Οκτ
12

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - «Η Πολιτεία να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών»
Εκτύπωση

Παρέμβαση της Ένωσης για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

 

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, ανά την Ελλάδα, στην προοπτική φιλοξενίας ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, σε διάφορες περιοχές όπου ο τουρισμός ανθεί, αντιδράσεις που σταδιακά «εξαπλώνονται» σε όλη τη χώρα.

Αν και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων σε όλη την περιφέρεια, χωρίς καμία εξαίρεση, οι πιέσεις από τον κλάδο των επαγγελματιών του τουρισμού, είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν καθοριστικά την προοπτική μετεγκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, μιλά για μία περιοχή, που από το 2016 έχει υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες, όχι μόνο στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε δεκάδες ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Με δημόσια παρέμβασή της η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, επισημαίνει, ότι η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών θα πρέπει να γίνεται με τρόπο, που δε θα επηρεάζεται ο τουριστικός χαρακτήρας των περιοχών, γιατί το ζήτημα αυτό επηρεάζει την απόφαση των δυνητικών πελατών σε υψηλό ποσοστό.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης σε δήλωσή του επισήμανε την αναγκαιότητα διαφύλαξης της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.

«Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με σωστό όμως προγραμματισμό, σχέδιο και διαχείριση.

Η μετεγκατάσταση σε σπίτια και ξενοδοχεία δε θα πρέπει να αλλοιώνει τον τουριστικό χαρακτήρα των περιοχών, γιατί το ζήτημα επηρεάζει την απόφαση των δυνητικών πελατών σε υψηλό ποσοστό. Στα Γιάννενα φιλοξενούνται σήμερα 205 πρόσφυγες και μετανάστες σε τρία ξενοδοχεία, όμως στη νέα πρόσκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλες μονάδες, δεν έχει προκύψει καμία πρόταση», τόνισε ο κ. Σιούτης.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με αντίτιμο 12 ευρώ ημερησίως για κάθε άτομο.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος