Οκτ
22

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ανθεκτικές, στα χρόνια της κρίσης, οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις
Εκτύπωση

Συνάντηση διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Αγωγής, με στόχο την παραγωγή ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης νέων στη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα

 

Ιδιαίτερα ανθεκτικές αποδείχθηκαν στα χρόνια της κρίσης οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με το ευρωπαϊκό περιβάλλον, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, να έχει βοηθήσει στην εξάπλωση του μοντέλου αυτού και σε οικονομίες, πολύ περισσότερο ανεπτυγμένες από αυτήν της Ελλάδας.

Αυτό δημιούργησε νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία που παρέχει πλέον ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από την εφαρμογή του εν λόγω μοντέλου.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, η παραγωγή ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης νέων στη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν κεντρικό στόχο της τετραήμερης συνάντησης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο με τη διοργάνωση και ευθύνη της Σχολής Επιστημών Αγωγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη θα βρίσκονται στα Γιάννενα εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων της κοινωνικής οικονομίας και εκπρόσωποι μεγάλων ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Μαζί με στελέχη εγχώριων και τοπικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Κατερίνα Πλακίτση, θα έχουν τη δυνατότητα και να συζητήσουν και να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Γκολέτσης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, οι ευκαιρίες και τα περιθώρια για την ενίσχυση της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας είναι πολλές, όμως στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι, ότι δεν υπήρχε η κουλτούρα, αλλά αντιθέτως, ότι δεν υπήρχε η εκπαίδευση.

«Η συνεταιριστική επιχειρηματικότητα μετρά πολλά χρόνια στην Ελλάδα από τις άτυπες οργανώσεις οικονομικής μορφής επί τουρκοκρατίας όπως ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός στα Αμπελάκια στο τέλος του 18ου αιώνα. Το θέμα μας όμως στην Ελλάδα ήταν η εκπαίδευση και όχι η οργάνωση και η κουλτούρα», ανέφερε.

Ένας δεύτερος στόχος που αποτελεί ταυτόχρονα και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να προκύψει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό, που μπορεί να αποφέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και ένα ξεχωριστό μάθημα για την συνεταιριστική επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος