Σεπ
18

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΛΑΣ - Θετικά μηνύματα για τη λειτουργία της Γεωργικής Σχολής
Εκτύπωση

Στις εγκαταστάσεις της Μονής ξεναγήθηκαν, από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης – Θερμή υποδοχή στον Κυρ. Μητσοτάκη από μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου

 

Επίσκεψη στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Βελλά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης και τοπικοί φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις του Τυροκομείου της Μονής, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και το οποίο θα συμβάλει, όπως τονίστηκε, στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας Γεωργικής Σχολής, θέμα που αντιμετώπισαν θετικά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιότατος μίλησε για τον στόχο δημιουργίας φάρμας, και της εξέλιξής της σε Γεωργική Σχολή όπου θα φοιτήσουν νέοι άνθρωποι. Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπάρχει ενδιαφέρον σύνδεσης του εγχειρήματος με την πιστοποιημένη παραγωγή και τον αγροτουρισμό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε δηλώσεις του, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξουν συνέργειες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Υπογράμμισε, δε, πως η γεωργική εκπαίδευση θα παίξει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξει αυστηρότητα στα ζητήματα της παραβίασης του νόμου για τα προϊόντα ΠΟΠ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, τα Γιάννενα, το Μέτσοβο αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Βορίδη περιοχές ύψιστης σημασίας για τον αγροτοδιατροφικό τομέα και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα.

Έτσι, το υπουργείο φιλοδοξεί να στηρίξει και να ενισχύσει πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στη Βελλά, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

Θερμή ήταν υποδοχή του πρωθυπουργού στην Ιερά Μονή, καθώς μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου τον καλωσόρισαν με ένα ηπειρωτικό τραγούδι. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτήριο Μονής Βελλά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης, σε συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη έθεσε το θέμα της ανακύκλωσης ζητώντας ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας της Μητρόπολης με το Υπουργείο.

Όσο για το πώς φάνηκε η γκλίτσα στον κ. Μητσοτάκη; «Του άρεσε και μου είπε ότι θα την χρησιμοποιήσει καταλλήλως» είπε, αστειευόμενος ο σεβασμιότατος φανερά ικανοποιημένος από την επίσκεψη και την συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος