Σεπ
11

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - Πανελλήνιο Συνέδριο για τον πρόωρο τοκετό
Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς εγκαινιάζει το τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη διοργάνωση στα Γιάννενα του Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Πρόωρο Τοκετό (Ιατρογενής – Αυτόματος) από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία, σε συνεργασία με το «The Fetal Medicine Foundation» της Μεγάλης Βρετανίας και το τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πρόεδρο και επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Τμήματος Ιατρικής Γεώργιο Μακρυδήμα

H έναρξη του επιστημονικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την εκτέλεση του πρακτικού σεμιναρίου υπερηχογραφίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Fetal Medicine Foundation και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία από έλληνες γιατρούς, που έχουν εκπαιδευτεί για τουλάχιστον δύο χρόνια στο Λονδίνο, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 1.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Du Lac. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Du Lac με την ομιλία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας Δ. Λουτράδη, με θέμα «Υπάρχουν επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν τους απογόνους μετά από τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στον τομέα της Μαιευτικής -Γυναικολογίας, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία με απλό και κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες των γιατρών που ασχολούνται με τον πρόωρο τοκετό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία περιγεννητικής και παιδικής θνησιμότητας και νοσηρότητας. Τα θέματα θα αναπτυχθούν από σημαντικό αριθμό ειδικών, πρωτοπόροι διεθνώς από διάφορα πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων, στις εργασίες του Συνεδρίου θα παρευρεθούν οι προσκεκλημένοι, διεθνούς φήμης καθηγητές Κ. Νικολαΐδης (Ηνωμένο Βασίλειο), K. Hecher (Γερμανία), B. Thilaganathan (Ηνωμένο Βασίλειο),. Y. Ville (Γαλλία) και Dr. Chaveeva Petya (Βουλγαρία).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα τεθούν θέματα όπως ο ιατρογενής πρόωρος τοκετός, ο απειλούμενος πρόωρος τοκετός, η πρόωρη ρήξη των υμένων, η υπογονιμότητα και ο αυτόματος πρόωρος τοκετός.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στη ιστοσελίδα www.hellenicultrasound2019.gr.

Στην ίδια ιστοσελίδα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προβεί σε ηλεκτρονική εγγραφή.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος