Αυγ
21

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Βαρύτητα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων
Εκτύπωση

Μεγάλη βαρύτητα δίνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών, στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με την ταυτόχρονη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως αυτό αποδεικνύεται και με την τοποθέτηση όλων και περισσότερων συστημάτων υπογειοποιημέων κάδων απορριμμάτων.

Μάλιστα, ο Δήμος Ιωαννιτών, αναμένεται να προμηθευτεί συνολικά 25 τέτοια συστήματα, σε βάθος χρόνου, επιχειρώντας να μεταβάλλει τον τρόπο της αποκομιδής τουλάχιστον στο εμπορικό και το ιστορικό κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό από τη Δευτέρα, υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση έξι νέων συστημάτων που θα προστεθούν στα εννέα συστήματα τα οποία ήδη λειτουργούν, όχι πάντως με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό είναι κοινά παραδεκτό από το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη να αναφέρει χθες σε δηλώσεις του πως υπάρχει και υπηρεσιακό έλλειμμα, αλλά και έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ειδικότερα των υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει με δυο τρόπους, σύμφωνα με τον κ. Κατηρτσίδη.

«Ο Δήμος οφείλει με τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι νέοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, να τους ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παράλληλα οι πολίτες και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες να μην έχουν την αντίληψη ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν όποτε το επιλέξουν. Ίσως είναι ώρα με την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας να μπούμε και στη λογική των προστίμων», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.

Το επόμενο βήμα για το Δήμο Ιωαννιτών είναι η προμήθεια τεσσάρων ακόμη κάδων για την περιοχή Σιαράβα, αλλά και την περιοχή που θα αναπτυχθεί το Open Mall στο παλιό ιστορικό κέντρο.

«Στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε ήδη εντάξει ένα έργο τηλεδιαχείρισης των κάδων και φιλοδοξία της υπηρεσίας είναι να λειτουργήσει ένα αυτόνομο τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα υπογειοποιημένα συστήματα», κατέληξε.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος