Ιουλ
13

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Στηρίζει στην πράξη τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων
Εκτύπωση

Η Τράπεζα αποτελεί βασική οικονομική δύναμη για την Ήπειρο τον αγροτοδιατροφικό τομέα

 

Στην καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας βρίσκεται σήμερα η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα στηρίξει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε το βράδυ της Πέμπτης, αναφορικά με την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες που έχει η Εθνική Τράπεζα να συνδράμει τις επιχειρήσεις της χώρας, με βάση όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Συνοδευόμενος από ομάδα ανώτατων στελεχών της τράπεζας ο κ. Μυλωνάς είχε σειρά συναντήσεων την Πέμπτη με επιχειρηματίες και στελέχη παραγωγικών μονάδων της περιοχής, προς τους οποίους εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της τράπεζας για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Το βράδυ της Πέμπτης η Εθνική Τράπεζα παρέθεσε δείπνο σε επιχειρηματίες – πελάτες της από την ευρύτερη περιφέρεια και ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε βασική οικονομική δύναμη για την Ήπειρο τον αγροτοδιατροφικό τομέα, πλέκοντας το εγκώμιο του επιχειρείν στην Ήπειρο.

Όπως σημείωσε, οι επιχειρήσεις της Ηπείρου μπορούν να χαρακτηριστούν «πρότυπα», γιατί όχι μόνο άντεξαν στην κρίση, αλλά κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα και να αναπτυχθούν μέσα σε αυτήν την περίοδο.

Ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε, ότι οι δυνατότητες στην Ελλάδα είναι μεγάλες, και ότι θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις, στην τεχνολογία, στην οργάνωση των επιχειρήσεων του κλάδου και στο branding τις οποίες θα υποστηρίξει η Εθνική Τράπεζα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους η Χριστίνα Θεοφιλίδη γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της ΕΤΕ και ο Δημήτρης Καποτόπουλος, γενικός διευθυντής εταιρικής τραπεζικής και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ έδωσαν το στίγμα των δυνατοτήτων και του ενδιαφέροντος της Εθνικής για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

«Θέλουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα των ουσιαστικών αλλαγών και του εκσυγχρονισμού της τραπεζικής λειτουργίας και της προσαρμογής της τράπεζας στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών. Είμαστε αρωγοί σε κάθε οργανωμένη και μελετημένη προσπάθεια ανάπτυξης και επένδυσης», τόνισε ο κ. Καποτόπουλος.

Η εκδήλωση της ΕΤΕ στα Ιωάννινα συνέπεσε με την επιτυχημένη έκδοση ενός ομολόγου 400 εκ. ευρώ, που ενισχύει τα κεφάλαια της τράπεζας και την βοηθά να εφαρμόσει μία πιο έντονη πολιτική στον τομέα των «κόκκινων» δανείων.

«Μπορούμε πράγματι από σήμερα να ασκήσουμε μία πιο επιθετική πολιτική και να ενισχύσουμε μελετημένες και επεξεργασμένες περιπτώσεις για την τόνωση των επενδύσεων. Δε θα πρέπει ωστόσο να συγχέουμε τη διάθεση της τράπεζας για την ενίσχυση της ανάπτυξης με παλιές λογικές χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων, που δεν ήταν ούτε επεξεργασμένες, ούτε τεκμηριωμένες, οι οποίες άλλωστε δεν πρέπει να επαναληφθούν», κατέληξε ο κ. Καποτόπουλος.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος