Ιουλ
12

ΠΛΗΚΑΤΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Οι διαρρήξεις οδηγούν στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης
Εκτύπωση

Στο ζενίθ η αγωνία των λιγοστών κατοίκων, μετά την επιδρομή αγνώστων, οι οποίοι διέρρηξαν ένα παρεκκλήσι, την εκκλησία και τέσσερα σπίτια

 

Στο ζενίθ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η αγωνία των λιγοστών κατοίκων του Πληκατίου Κόνιτσας, καθώς άγνωστοι το βράδυ μετά τις εκλογές, προχώρησαν σε… επιδρομή στο χωριό!

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, και μετά τις καταγγελίες των κατοίκων στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, άγνωστοι δράστες, το βράδυ μετά τις εκλογές, διέρρηξαν το παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα πανί με θρησκευτική απεικόνιση, ενώ διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι δράστες διέρρηξαν τέσσερις οικίες, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο ενώ αφαίρεσαν και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση από το παραπάνω χωριό.

Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και την πιο έντονη παρουσία των στρατιωτών που υπηρετούν στο επιμεθόριο φυλάκιο που μόλις πριν από ένα χρόνο επαναλειτούργησε.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, κανείς από τους παθόντες δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, αφού δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσει, ότι αφαιρέθηκαν αντικείμενα αξίας, πέρα από κάποια λιγοστά τρόφιμα.

Οι ίδιοι δράστες όμως, πιθανότατα, είναι αυτοί που αφαίρεσαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν γρήγορα και το εγκατέλειψαν έξω από το χωριό.

Σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο Πρόεδρος του χωριού, Παντελής Βεζαλής, τόνισε πως το θέμα για τους κατοίκους του χωριού, δεν είναι αν αφαιρέθηκε κάτι ή όχι, αλλά ότι εντείνεται το αίσθημα της ανασφάλειας, σε μία περίοδο μάλιστα, που ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται σημαντικά.

Ο κ. Βεζαλής τόνισε, ότι απαιτείται ενίσχυση της αστυνόμευσης, ενώ πρόσθεσε, ότι έχει ζητηθεί από την 8η Ταξιαρχία, να γίνονται περιπολίες από το προσωπικό που υπηρετεί τη θητεία του στο επιμεθόριο φυλάκιο Πληκατίου.

«Σε λίγο θα φύγουμε κι εμείς από το χωριό, αφού δεν αισθανόμαστε ασφαλείς. Κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό και όλοι διαπιστώσαμε τις διαρρήξεις με το πρώτο φως της ημέρας. Στη μία κατοικία μάλιστα, διαμένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους, όταν έγινε η διάρρηξη, που επίσης δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Θέλουμε εκτός από την Αστυνομία, να γίνονται περιπολίες και από το Στρατό, αφού υπάρχουν στρατιώτες στο φυλάκιο», ανέφερε ο κ. Βεζαλής.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος