Ιουλ
05

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - 492 εκλογικά τμήματα στο νομό Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Σε 170.716 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

 

Από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Γ.Δ. Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, έγινε χθες γνωστό πως στο Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 491 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (3ο Δημοτικό Σχολείο - Μαρούτσειο).

Σε αυτό, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Άρτας, Α’ Αθηνών και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ακόμη, τονίζεται πως οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 170.716 βασικούς εκλογείς. Θα ψηφίσουν επίσης με τις ειδικές καταστάσεις στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 π.μ. και θα τελειώσει στις 7.00 μ.μ. Όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως δύο σταυρούς προτίμησης.

«Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λιγότερα εκλογικά τμήματα

Παράλληλα, σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από εκείνα που ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να προσέλθουν οι ψηφοφόροι την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων στις 7 Ιουλίου θα είναι σημαντικά μικρότερος, δεδομένου ότι για τις εθνικές εκλογές θα στηθεί μία κάλπη ενώ η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση περιελάμβανε τρεις ή σε κάποιες περιπτώσεις και τέσσερις κάλπες.

Ταυτόχρονα η εκλογική διαδικασία, και λόγω του μικρότερου αριθμού κομμάτων που θα λάβουν μέρος, αναμένεται να ολοκληρωθεί ομαλά χωρίς καθυστερήσεις εντός του προβλεπόμενου διαστήματος από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Λόγω της αλλαγής της κατανομής των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα, το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» ή να καλέσουν στον αριθμό 213-13.61.500, έως και την Κυριακή, από τις 9.00 έως τις 19.00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος