμενους που μοχθούν για τη βελτίωση των υποδομών».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος