Ιουλ
17

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - «Αναγκαστική» η μεταφορά του στο Καπλάνειο Δημοτικό
Εκτύπωση

Σε αυτοψία που έγινε στο χώρο του Δημοτικού, διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον προσωρινά τα νήπια μπορούν να στεγαστούν στο Καπλάνειο

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων φορέων της Εκπαίδευσης, του Δήμου Ιωαννιτών και φυσικά των γονεών, μπήκε χθες το Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο, σαν τη μοναδική, προσωρινή λύση, για την μεταφορά εκεί, των νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείου, το οποίο οδηγείται σε «έξωση» από το κτίριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής.

Χθες, ο Δήμος Ιωαννιτών και η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βούλα Τσίλη, μαζί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, εξέτασαν την μοναδική ίσως λύση της μεταφοράς του Νηπιαγωγείου, στο διπλανό δημοτικό σχολείο, τουλάχιστον προσωρινά.

Άλλωστε, η οριστική λύση θα δοθεί με την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό Χατζηκώστα, η οποία έχει παραχωρηθεί εδώ και πολλούς μήνες στο Δήμο, όμως στο χρονικό διάστημα που πέρασε δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και οι αδειοδοτήσεις για την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτιρίων.

Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα όπως συγκεκριμένος είναι και ο αριθμός των αιθουσών που μπορούν να φιλοξενήσουν τα νήπια ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που έμεινε άλυτο για χρόνια με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών.

Σήμερα, τυπικά, το Νηπιαγωγείο είναι «άστεγο», αφού η Παπαζόγλειος δεν φιλοξενεί μετά την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης τη δομή, από την άλλη όμως κανείς δεν γνωρίζει που και με ποιο τρόπο θα λειτουργεί το Νηπιαγωγείο που έχει ήδη ολοκληρώσει τις εγγραφές.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης, στη σύντομη δήλωσή του είπε ότι μετά την επιτόπια αυτοψία θα εξετάσουν όλα τα σενάρια που δεν είναι και πολλά και θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα εξήντα νήπια που θα πρέπει το Σεπτέμβριο να πάνε στο Νηπιαγωγείο και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

«Επισκεφθήκαμε το Καπλάνειο για να δούμε την πιθανότητα μεταφοράς του Νηπιαγωγείου, αλλά γνωρίζουμε πως ούτε εκεί υπάρχει επάρκεια χώρων. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε πάνω στις προτάσεις που θα καταθέσει η αρμόδια επιτροπή του Δήμου», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη καλείται να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά» καθώς ανέλαβε πριν από λίγο διάστημα την συγκεκριμένη αντιδημαρχία και επιχειρεί να λύσει ένα θέμα που χρονίζει και που δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο.

Οι γονείς ζητούν επίμονα τα παιδιά ούτε να μοιραστούν σε νηπιαγωγεία της πόλης αλλά ούτε και να μεταφερθούν στο Καπλάνειο παρά μόνο να μείνουν στον σημερινό χώρο.

Η αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση με την Παπαζόγλειο καθώς ήδη υπάρχει η απόφαση ενώ έχουν δοθεί πολλές παρατάσεις δίνοντας έμμεσα μια απάντηση σε όσους ζητούν και νέα παράταση τουλάχιστον για την σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την μεταστέγαση στο παλιό Χατζηκώστα, υποστήριξε ότι θα απαιτηθεί χρόνος μιας και οι διαδικασίες τόσο της τοποθέτησης όσο και της δημιουργίας των απαιτούμενων προδιαγραφών για την στέγαση των νηπίων είναι χρονοβόρα.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η οποία απόφαση παρθεί θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί μια λύση με την οριστική στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου.

Τέλος, ο Τάσος Τόκας από πλευράς της Ένωσης Γονέων υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί επαναλαμβάνοντας την πρόταση των γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να παραμείνουν στον ίδιο χώρο καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία και να συγκαλέσουν σύσκεψη ζητώντας να δοθεί παράταση στο θέμα της στέγασης του Νηπιαγωγείου.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος