Οκτ
18

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Με Ξενογιαννακοπούλου και Τζανακόπουλο η εκκίνηση της νέας προσπάθειας
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα η εκδήλωση στα Γιάννενα, σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο Ανδρέας Ξανθός

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στα Ιωάννινα, ενόψει της εκδήλωσης που θα γίνει τη Δευτέρα με ομιλητές την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Χρήστος Γρίβας ανοίγοντας τη συνέντευξη επεσήμανε ότι με την συγκρότηση της Επιτροπής ξεκινά και στα Γιάννινα μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στις οποίες καλούνται όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να συμμετέχουν ενεργά για να γίνει πράξη το μεγάλο προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη δεξιά.

Έτσι, η πρώτη εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα της ΕΗΜ με ομιλητές την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Αλέκος Φαρμάκης ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι οι τρείς μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ φάνηκαν αρκετοί για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και να αναδειχθεί το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ, που χαρακτηρίζεται από ακραίες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης «η επιστροφή στην “κανονικότητα” συνοδεύτηκε με την κίβδηλη αριστεία, την ανατροπή των λαικών κατακτήσεων, το νεποτισμό και την οικογενειοκρατία, τον ακραίο λαικισμό, τον φανατισμό και τον ρεβανσισμό και με την προκλητική υποστήριξη μιας χούφτας μόνιμα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και πλουτοκρατών. Οι σωτήρες έφθασαν με λιμουζίνες, με γραβάτες και λευκά κολλάρα. Στις τελευταίες εκλογές ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο ποσοστό ως παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε το δρόμο των αλλαγών και της προόδου. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, όχι μόνο για να βάλουμε φραγμούς στις αντιλαικές πολιτικές αλλά για να τις ανατρέψουμε, για να μη γυρίσει πάλι η χώρα μας στο σκοτεινό παρελθόν της χρεωκοπίας , της λιτότητας και της ανασφάλειας. Καλούμε όλους τους δημοκράτες και αριστερούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας για να ενώσοε για μια ακόμη φορά τις αξίες, τις δυνάμεις και τις προοπτικές μας».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κ.Ε του κόμματος Γιάννης Στέφος σημείωσε στην τοποθέτησή του: «Ξεκίνησε ήδη η εγγραφή νέων μελών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του iSYRIZA. Στόχος μας είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός ενός δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου, το μαζικό κόμμα της Αριστεράς που θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη που απειλείται από τον φασισμό και την ακροδεξιά. Απαιτούνται κόμματα ικανά να προωθούν ανθρωπιστικές πολιτικές για όλο τον κόσμο, κόμματα που θα υπερασπίζονται και θα κινητοποιούν τις δυνάμεις της εργασίας, που θα γίνουν ανάχωμα στην ασυδοσία των ισχυρών οικονομικών ελίτ και θα δίνουν ριζοσπαστικό περιεχόμενο στην απαίτηση για δικαιοσύνη και κοινωνικό κράτος. Ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πλατιά προοδευτικά χαρακτηριστικά, δημοκρατική οργάνωση, ανανεωμένο, χωρίς υποχώρηση στις αξίες του. Ένα κόμμα που θα παλέψει για την ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών και που μέσα στην πολιτική μάχη θα επιλέγει την ηθική στάση. Ένα κόμμα για τις νέες και τους νέους μας, που θα το αγκαλιάσουν με τον ενθουσιασμό τους και θα το μπολιάσουν με τις ιδέες τους».

Η επίσκεψη Ξανθού

Εξάλλου, σήμερα Παρασκευή θα βρεθεί στα Γιάννενα για την εκδήλωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

10.00: Επίσκεψη στο Πολυδύναμο κέντρο (αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και του Αλκοολισμού) του ΓΝ Χατζηκώστα

11.30: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

12.30: Επίσκεψη στην 1η ΤΟΜΥ

13.30: Συνέντευξη τύπου , στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

14.30: Επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

18.00: Εκδήλωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχαία στην αίθουσα «Λιθαρίτσια», με εισηγήσεις: Ανδρέα Ξανθού (Τομεάρχης Υγείας, πρ.υπουργός Υγείας), Παναγιώτη Καλαρά (συντονιστή του Τμήματος Υγείας), Γιώργος Γιαννόπουλος (πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας, μέλος του τμήματος Υγείας).

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος