Σεπ
18

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - «Να μπει φρένο στις παράνομες εισαγωγές γάλακτος»
Εκτύπωση

Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα, εμφανίστηκε από τα Γιάννενα, ο Μ. Βορίδης

 

Σε βασικό στόχο και προτεραιότητα, έχει τοποθετήσει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων εισαγωγών γάλακτος και της χρήσης του για παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ.

Το μείζον αυτό ζήτημα, ανέδειξε από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε χθες, ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ο οποίος στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα για τον πρωτογενή τομέα που έχει άμεση αντανάκλαση στους παραγωγούς, αφού με τον τρόπο αυτό καθορίζονται εν πολλοίς και οι τιμές γάλακτος.

Οι αυστηρές προειδοποιήσεις της πολιτικής ηγεσίας το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς οι πρώτες συζητήσεις των παραγωγών με τις γαλακτοβιομηχανίες για τις τιμές της νέας γαλακτοκομικής περιόδου οδηγούν σε μία μικρή αύξηση των τιμών και στο αγελαδινό και στο πρόβειο γάλα.

«Θέλουμε να στηρίξουμε και τις μεγάλες βιομηχανίες και τις εταιρείες μεταποίησης και όλες τις νόμιμες λειτουργούσες επιχειρήσεις, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραβίαση της νομοθεσίας, ειδικά για τα ΠΟΠ προϊόντα.

Είναι εθνικός πλούτος, εθνικό κεφάλαιο και όποιος δεν το σέβεται θίγει τη χώρα και γι’ αυτό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και μέσο για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Για τη διαφάνεια…

Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο μεταξύ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.

«Ο νόμος αυτός θα περιλαμβάνει αλλαγές σε προηγούμενη υπουργική απόφαση, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις όσων εμπλέκονται στις Διεπαγγελματικές. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Εμείς χαράσσουμε μία κάθετη στρατηγική, που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι όμως οφείλουν να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες, αφού εμείς λειτουργούμε επικουρικά», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος