Ιουλ
19

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Γόνιμος διάλογος με φόντο μια πιθανή συνεργασία
Εκτύπωση

Ουσιαστική και σε καλό κλίμα η συνάντηση ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ – Στο επίκεντρο της συζήτησης η διερεύνηση της δυνατότητας μίας μελλοντικής συνεργασίας στο επίπεδο του νέου δημοτικού συμβουλίου

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, είχε χθες ο νυν Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο πρώτος, μια συνάντηση η οποία έγινε σε καλό κλίμα και παρέστησαν σε αυτήν οι προσφάτως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων, της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή».

Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την επόμενη Δημοτική περίοδο, έγινε σε αυτή ένα πρώτο βήμα για την πιθανή αναζήτηση και επίτευξη μίας συνεργασίας είτε αυτή ονομάζεται «δημιουργική πλειοψηφία» κατά τον Μωυσή Ελισάφ είτε «κρίσιμη δυναμική» κατά τον Θωμά Μπέγκα.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και αντικείμενό της ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας μίας μελλοντικής συνεργασίας στο επίπεδο του νέου δημοτικού συμβουλίου, κάτι που άλλωστε απαιτείται από τις ίδιες τις συνθήκες και τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις συζητήσεις θα μπορούν να διαδραματίσουν και οι ρυθμίσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν από τη νέα κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων, όμως και πάλι οι συσχετισμοί στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Έτσι, η αρχική αμηχανία στα πρώτα λεπτά της συνάντησης έδωσε τη θέση της σε μία γόνιμη συζήτηση που αφορούσε στην επόμενη δημοτική περίοδο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, το σημείο που συμφωνήθηκε ήταν η διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου προτάσεων που θα κατατεθεί από την παράταξη Ελισάφ ως βάση συζήτησης για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η παράταξη Ελισάφ και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διευκρίνισαν σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι δεν υπάρχει καμία προγραμματική ή άλλου είδους συμφωνία με άλλες παρατάξεις, με τις οποίες γίνονται οι ίδιες συζητήσεις.

Υπολείπεται μία ακόμη συνάντηση με την Λαϊκή Συσπείρωση και την κα. Τσουμάνη με την οποία θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των επαφών και θα ανοίξει ο δεύτερος σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων με την κατάθεση των προγραμματικών προτάσεων.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» σε ανακοίνωσή της τονίζει πως φιλοσοφία της είναι οι όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν, να γίνουν προς όφελος του δήμου.

«Παράλληλα, σημείωσε ότι η παράταξή του απέδειξε στην πράξη, ως Δημοτική Αρχή, πως πολιτικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά είναι υπέρμαχη των συνεργασιών και συνεργειών, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τη δημιουργία της απαραίτητης και κρίσιμης δυναμικής που απαιτείται για την επίτευξη μικρών και μεγάλων στόχων. Ο κ. Μπέγκας και τα μέλη της νέας Δημοτικής ομάδας της «Ενότητας Πολιτών - Νέα Γιάννενα», ζήτησαν, πέραν των γενικών προθέσεων που διατυπώθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα - Νέα Εποχή», να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις – πλαίσιο συνεργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος