Οκτ
22

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Ομόφωνη και απόλυτη στήριξη στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ
Εκτύπωση

Ομόφωνη και απόλυτη είναι η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ψήφισμα, στην υποστήριξη των θέσεων του ΚΕΘΕΑ επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Υγείας που καταργεί στην ουσία το αυτοδιοίκητο του Φορέα.

 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνδρομή της Περιφέρειας στο ΚΕΘΕΑ, αρχής γενομένης από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ως Νομάρχης Ιωαννίνων για την ίδρυση των δομών του αρχικά στα Ιωάννινα, οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις - περιοχές της Ηπείρου, τονίζοντας ότι στην πορεία του αποδείχτηκε μια δομή που βοήθησε πολύ κόσμο, δίνοντας τον «καθαρό από εξαρτήσεις» στην κοινωνία.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επέρχονται αλλαγές στη Διοίκησή του, ανέγνωσε έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε στον υφυπουργό Συντονισμού για το Κυβερνητικό Έργο, Άκη Σκέρτσο, το οποίο εισηγήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο και υιοθετήθηκε στο σύνολό του.

Το έγγραφο αυτό - το οποίο θα συνοδεύεται και από τυχόν επιμέρους παρατηρήσεις των άλλων Περιφερειακών Παρατάξεων - αποτελεί και τη βάση ψηφίσματος που θα εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο,

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το σύνολο όσων τοποθετήθηκαν συμφώνησαν στην απόσυρση της ΠΝΠ και στην έκφραση απόλυτης στήριξης στο έργο και τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.

Σε αυτό βοήθησε και η παρέμβαση – τοποθέτηση της κας Ζαΐμη, συντονίστριας της ομάδας γονέων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που παρέστη στη συνεδρίαση, όπως και αρκετά ακόμη μέλη του Συλλόγου Οικογένειας και είχε την ευκαιρία όχι μόνο να τοποθετηθεί μέσα από την προσωπική της αλλά και τη συλλογική εμπειρία για τη λειτουργία και προσφορά του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους περιφερειακούς συμβούλους.

Στους κινδύνους που αντιλαμβάνονται τα μέλη της γενικής συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ και του Συλλόγου Οικογένειας, ότι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση αναφέρθηκε η κα Ζαΐμη στην παρέμβασή της.

«Ουδέποτε το ΚΕΘΕΑ απασχόλησε την κοινωνία με μη χρηστή διοίκηση και διαχείριση γι’ αυτό και εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας μήπως τελικά αυτό που έχει επιτευχθεί εδώ και 36 χρόνια καταργηθεί ή συρρικνωθεί. Αλίμονο εάν ένας υγιής φορέας, πλήρης και αποτελεσματικός καταντήσει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που θα εξαρτάται από τους πολιτικούς», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα. Ζαΐμη.

Η αντιπολίτευση

Από την άλλη, το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ και των προτάσεων αλλά και του ψηφίσματος που έχει εκδώσει από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα.

Κομβικό σημείο στις περισσότερες τοποθετήσεις αυτό που φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την απόφαση, σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο επίπεδο, που δεν είναι άλλο από την κατάργηση ή συρρίκνωση των «στεγνών» προγραμμάτων που μόνο το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία για την απεξάρτηση.

Την υποστήριξή τους στο μοντέλο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ εξέφρασαν τέλος η Μαργαρίτα Κιτσανού με την ιδιότητα της προέδρου της ΕΙΝΗ και η Σταυρούλα Τσιάρα με την ιδιότητα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Εκλογή Αντιπροσώπων για ΕΝΠΕ

Παράλληλα, στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε του τρεις εκπροσώπους του για το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Πρόκειται για τους Αλκιβιάδη Λάμπρου - Αναστασίου Σίμου (από την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη), Γιώργο Ζάψα (από το Κοινό Ηπειρωτών) και τον Γιώργο Πρέντζα (από τη Λαϊκή Συσπείρωση).

Ταμειακά διαθέσιμα και Ζάππειο Μέγαρο

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε επίσης το ζήτημα που προέκυψε με τη διεκδίκηση του Ζαππείου Μεγάρου από ιδιώτες και ομόφωνα συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική και η συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος